Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Αποσύρεται, αλλά παραμένει «διάβολος» ο Σκόουλς

Είναι πλέον οριστικό. Ο Πολ Σκόουλς αποφάσισε να γράψει τον επίλογο στη σπουδαία καριέρα του, ωστόσο δεν θα εγκαταλείψει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς θα αναλάβει ρόλο στο τεχνικό τιμ αρχής γενομένης από την ερχόμενη σεζόν. Οι «κόκκινοι διάβολοι» αποφάσισαν να τιμήσουν τον 36χρονο άσο σε φιλικό αγώνα που θα γίνει τον Αύγουστο στο «Ολντ Τράφορντ».

Ο κοκκινομάλλης μέσος πέρασε ολόκληρη την καριέρα του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, από το 1994 μέχρι το 2011, πραγματοποιώντας 676 εμφανίσεις. Κατέκτησε δέκα πρωταθλήματα, τρία Κύπελλα, δύο Λιγκ Καπ και πέντε Σούπερ Καπ Αγγλίας, όπως επίσης δύο Champions League, ένα Διηπειρωτικό κι ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Παράλληλα φόρεσε τη φανέλα της εθνικής Αγγλίας 66 φορές πετυχαίνοντας 14 γκολ.

«Τι να πω για τον Πολ Σκόουλς; Θα μας λείψει ένας απίστευτος παίκτης. Ο Πολ ήταν ανέκαθεν αφοσιωμένος στην ομάδα και χαίρομαι πολύ που θα είναι μέλος του προπονητικού τιμ. Πάντα αποτελούσε έμπνευση για όλους τους παίκτες και θα συνεχίσει να το κάνει από το νέο του ρόλο», δήλωσε ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Ο Πολ Σκόουλς με τη σειρά του είπε: «Δεν μου αρέσουν τα πολλά λόγια, αλλά ειλικρινά το να παίζω ποδόσφαιρο ήταν ανέκαθεν ό,τι ήθελα να κάνω. Ήταν τιμή για μένα να έχω μία τόσο μακρά και πετυχημένη καριέρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Δεν ήταν μία απόφαση που πήρα ελαφρά τη καρδία, αλλά αισθάνομαι πως είναι η κατάλληλη στιγμή να σταματήσω. Ήταν προνόμιο για μένα να αποτελώ μέλος της ομάδας που κατέκτησε το 19ο πρωτάθλημα. Ευχαριστώ τους φιλάθλους για τη μεγάλη στήριξή τους στη διάρκεια της καριέρας μου, τους προπονητές και τους συμπαίκτες που είχα όλα αυτά τα χρόνια, αλλά πάνω από όλους τον σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Είναι σπουδαίος προπονητής και από την πρώτη ημέρα που ήμουν στην ομάδα η πόρτα του ήταν πάντα ανοικτή. Είμαι βέβαιος πως υπό την καθοδήγησή του η ομάδα θα κατακτήσει κι πολλούς ακόμη τίτλους».

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ντέιβιντ Τζιλ, είπε, τέλος: «Είναι μία λυπηρή μέρα για τους φίλους της ομάδας σε όλο τον κόσμο. Όλοι ξέρουμε πως ο Πολ ήταν από τους παίκτες που αναδείχθηκε από τις ακαδημίες μας και καθιερώθηκε σαν ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές που φόρεσε ποτέ τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Είναι πολύ σημαντικό ο σύλλογος να κρατά τους δεσμούς με αυτούς τους σπουδαίους ποδοσφαιριστές και είμαστε ενθουσιασμένοι που ο Πολ θα γίνει μέλος του τεχνικού τιμ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: