Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Η Ευρώπη παίζει μπάλα

http://www.contra.gr/images/m/eutope_m.jpgΝτέρμπι σε Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία περιλαμβάνει το πρόγραμμα των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων αυτό το Σαββατοκύριακο. Στην Αγγλία εκτός από πρωτάθλημα, υπάρχει και Κύπελλο. Στην Αγγλία οι ομάδες μοιράζονται μεταξύ πρωταθλήματος και Κυπέλλου. Για την Πρέμιερσιπ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δοκιμάζεται στην έδρα της Γουλβς ενώ η Αρσεναλ αναμένεται να έχει εύκολο έργο αφού υποδέχεται την Μπέρνλι. Για το Κύπελλο μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η λονδρέζικη μονομαχία μεταξύ της Φούλαμ και της Τότεναμ ενώ η Τσέλσι φιλοξενεί την Στόουκ.

Στην Πριμέρα Ντιβιζιόν το πρωτάθλημα μπαίνει στην 25η στροφή του και η Ρεάλ έχει δύσκολο εμπόδιο να ξεπεράσει αφού υποδέχεται στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» την πάντα ποιοτική Σεβίλλη. Η πρωτοπόρος Μπαρτσελόνα θα ταξιδέψει στην έδρα της Αλμερία έχοντας να αντιμετωπίσει έναν σαφώς πιο βατό αντίπαλο. Η Ατλέτικο Μαδρίτης θα μεταβεί στην Αραγονία για να διασταυρώσει τα ξίφη της με τη Σαραγόσα.

Στην Serie A της Ιταλίας δεσπόζει το μεγάλο ντέρμπι του «Ολίμπικο» μεταξύ της Ρόμα και της Μίλαν. Αμφότεροι παίζουν το τελευταίο χαρτί τους για τον τίτλο και είναι σαφές ότι ο ηττημένος μάλλον θα αποχαιρετίσει το φετινό Σκουντέτο. Η Ιντερ, που ατενίζει την κατάσταση από την κορυφή, υποδέχεται την Τζένοα και απεύχεται νίκη της Μίλαν. Η 27η αγωνιστική ανοίγει και ένα σημαντικό παιχνίδι στο «Αρτέμιο Φράνκι» της Φλωρεντίας όπου η Φιορεντίνα υποδέχεται τη Γιουβέντους.

Στην Μπουντσελίγκα οι μονομάχοι του τίτλου δοκιμάζονται εκτός έδρας για την 25η αγωνιστική. Η πρωτοπόρος Μπάγερν φιλοξενείται από την Κολωνία, η Λεβερκούζεν από τη Νυρεμβέργη και η Σάλκε από την Αϊντραχτ Φραγκφούρτης. Και οι τρεις θέλουν να αποφύγουν τους σκοπέλους χωρίς απώλειες. Στη Βρέμη η Βέρντερ υποδέχεται τη Στουτγκάρδη ενώ η Ντόρτμουντ παίζει με την Γκλάντμπαχ.

Η 27η αγωνιστική του γαλλικού πρωταθλήματος περιλαμβάνει το ντέρμπι κορυφής μεταξύ της Μπορντό και της Μονπελιέ. Οι «Γιρονδίνοι», λίγα 24ωρα πριν από τη μάχη τους με τον Ολυμπιακό, επιθυμούν να καθαρίσουν την υπόθεση τίτλος καθώς αν νικήσουν αποκτούν προβάδισμα (έχουν και δύο παιχνίδια λιγότερα). Η 3η της βαθμολογίας Λιόν δοκιμάζεται στην έδρα της Μπουλόν ενώ η Μαρσέιγ υποδέχεται τη Λοριάν.

Στην Ολλανδία η Αϊντχόφεν και η Τβέντε θα συνεχίσουν τη μεγάλη μονομαχία τους για την κατάκτηση του φετινού τίτλου και στην 26η αγωνιστική. Η πρώτη δοκιμάζεται στην έδρα της Μπρέντα ενώ η Τβέντε φιλοξενείται από τη Βάλβαϊκ. Στη...δεύτερη δόση της 26ης αγωνιστικής του βελγικού πρωταθλήματος εν τω μεταξύ η Αντερλεχτ θα έχει την ευκαιρία να αυξήσει ακόμα περισσότερο το προβάδισμά της από την Μπριζ αφού φιλοξενείται από τη Σαρλερουά.

Για την 22η αγωνιστική του πορτογαλικού πρωταθλήματος, η πρωτοπόρος Μπενφίκα υποδέχεται την Πάσος Φερέιρα ενώ η δεύτερη της βαθμολογίας Μπράγκα παίζει στην έδρα της Σετούμπαλ. Τέλος, για την 24η αγωνιστική του κυπριακού πρωταθλήματος η Ομόνοια δοκιμάζεται στην έδρα της Νέας Σαλαμίνας, η Ανόρθωση παίζει στη Λεμεσό με τον Απόλλωνα ενώ το ΑΠΟΕΛ υποδέχεται την ΑΕ Λεμεσού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: