Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Κούπερ: «Δίκαιο το αποτέλεσμα»

Κούπερ: «Δίκαιο το αποτέλεσμα»

Αρκετά μεγάλη ένταση υπήρξε στην αίθουσα Τύπου του «Ανθή Καραγιάννη», στην διάρκεια των δηλώσεων του Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Ο προπονητής του Άρη είπε: «Θεωρώ ότι είχαμε αρκετά καλή κυκλοφορία της μπάλας στο πρώτο ημίχρονο. Ίσως στο δεύτερο ημίχρονο δεν καταφέραμε να κάνουμε αυτό που θέλαμε και μείναμε περισσότερο στην περιοχή μας. Λόγω του ύψους που έχουν οι αντίπαλοι, με τα γεμίσματα μας έκαναν πιο δύσκολη την ζωή. Πιστεύω ότι η ομάδα μου δεν λειτούργησε σωστά στο πόσο μπορούσε να εκμεταλλευτεί τις αντεπιθέσεις. Το γήπεδο δεν ήταν καλό όμως θα μπορούσε να τις εκμεταλλευτεί. Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα της Καβάλας πρέπει να πούμε ότι έπαιξε καλύτερα. Ήταν πολύ σημαντικό να παίρναμε μία νίκη εδώ ώστε να ανοίξει η διαφορά μας. Καταβάλλαμε μία σημαντική προσπάθεια. Σε γενικές γραμμές θεωρώ ότι η δική μου ομάδα έπρεπε να είχε πιο ξεκάθαρη σκέψη όταν είχε τον έλεγχο της μπάλας. Η αντίπαλη ομάδα είχε κλασικές ευκαιρίες να ισοφαρίσει το παιχνίδι όμως η ομάδα μου νωρίτερα έχασε ευκαιρίες για να αυξήσει το σκορ. Να αυξήσει το 0-1. Επαναλαμβάνω όμως ότι μετά το 0-1 μας έλειψε η ψυχραιμία να ελέγξουμε τον ρυθμό, ενώ είχαμε πολλές δυσκολίες όταν γέμιζαν στην περιοχή μας οι αντίπαλοι. Έκανα αλλαγές για να ελέγξουμε τον χώρο του κέντρου όμως δεν τα καταφέραμε. Τίποτα περισσότερο. Εμείς θα κρατήσουμε το πρώτο ημίχρονο. Η Καβάλα έπαιξε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο και αυτή ήταν μία πρώτη αναγνώριση ενόψει των δύο παιχνιδιών κυπέλλου».

Ο Έκτορ Κούπερ κλήθηκε να αναλύσει λίγο παραπάνω το γιατί θεώρησε δίκαιο το αποτέλεσμα, καθώς του τέθηκε ερώτηση για τις ευκαιρίες του ΑΟΚ. Ο προπονητής του Άρη υπογράμμισε: «Η δική μου ομάδα έβαλε ένα πολύ ωραίο γκολ στο ξεκίνημα του παιχνιδιού. Έκανε ένα πολύ καλύτερο πρώτο ημίχρονο, είχε ευκαιρίες και για άλλα γκολ. Η Καβάλα έκανε ένα καλύτερο δεύτερο ημίχρονο…». Κάπου εκεί δημιουργήθηκε ένταση, καθώς ο τοπικός δημοσιογράφος επέμεινε προκαλώντας την αντίδραση τόσο του κ. Κούπερ όσο και άλλων εκπροσώπων του Τύπου. Ο προπονητής του Άρη συνέχισε λέγοντας: «Προσπαθώ να εξηγήσω τι συνέβη στη ροή του παιχνιδιού. Αυτή είναι η άποψη μου. Η Καβάλα γέμιζε τη μπάλα στο δεύτερο ημίχρονο και προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί την σωματική υπεροχή των παικτών της».

Για τα δύο παιχνίδια κυπέλλου, ο κ. Κούπερ τόνισε: «Θα είναι διαφορετικά παιχνίδια και εύχομαι να γίνουν σε καλύτερο αγωνιστικό χώρο. Οι δύο ομάδες έχουν παίκτες για να παίξουν καλύτερο ποδόσφαιρο. Κάθε ομάδα έχει τα δικά της πλεονεκτήματα που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί. Εμείς έχουμε τα δικά μας πλεονεκτήματα και η Καβάλα τα δικά της. Εμείς θα αναλύσουμε τι κάναμε στο σημερινό παιχνίδι και ίσως ακολουθήσουμε μία διαφορετική τακτική, στο επόμενο παιχνίδι».

Στη συνέχεια, ο κ. Κούπερ πρόσθεσε: «Είναι δύσκολο να έχεις καλό επίπεδο στην κυκλοφορία σε ένα γήπεδο που δεν ευνοεί τέτοια χαρακτηριστικά. Η μπάλα στο κέντρο κολλούσε αφού είχε λάσπες. Θεωρώ ότι οι δύο προπονητές προσπαθούν να το παίξουν έξυπνοι. Οι δύο τερματοφύλακες προσπαθούσαν να γεμίσουν την μπάλα στις περιοχές και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές προσπαθούσαν να έχουν καλή θέση για να διεκδικούν τη δεύτερη μπάλα. Είδατε κάποια στιγμή ότι ο Ντουγκλάο έγινε σέντερ φορ! Αυτό που θέλαμε ήταν να κάνουμε δύο – τρεις αντεπιθέσεις για να πάρουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα».

Για το αν προσπάθησε ο Άρης να κρατήσει το υπέρ του αποτέλεσμα στο δεύτερο ημίχρονο, υπογράμμισε: «Σε καμία περίπτωση δεν θέλαμε να κρατήσουμε απλά το αποτέλεσμα. Αυτό που θέλαμε εμείς ήταν να ανεβάσουμε την αμυντική μας γραμμή ψηλότερα για να κερδίσουμε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Πέρα από την άποψη του συναδέρφου σας που πιστεύει ότι κυριάρχησε η Καβάλα στο δεύτερο ημίχρονο, εγώ είδα διαφορετικά πράγματα. Προσπαθήσαμε να ανεβάσουμε ψηλά την αμυντική μας γραμμή για να περιορίσουμε τους αντιπάλους».

Για την είσοδο του Ορούμα και κατά πόσο αυτή επηρέασε το παιχνίδι είπε: «Μιλάμε για τον τρόπο που έφθασε η Καβάλα στην περιοχή μας. Οι περισσότερες ευκαιρίες ήταν από φάουλ και γεμίσματα της μπάλας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: