Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Μουρίνιο: "Για το όνειρο της Ιντερ"

http://www.sport24.gr/ast/cov/zo/zose_2010_4_19_20_35_41_b.jpgΤο όνειρο της Ιντερ να κατακτήσει μετά από 45 χρόνια το Champions League θέλει να πραγματοποιήσει ο Μουρίνιο την ώρα που ο Γκουαρδιόλα ζητάει από την ομάδα του να επιτεθεί περισσότερο σε σχέση με τον α' αγώνα για να πετύχει την ανατροπή. Η Μπάγερν έκλεισε θέση στον τελικό του Μπερναμπέου και απόψε το βράδυ (ΝΕΤ 21:45) θα μάθει τον αντίπαλο που θα συναντήσει στις 22 Μαϊου. Μπαρτσελόνα ή Ιντερ; Μέσι ή Μουρίνιο;

Για τον προπονητή των "μπλαουγκράνα" τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: "Πρέπει να ελέγξουμε την κατοχή της μπάλας και να επιτεθούμε περισσότερο από τον αγώνα του Μιλάνο αν θέλουμε να προκριθούμε”, τόνισε ο Πεπ Γκουραδιόλα για να συνεχίσει:

“Ολοι μιλάνε συνέχεια για μας και δεν λένε σχεδόν τίποτα για την Ιντερ, όμως η ιταλική ομάδα είναι εξαιρετική. Εμείς είμαστε ευτυχισμένοι που βρισκόμαστε εδώ και θέλω οι παίχτες μου να ξέρουν ότι είναι προνόμιο και τιμή να παίζεις έναν ημιτελικό που πιθανόν να μην το έχουμε ξανά στο μέλλον.

Εύχομαι να διασκεδάσουν το παιχνίδι και από την μεριά τους οι φίλαθλοί μας να το δουν σαν ένα τεράστιο πάρτι. Δεν ξέρω αν θα κάνουμε την ανατροπή. Θέλουμε να βρεθούμε στον τελικό και έχουμε αρκετά καλή ομάδα για να το πετύχουμε, ωστόσο δεν έχουμε πει ποτέ ότι η παρουσία μας εκεί είναι δεδομένη.

Στον πρώτο αγώνα ανοίξαμε το σκορ και μετά σταματήσαμε να πιέζουμε για ένα δεύτερο γκολ. Αυτό πρέπει να αλλάξει γιατί έχουμε μόνο 90 λεπτά στη διάθεσή μας. Σεβόμαστε πολύ την Ιντερ και δεν σκεφτόμαστε τι έχουμε πετύχει στο παρελθόν, παρά μόνο πως θα κερδίσουμε ξανά το Champions League.

Αν περάσουμε στον τελικό, θα το κάνουμε μόνο αν έχουμε παίξει σπουδαίο ποδόσφαιρο
". την αντίπερα όχθη ο Ζοσέ Μουρίνιο αναφέρθηκε στο πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετωπίζει ο Σνάιντερ αλλά και για το όνειρο της Ιντερ να κατακτήσει τη διοργάνωση:

"Θα δούμε αν ο Σνάιντερ μπορεί να αγωνιστεί και στα 90 λεπτά. Εχει ένα μικρό τραυματισμό αλλά θα παίξει. Αναλαμβάνω να πάρω το ρίσκο να τον βάλω αν και υπάρχουν σημαντικά παιχνίδια στη συνέχεια.

Ο πίνακας αυτή τη στιγμή γράφει 3-1 αλλά υπάρχει ακόμα ένα ενενηντάλεπτο και η ιστορία του ποδοσφαίρου είναι γεμάτη με περιπτώσεις όπου ομάδες είχαν το πλεονέκτημα από τον α' αγώνα αλλά τελικά αποκλείστηκαν.

Το μόνο που θέλω είναι να βοηθήσω την Ιντερ να πραγματοποιήσει το όνειρό της. Δεν μπορώ να πω ότι είναι δικό μου όνειρο καθώς έχω κατακτήσει το Champions League στο παρελθόν. Για την Ιντερ όμως είναι καθώς έχουν περάσει πάνω από 40 χρόνια από την τελευταία φορά που το πήρε.

Ο ημιτελικός θα είναι τελείως διαφορετικό παιχνίδι από τον αγώνα για τους ομίλους τον περασμένο Νοέμβρη, τότε που η Μπαρτσελόνα ήταν ανώτερη από εμάς σε πολλούς τομείς. Περιμένω επίσης και ένα διαφορετικό ματς σε σχέση με τον α' ημιτελικό.


Ο αντιπαλός μας είναι το ίδιο σπουδαίος όπως ήταν το Νοέμβρη και τον Δεκέμβρη, αλλά η Ιντερ έχει βελτιωθεί από τότε".

Δεν υπάρχουν σχόλια: