Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Βολές του Πλατινί κατά της FA


Ο Μισέλ Πλατινί στη συνέντευξη Τύπου Ο Μισέλ Πλατινί κατηγόρησε ευθέως την αγγλική ομοσπονδία για την άσχημη κατάσταση που έχει περιέλθει η Πόρτσμουθ. Ο πρόεδρος της UEFA θεωρεί πως δεν έπρεπε να είχαν αφήσει τους "πομπέις" να γιγαντώσουν τα χρέη τους και παράλληλα χαρακτήρισε "ζαβολιά" τις επιτυχίες που έχει μία ομάδα με οικονομικά προβλήματα.

"Αυτές οι περιπτώσεις μου θυμίζουν όταν ήμασταν μικροί που βλέπαμε κάποιον να χρεώνεται για να πάρει μία Φερράρι και μετά τα κορίτσια πήγαιναν μαζί του. Μετά δεν είχε χρήματα για να ξεχρεώσει το ακριβό αμάξι. Ωστόσο είχε καταφέρει να διασκεδάσει. Αυτό γίνεται και με τις ομάδες. Αγοράζουν παίκτες και δεν ξεπληρώνουν τα χρέη τους και κατακτούν τρόπαια, ενώ ομάδες που δεν "ανοίγονται" οικονομικά μένουν στην αφάνεια. Αυτό πρέπει να σταματήσει.

Η Πόρτσμουθ κατέκτησε το Κύπελλο το 2008 έχοντας χρέη 60 εκατ. ευρώ. Αγόραζε παίκτες χωρίς να πληρώνει και έφτιαξε μία καλή ομάδα. Αυτό θεωρείται ζαβολιά", είπε ο Πλατινί, εξηγώντας γιατί η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία έθεσε νέους όρους για τη συμμετοχή των ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: