Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Νίκη για να συνεχίσει να ελπίζει στο όνειρο

Νίκη για να συνεχίσει να ελπίζει στο όνειρο

Η δεύτερη μεγάλη δοκιμασία για τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ και τους ποδοσφαιριστές του έφθασε. Τα play-off, ξεκινούν σήμερα το απόγευμα(19:00) με τον Άρη να υποδέχεται τον πρωτοπόρο με 4 βαθμούς στην ειδική κατάταξη Ολυμπιακό. Όπως έχουν τα πράγματα αυτή την στιγμή, για τους «κίτρινους» δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πέρα της νίκης. Μια νίκη, που αν με το καλό έρθει, θα τους βάλει για τα καλά στην διεκδίκηση της 1ης θέσης, που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.
Αυτός είναι ο μεγάλος στόχος και όσο δύσκολο και αν φαντάζει η υλοποίηση του, ο Έκτορ Κούπερ είναι πεπεισμένος, ότι η ομάδα του μπορεί να τα καταφέρει και αυτό του το πιστεύω το έχει περάσει και στους ποδοσφαιριστές του.
Σε αντίθετη περίπτωση, αν δηλαδή έρθει η ήττα, τότε το όνειρο του Άρη για Champions League θα «σβήσει» με το «καλημέρα», μιας και ο Ολυμπιακός θα ξεφύγει με επτά βαθμούς και δύσκολα θα μπορέσει να τον φτάσει.
Για αυτό τον λόγο, η αποψινή αναμέτρηση είναι «ζωής ή θανάτου» και εξαρτάται καθαρά από τους ίδιους τους «κίτρινους», πόσο αποφασισμένοι είναι να κυνηγήσουν ως το τέλος τον μεγάλο αυτό στόχο.

Προετοιμασία «εξπρές»

Οι υπόλοιπες τρεις ομάδες που συμμετέχουν στα play-off, είχαν την δυνατότητα να προετοιμαστούν με την ησυχία τους για την 1η αγωνιστική. Αντιθέτως ο Άρης, δεν είχε τα χρονικά περιθώρια λόγο του τελικού. Ο Κούπερ και οι παίκτες του ήταν υποχρεωμένοι να ετοιμαστούν μέσα σε δύο μέρες για το σημερινό παιχνίδι, με τον Αργεντινό τεχνικό να δουλεύει κυρίως στο ψυχολογικό τομέα, μετά την απώλεια του τίτλου.

Τέσσερα νέα πρόσωπα

Αναφορικά με την ενδεκάδα των «κίτρινων» στο σημερινό παιχνίδι, ο Έκτορ Κούπερ είναι υποχρεωμένος να προχωρήσει σε αρκετές αλλαγές, εξαιτίας των πολλών απουσιών. Αν και δεν δοκίμασε κάτι συγκεκριμένο στη χθεσινή τελευταία προπόνηση, όλα δείχνουν ότι ο Σηφάκης θα υπερασπιστεί την εστία, ο Ρονάλντο με τον Νασούτι θα αποτελέσουν τους δύο «βράχους» στο κέντρο της άμυνας, ο Νέτο με τον Βανγκέλι θα αγωνιστούν στην δεξιά και την αριστερή οπισθοφυλακή αντίστοιχα, ο Πρίττας με τον Φερνάντες θα κάτσουν στα χαφ, ο Χαβίτο θα βρεθεί στη δεξιά πλευρά της μεσαίας γραμμής, ο Αντού στην αριστερή, ενώ το επιθετικό δίδυμο θα το απαρτίσουν ο Κόκε με τον Τζόνσον. Γίνεται κατανοητό από τα παραπάνω, ότι τέσσερα νέα πρόσωπα θα ξεκινήσουν στο αρχικό σχήμα, σε σχέση με τον τελικό του Σαββάτου. Τζόνσον, Φερνάντες, Αντού και Χαβίτο, θα πάρουν φανέλα βασικού, με τους τρεις τελευταίους μάλιστα να αποτελούν τις αλλαγές του Κούπερ στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Πηγη Μετροσπορ

Δεν υπάρχουν σχόλια: