Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Ενας χρόνος χωρίς Παντελάκη

Ενας χρόνος χωρίς Παντελάκη

Ενας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από την μέρα που ο Γιώργος Παντελάκης άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο ενός από τους κεντρικότερους δρόμους της Θεσσαλονίκης, της πόλης που αγάπησε και έζησε μέχρι τέλους, σε ένα από τα πιο απροσδόκητα και άδικα τροχαία δυστυχήματα που έχουν συμβεί.
Ο άνθρωπος που οργάνωνε το κάθε τι με κάθε λεπτομέρεια, που προετοίμαζε την κάθε του κίνηση στον επαγγελματικό και προσωπικό του βίο, πέρασε απρόσεκτος την οδό Μητροπόλεως, γύρω στη 1 μ.μ. χωρίς να δει μια μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού που έρχονταν κατά πάνω του. Αυτό ήταν το άδοξο και πρόωρο τέλος ενός ανθρώπου, που είχε γυρίσει όλο τον κόσμο, που είχε ξεπεράσει δυσκολίες και προβλήματα υγείας, που είχε επιλέξει πρώτα και κύρια σαν πρώτη προτεραιότητα της ζωής του τον ΠΑΟΚ.
Ο Γιώργος Παντελάκης, άφησε το όνομα του βαθιά χαραγμένο στα αθλητικά πράγματα του ΠΑΟΚ αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου με το πολύχρονο πέρασμα του από αυτά. Με τον θάνατο του όμως το άφησε και σαν ευεργέτης αφού με μια γενναία πράξη άφησε το υπόλοιπο της περιουσίας του στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, για την ίδρυση και λειτουργία της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής μιάς πλήρους παιδοογκολογικής πτέρυγας που εγκαινιάστηκε πρόσφατα από την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.
Η διευθύντρια της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του ΑΧΕΠΑ Φανή Αθανασιάδου από τη πλευρά της ανέφερε ότι η ανακαίνιση αυτή αποτελούσε αίτημα 30 χρόνων και ότι αποτελεί ελάχιστη προσφορά στα παιδιά με κακοήθη νοσήματα που δίνουν καθημερινά τη μάχη για τη ζωή. Η νέα πτέρυγα του Παιδογκοoλογικού Τμήματος του ΑΧΕΠΑ διαθέτει 20 κλίνες εκ των οποίων οι 17 είναι κλίνες νοσηλείας και οι 3 μονοήμερης νοσηλείας ενώ διαθέτει ειδικό ιατρείο , θάλαμο για μικροεπεμβάσεις, παιδική χαρά και σχολείο.
Η επιθυμία αυτή του αείμνηστου παράγοντα έγινε πράξη με την πρωτοβουλία του επιστήθιου φίλου του, Γιώργου Λυσσαρίδη, διευθυντή του Αμερικανικού Κολλεγίου σήμερα και τέως ΓΓΑ, αλλά και της νόμιμης δικαιούχου της περιουσίας του, κ. Σούλας Τσακίρη που διατέλεσε για πάρα πολλά χρόνια γραμματέας και οικονόμος του. Οι δύο αυτοί άνθρωποι ήρθαν σε επαφή με το νοσοκομείο και υλοποίησαν την απόφαση του αείμνηστου παράγοντα και χρειάστηκαν τρείς μήνες για να ολοκληρωθούν τα έργα συνολικής αξίας 900.000 ευρώ. Τα 420.000 ευρώ είναι δωρεά του Γιώργου Παντελάκη όπου ακόμα πρόσφερε επίσης την αγορά δύο ασθενοφόρων συνολικής αξίας 120.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: