Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Αγωνία για τον Σάκοτα


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ωρες αγωνίας για τον Ντούσαν Σάκοτα και την οικογένειά του. Ο νεαρός μπασκετμπολίστας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο του Πέζαρο μετά από επιπλοκή που παρουσιάστηκε μετά την πρώτη εγχείρηση, λόγω του τραυματισμού του στον αγώνα του ιταλικού πρωταθλήματος με την Τέραμο.

Ο Σάκοτα υποβλήθηκε σε πεντάωρη χειρουργική επέμβαση λόγω πληγής στο δωδεκαδάκτυλο και το πρόβλημα φάνηκε να αποκαθίσταται, ωστόσο το πρωί της Τρίτης παρουσιάστηκε εσωτερική αιμορραγία και χρειάστηκε νέα επέμβαση.

Η υποτροπή χαρακτηρίστηκε πολύ σοβαρή από τους γιατρούς που κάνουν λόγο για κρίσιμη κατάσταση και έχουν τον άτυχο αθλητή σε καταστολή ώστε να αποφύγει απότομες κινήσεις και στρες που θα μπορούσε να προκαλέσει περαιτέρω προβλήματα.

Στην Ιταλία βρίσκεται από την πρώτη στιγμή του προβλήματος δίπλα στο παιδί του, ο Ντράγκαν Σάκοτα.

Ο αθλητής της Σκαβολίνι τραυματίστηκε σε μία φάση από τις δεκάδες που γίνονται σε αγώνα μπάσκετ και χωρίς ο αντίπαλός του να έχει καμμία πρόθεση να τον τραυματίσει, ενώ δεν φάνηκε ότι το πρόβλημα ήταν σοβαρό αφού οι πόνοι στην κοιλιακή χώρα του παρουσιάστηκαν τη νύχτα της Κυριακής.

Ο Σάκοτα έχει πάρει την ελληνική υπηκοότητα και έχει αγωνιστεί στις μικρές Εθνικές ομάδες της χώρας μας, ενώ έχει αγωνιστεί στην Ελλάδα με τον Παναθηναϊκό και τον Πανιώνιο. Πριν από μερικές ημέρες (20/4) είχε γενέθλια καθώς συμπλήρωσε τα 24 χρόνια του.

Για την πορεία της υγείας του Σάκοτα ανησυχούν και ενημερώνονται διαρκώς οι άνθρωποι της Σκαβολίνι, ενώ είναι στον αέρα η συμμετοχή της ιταλικής ομάδας στο φάιναλ φορ του Eurochallenge που έχει προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο στην Γερμανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: