Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Θα τα καταφέρουμε


Κάτι παραπάνω από ικανοποιημένος από την νίκη του ΠΑΣ επί της Λάρισας και την βαθιά βαθμολογική ανάσα που πήρε η ομάδα του, είναι ο Γιώργος Σικαλιάς. Ο πορτιέρο του «Άγιαξ της Ηπείρου» μίλησε στην εφημερίδα «Εξέδρα» τόσο για τον αγώνα με τους «βυσσινί» όσο και για τον Νίκο Αναστόπουλο.

Η συνέντευξη του Σικαλιά:

Ποιο είναι το ειδικό βάρος της νίκης κόντρα στην Λάρισα;

«Είχαμε μεγάλη ανάγκη τους τρεις βαθμούς στο ματς με τη Λάρισα και για αυτόν τον λόγο άλλωστε χαρακτηρίσαμε τελικό τη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Παίζαμε μια κατηγορία σε αυτό το παιχνίδι. Ηταν μια σημαντική νίκη, με μεγάλα οφέλη, τόσο στον βαθμολογικό όσο και στον ψυχολογικό τομέα».

Αλήθεια, πώς νιώθατε παίζοντας χωρίς τη συμπαράσταση του κόσμου σας;

«Προσωπικά μου συνέβη για πρώτη φορά στην καριέρα μου και ένιωσα πολύ περίεργα. Οταν οι εξέδρες είναι άδειες από κόσμο, ξεγελιέσαι. Δεν μπορείς να μπεις αμέσως στην ένταση και το κλίμα του αγώνα. Ο κόσμος του ΠΑΣ είναι ο δωδέκατος παίκτης της ομάδας και πραγματικά μας έλειψε η συμπαράστασή του. Ευτυχώς, όλα πήγαν κατ' ευχήν και φτάσαμε στη νίκη».

Ποιος είναι ο συντελεστής δυσκολίας στην προσπάθειά σας να εξασφαλίσετε την παραμονή στη Σούπερ Λίγκα;

«Η μάχη είναι δύσκολη, είμαστε αισιόδοξοι όμως ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε. Ακολουθούν σημαντικά παιχνίδια, ειδικά με τις ομάδες που παλεύουν για τον ίδιο στόχο. Σε αυτά τα ματς θα κριθούν πάρα πολλά. Ειδικά στις αναμετρήσεις στην έδρα μας, θα πρέπει να έχουμε τις λιγότερες βαθμολογικές απώλειες».

Τι άλλαξε στην ομάδα με τον ερχομό του Νίκου Αναστόπουλου;

«Το πρώτο πράγμα που άλλαξε ήταν η ψυχολογία. Πάντα ο ερχομός ενός καινούργιου προπονητή αλλάζει το κλίμα στα αποδυτήρια και γενικότερα στους κόλπους μιας ομάδας. Αυτό ακριβώς συνέβη και στη δική μας την περίπτωση μετά την πρόσληψη του κ. Αναστόπουλου...».

Πολλοί λένε ότι ο νέος σας προπονητής έχει την ικανότητα να παίρνει το 100% από τους παίκτες.

«Σίγουρα είναι άκρως επικοινωνιακός με τους ποδοσφαιριστές. Δουλεύει πολύ εκτός από τα θέματα τακτικής και στον ψυχολογικό τομέα και αυτό είναι κάτι που βγαίνει προς τα έξω».

Πώς αντιμετωπίζετε το παιχνίδι Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ; Αποτελεί δέλεαρ η πρόκρισή σας στην ημιτελική φάση του θεσμού ή όλο το βάρος πέφτει στο πρωτάθλημα;

«Πρωταρχικός μας στόχος είναι η παραμονή μας στη Σούπερ Λίγκα. Ωστόσο, το Κύπελλο είναι ένας θεσμός που αφήνει περιθώρια διάκρισης. Θα παίξουμε στα ίσια κόντρα στον ΠΑΟΚ, με στόχο το καλύτερο δυνατό».

Κλείνοντας, ποιες είναι οι προσωπικές σου φιλοδοξίες;

«Θέλω να βελτιώνομαι καθημερινά και να έχω καινούργιες εμπειρίες. Να διακριθώ με τον ΠΑΣ Γιάννινα και να 'χτίσω' το όνομά μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: