Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Σάντος: «Κρατάμε μόνο τους τρεις βαθμούς»

Σάντος: «Κρατάμε μόνο τους τρεις βαθμούς»

Δεν ήταν ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας του στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό ο Φερνάντο Σάντος και φυσικά δεν το έκρυψε. Ο Πορτογάλος είπε: «Βάση των ευκαιριών που έκανε η κάθε ομάδα, το τελικό αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Ο ΠΑΟΚ είχε έξι ξεκάθαρες ευκαιρίες για γκολ ενώ ο Πανθρακικός μόνο μία προς το τέλος του παιχνιδιού. Ωστόσο αν κοιτάξουμε το παιχνίδι βάση της ομαδικής απόδοσης της κάθε ομάδας δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Οι δύο ομάδες δεν είχαν τόσο μεγάλη διαφορά όσο δείχνει το αποτέλεσμα. Αγωνιστήκαμε με ρυθμούς πολύ χαμηλούς και φταίμει εμείς γι΄ αυτό. Ήμασταν αργοί στην κυκλοφορία τόσο όταν είχαμε την μπάλα στα πόδια μας όσο και όταν δεν την είχαμε. Ήμασταν πολύ μακριά από τον καλό μας ευατό που είχαμε σε προηγούμενα παιχνίδια και είμαι σίγουρος ότι θα δείξουμε και στα επόμενα. Το πιο σημαντικό είναι οι τρεις βαθμοί και αυτούς κρατάμε. Θα πρέπει όμως να αναλύσουμε με ηρεμία το παιχνίδι, διότι πολλά πράγματα υπήρξαν που δεν ήταν τόσο καλά. Ωστόσο βάση των ευκαιριών, ο ΠΑΟΚ έκανε περισσότερες ευκαιρίες και άξιζε αυτή τη νίκη. Όμως μπορούμε και πρέπει να κάνουμε παραπάνω πράγματα».

Για τα πρώτα λεπτά, που ο ΠΑΟΚ φάνηκε να έχει κάποιο άγχος, ο κ. Σάντος δήλωσε: «Άγχος; (γέλιο…) Αυτό που είδα εγώ είναι λίγη θέληση. Το άγχος δεν είναι δικαιολογία. Απλώς δεν υπήρχε καμία δυναμική. Δεν μπορούμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας και να λέμε ότι έφταιγε το άγχος, η πίεση ή οτιδήποτε άλλο. Νομίζω ότι η ομάδα γενικότερα ξεκίνησε πολύ άσχημα. Δεν μπόρεσε να φτιάξει μία φάση προϊόν μίας δημιουργίας. Έπαιζε την μπάλα προς τα πίσω… Στο ημίχρονο μιλήσαμε όμως και αυτοί οι ίδιοι δεν καταλάβαιναν τι συνέβαινε και πήγαιναν τα πράγματα τόσο άσχημα. Είμαστε μία ομάδα που πιέζει τον αντίπαλο στο μισό του αντιπάλου. Σήμερα συνέβη σε μεγάλο μέρος του αγώνα το αντίστροφο. Αυτό συνέβη γιατί είχαμε χαμηλό ρυθμό και όχι υψηλό που έπρεπε να επιβάλλουμε».

Για το τι σημαίνει το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην κορυφή για σήμερα και πως θα αντιμετωπίζει τους επόμενους πέντε αγώνες τόνισε: «Είμαστε πρώτοι και αυτό που πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε είναι να νικάμε στα επόμενα παιχνίδια. Για να γίνει αυτό οφείλουμε να παλεύουμε. Στο τέλος θα δούμε τι θα γίνει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: