Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Τα πλεϊ οφ και η Ευρώπη

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_y1DVjg8G6t.jpgΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΝΕΜΗΘΟΥΝ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΠΛΕΪ ΟΦ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΗ. ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ.-Κατ` αρχάς, να επαναλάβουμε ότι και οι τέσσερις ομάδες που παίρνουν μέρος στα πλέι οφ φέτος θα λάβουν μέρος του χρόνου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ο σίγουρος

Το μόνο λοιπόν δεδομένο είναι πως ο Παναθηναϊκός ως πρωταθλητής έχει εξασφαλισμένη τη συμμετοχή του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η κλήρωση για τη φάση των ομίλων θα γίνει στις 26 Αυγούστου στο Μονακό και οι αγώνες της 1ης αγωνιστικής θα διεξαχθούν στις 14/15 Σεπτεμβρίου.

Προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ

Η ομάδα που θα τερματίσει στην πρώτη θέση των πλέι οφ θα πρέπει να περάσει από δύο προκριματικούς γύρους-όπως πέρυσι ο Παναθηναϊκός- για να προκριθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ,

Στον τρίτο προκριματικό γύρο θα δώσει αγώνες στις 27/28 Ιουλίου και 3/4 Αυγούστου, ενώ στα πλέι οφ θα αγωνιστεί στις 17/18 Αυγούστου και 24/25 του ίδιου μήνα.

Το Γιουρόπα Λιγκ

Πέραν από την καθαυτή απώλεια του Κυπέλλου, ο Αρης έχασε την ευκαιρία να «καπαρώσει» μια θέση στα πλέι οφ για την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Προς αποφυγή λοιπόν παρεξήγησης, να ξεκαθαρίσουμε ότι οι «κίτρινοι» ως φιναλίστ του Κυπέλλου δεν δικαιούνται αυτόματα το «καλό» εισιτήριο του Γιουρόπα Λιγκ.

Βεβαίως, η ομάδα του Κούπερ μπορεί να κυνηγήσει και την πρώτη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οποια ομάδα πάντως κατακτήσει τη 2η θέση των πλέι οφ, παίρνει το «καλό» εισιτήριο του Γιουρόπα Λιγκ, δηλαδή θα δώσει μόνον έναν προκριματικό γύρο για να μπει στους ομίλους της διοργάνωσης Συγκεκριμένα θα λάβει μέρος στα πλέι οφ στις 19 και 26 Αυγούστου.

Ο τρίτος των πλέι οφ θα δώσει δύο προκριματικούς γύρους για να μπει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, ξεκινώντας από τον 3ο προκριματικό στις 29 Ιουλίου και 5 Αυγούστου.

Τέλος, ο τέταρτος των πλέι οφ θα δώσει τρεις προκριματικούς γύρους για να μπει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, ξεκινώντας από τον 2ο προκριματικό γύρο, στις 15 και 22 Ιουλίου, όπως πέρυσι δηλαδή η Λάρισα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: