Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Είναι πολλά τα λεφτά, Πεπ!

Εξωπραγματική μπορεί να χαρακτηριστεί η πρόταση που κατέθεσε η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Κατάρ στον Πεπ Γκουαρντιόλα. Σύμφωνα με όσα γράφει η «Marca», οι Άραβες φέρονται να δίνουν 36 εκατ. ευρώ στον προπονητή της Μπαρτσελόνα για να αναλάβει την ομάδα της χώρας τους μόνο για μία σεζόν (2013/14)!

Ο 40χρονος τεχνικός έχει προαναγγείλει την αποχώρησή του από τους «μπλαουγκράνα», με τους οποίους έχει κατακτήσει δέκα τίτλους μέσα σε τρία χρόνια (τρία πρωταθλήματα, δύο Champions League, δύο Σούπερ Καπ Ισπανίας, ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, ένα Σούπερ Καπ Ευρώπης και ένα Κύπελλο Ισπανίας).

«Η επόμενη σεζόν μου στην ομάδα θα είναι η τέταρτη συνεχόμενη. Μια ομάδα τέτοιου βεληνεκούς πρέπει να έχει πολύ θάρρος για να διατηρεί στη θέση του έναν προπονητή για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, γιατί υπάρχει κορεσμός και τριβή με τους παίκτες. Έτσι, πιστεύω ότι σύντομα η θητεία μου στην Μπαρτσελόνα θα φτάσει στο τέλος της», είχε δηλώσει ο προπονητής της Μπαρτσελόνα στις αρχές Απριλίου.

Από την πλευρά τους, οι παράγοντες του Κατάρ εμφανίζονται αποφασισμένοι να κάνουν ό,τι περνάει από… την τσέπη τους για να αποσπάσουν τη θετική απάντηση του Ισπανού. Υπενθυμίζεται ότι ο Γκουαρντιόλα είχε παίξει δύο χρόνια στην Αλ Αχλί (2003-2005) και έχει κρατήσει καλές επαφές με τους Άραβες επιχειρηματίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: