Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

«Είναι παιχνίδι… must win»

«Είναι παιχνίδι… must win»

Οι Αμερικανοί έχουν μία έκφραση όταν θέλουν να τονίσουν την κρισιμότητα ενός αγώνα, όπου το μοναδικό αποτέλεσμα το οποίο έχουν στο μυαλό τους είναι η νίκη, μιας και το αντίθετο θα είναι και… καταστροφικό. Χαρακτηρίζουν τον αγώνα ως «must win game» δηλαδή παιχνίδι που πρέπει να κερδίσουν και έτσι έχει στο μυαλό του την σημερινή αναμέτρηση με την Λε Μαν ο Ντέιβιντ Μπλατ.
Ο προπονητής του Άρη γνωρίζει πολύ καλά ότι μία αποτυχία θα μειώσει αισθητά τις πιθανότητες για πρόκριση στα προημιτελικά, ενώ σε περίπτωση νίκη οι «κίτρινοι» θα διατηρηθούν σε… τροχιά TOP-8 διατηρώντας παράλληλα το αήττητο στην έδρα τους στην συγκεκριμένη διοργάνωση, μιας και μετράνε τρεις νίκες από τον πρώτο γύρο.
Ο προπονητής του Άρη επισήμανε λοιπόν στις δηλώσεις του για τον συγκεκριμένο αγώνα με την Λε Μαν, σήμερα στις 21:00 ότι: «Τα εντός έδρας παιχνίδια είναι κρίσιμα σ’ αυτή τη διοργάνωση και θα πρέπει να κερδίσουμε. Η Λε Μαν είχε εξαιρετική πορεία στην κανονική περίοδο του EuroCup όπου πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση, ενώ πηγαίνει καταπληκτικά και στο γαλλικό πρωτάθλημα, όπου είναι πρωτοπόρος στην βαθμολογία, προερχόμενη και από εκτός έδρας νίκη. Δεν έχουμε πολύ χρόνο για να προετοιμάσουμε αυτό το παιχνίδι, το οποίο θα είναι μια μεγάλη πρόκληση για μας».
Ο Ντέιβιντ Μπλατ δεν μπήκε στην διαδικασία της σύγκρισης του σημερινού αγώνα με αυτόν απέναντι στον Ολυμπιακό ενώ για το τεχνικό στοιχείο στο οποίο θέλει να δει βελτίωση είπε: «Το χθες ήταν χθες και πρέπει να σκεφτούμε για το αύριο. Προφανώς, το πιο σημαντικό για μας κόντρα στη Λε Μαν, θα είναι το αποτέλεσμα, η νίκη. Κόντρα στον Ολυμπιακό, θέλαμε να κάνουμε ένα καλύτερο ξεκίνημα σε σύγκριση με τα προηγούμενα παιχνίδια και αυτό ήταν κάτι που το καταφέραμε. Παίξαμε για να κερδίσουμε, απλώς δεν το πετύχαμε στο τέλος, θέλαμε λίγο ακόμα, το κάτι παραπάνω για να το καταφέρουμε. Θέλω στον αγώνα με την Λε Μαν η κατάληξη να είναι διαφορετική» ενώ σε ερώτηση αν η αναμέτρηση μπορεί να χαρακτηριστεί ως… must win ήταν ξεκάθαρος: «Ναι, χωρίς καμία αμφιβολία».
Ο Ντέιβιντ Μπλατ συνέχισε λέγοντας: «Η Λε Μαν είναι μία ομάδα που παίζει το κλασικό γαλλικό… μπάσκετ αλλά έχει και διαφορετικά στοιχεία στο παιχνίδι της. Διαθέτει παίκτες με πλούσια αθλητικά προσόντα, σουτάρουν πολύ και όλοι παλεύουν για το ριμπάουντ. Αλλά σίγουρα πρέπει να προσέξουμε σε όλους τους τομείς και να επιβάλλουμε τον δικό μας ρυθμό στο παιχνίδι».
Πριν την έναρξη της προπόνησης ο Ντέιβιντ Μπλατ ρωτήθηκε και για το χειροκρότημα όλων των μελών της ομάδας, τεχνικού τιμ και παικτών με τον προπονητή του Άρη να είναι ξεκάθαρος και να τονίζει ότι είναι ένα βασικό κομμάτι της φιλοσοφίας του: «Μία από τις αρχές της φιλοσοφίας μου για το μπάσκετ είναι το να διασκεδάζουμε. Αν δεν διασκεδάζεις παίζοντας μπάσκετ, πρέπει να κάνεις κάτι άλλο, να παίξεις ένα ατομικό άθλημα, όπως είναι το τένις. Σε κάθε προπόνηση και σε κάθε αγώνα πρέπει να χειροκροτούμε, γιατί είμαστε οι πιο τυχεροί άνθρωποι στον κόσμο, επειδή μπορούμε και κάνουμε αυτή τη δουλειά. Αυτό θέλω να το μεταφέρω και στους παίκτες μου, να διασκεδάζουν το μπάσκετ και να το κάνουν με ευχαρίστηση ώστε να βγάζουν ανάλογα συναισθήματα και μέσα στο γήπεδο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: