Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Παπασταθόπουλος: "Αποδείξαμε πολλά..."


Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος... Ο διεθνής ποδοσφαιριστής της Τζένοα, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, μίλησε στον NovaΣπορ Fm 94,6 για τη νίκη της εθνικής Ελπίδων επί της Αγγλίας για τα προκριματικά του EURO 2011 και για το γεγονός ότι στην Ελλάδα δεν αξιοποιούνται τα ταλέντα, το επερχόμενο ματς της Τζένοα με την Ίντερ, τη θέση που αγωνίζεται και πολλά ακόμα θέματα.

Αναλυτικά:
- Για τη νίκη της εθνικής Ελπίδων επί της Αγγλίας για τα προκριματικά του EURO 2011: "Ήταν μια πολύ καλή εμφάνιση απέναντι σε μια ομάδα με σπουδαίους παίκτες και πολύ καλό σύνολο. Αποδείξαμε για μια ακόμη φορά ότι οι Έλληνες σε αυτή την ηλικία είναι από τα καλύτερα ταλέντα. Καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη με 2-1, αν και θα μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη με μεγαλύτερο σκορ. Αυτή η ομάδα έχει μια πολύ καλή φουρνιά ποδοσφαιριστών και είναι αυτή που πήρε τη δεύτερη θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων το 2007.

Γνωριζόμαστε καλά με τα παιδιά, είμαστε πολλά χρόνια μαζί και νομίζω ότι θα προκριθούμε ως πρώτοι στον όμιλο μας. Δεν ξέρουμε πως θα είμαστε σε έναν χρόνο,το βασικό είναι οι παίκτες να αγωνίζονται με τις ομάδες τους για να έχουν παιχνίδια στα πόδια τους, αλλά αν είμαστε στο ίδιο επίπεδο, θα είναι δύσκολα τα πράγματα, αφού οι παίκτες των άλλων χωρών εξελίσσονται συνεχώς".

- Για το γεγονός ότι στην Ελλάδα δεν αξιοποιούνται τα ταλέντα: "Στην Ελλάδα δεν εκμεταλλευόμαστε τα ταλέντα. Αντίθετα,στην Ιταλία ο παίκτης παίζει από μικρή ηλικία, παίζει κάθε Κυριακή ακόμη κι αν κάνει λάθος. Εδώ προωθούν τους παίκτες. Στην Ελλάδα αυτό δεν συμβαίνει και το πληρώνουμε".

- Για το επερχόμενο ματς της Τζένοα με την Ίντερ: "Το παιχνίδι με την Ίντερ είναι πάρα πολύ δύσκολο, γιατί παίζουμε με την καλύτερη ομάδα στην Ιταλία, την πρωταθλήτρια το χρόνο που μας πέρασε. Όλα τα παιχνίδια εδώ είναι πάρα πολύ ανοικτά και πολύ δύσκολα, αλλά πιστεύω ότι έχουμε πιθανότητες να κάνουμε τη ζημιά στην Ίντερ".

- Για για τη θέση που αγωνίζεται: "Έχω προσαρμοστεί πολύ καλά στο σύστημα που παίζει η ομάδα και στην φιλοσοφία του προπονητή, παρόλο που αυτό είναι διαφορετικό από αυτό που έπαιζα στην ΑΕΚ. Είμαστε τρείς παίκτες στην ευθεία και όποτε παίζουμε με τέσσερις, έχω παίξει πάρα πολλές φορές ως δεξί μπακ. Αυτό δεν έχει μεγάλη διαφορά γιατί πάνω κάτω είναι τα ίδια πράγματα. Ο προπονητής μας ζητάει να παίζουμε επιθετικό ποδόσφαιρο ειδικά μέσα στην έδρα μας και θέλει να έχει αμυντικούς οι οποίοι θα επιτίθενται. Δεν θέλει να έχει αμυντικούς που θα παίζουν μόνο άμυνα".

- Για την ήττα της εθνικής ανδρών στο φιλικό με τη Σενεγάλη: "Δεν προβληματίστηκα. Ήταν ένα φιλικό παιχνίδι και όλοι ξέρουμε ότι χρειάζεται δουλειά για να είμαστε έτοιμοι στο Μουντιάλ. Έχουμε μπροστά μας πολλές μέρες .Αυτά τα παιχνίδια χρησιμεύουν στον προπονητή για να βλέπει σε τι κατάσταση είναι ο κάθε παίκτης Πιστεύω ότι όταν πρέπει να είμαστε σε καλή κατάσταση, αυτό θα γίνει και όλα θα πάνε καλά. Δεν έχω άγχος ότι η Εθνική θα έχει πρόβλημα".

- Για τις διαφορές του ελληνικού πρωταθλήματος με το Καμπιονάτο: "Στο Καμπιονάτο υπάρχουν περισσότερα χρήματα, καλύτεροι παίκτες, αλλά και ομάδες. Σε ό,τι αφορά την νοοτροπία αλλάζουν πολλά πράγματα στο θέμα του πώς σκέφτονται και το πώς αντιμετωπίζουν τους παίκτες. Όλοι εδώ δουλεύουν για τον ποδοσφαιριστή. Στην Ελλάδα δεν γίνεται αυτό, δεν έχουμε φτάσει ακόμα σε αυτό το επίπεδο αν και τα τελευταία δύο χρόνια έχουν γίνει κάποια βήματα προόδου. Αυτό θα επιτευχθεί με κάποια καλά αποτελέσματα στην Ευρώπη, αλλά κυρίως πρέπει να αξιοποιηθούν τα ταλέντα".

- Για την πορεία του στο Καμπιονάτο και για το ενδιαφέρον μεγάλων ομάδων της Ιταλίας: "Αν ακούγεται και λέγεται κάτι, αυτό είναι πολύ καλό. Απλά για να φτάσεις σε μια μεγάλη ομάδα, θα πρέπει να έχεις κάνει πολλά πράγματα πριν. Αυτό προσπαθώ και εγώ να κάνω κάθε Κυριακή μέσα στο γήπεδο και να αποδεικνύω με την ομάδα που αγωνίζομαι για πιο λόγο αγωνίζομαι σε αυτή και σε αυτό το πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα κάθε ποδοσφαιριστής έχει όνειρα να ανέβει πιο ψηλά και να αγωνιστεί σε μια μεγαλύτερη ομάδα. Αυτό το όνειρο έχω και εγώ, αλλά θέλω να προσφέρω πάρα πολλά στην ομάδα που μου έδωσε την ευκαιρία να αποδείξω ότι μπορώ να παίξω σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα"

- Για το αν υπάρχει πρόταση αναπροσαρμογής του συμβολαίου του: "Υπάρχει κάποια πρόταση για αναπροσαρμογή, απλά δεν έχει συζητηθεί ακόμα, γιατί κατά τη γνώμη μου είναι πάρα πολύ νωρίς. Έχω ακόμα δυόμισι χρόνια συμβόλαιο με την Τζένοα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: