Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

"Πατέρας" για 54.000 παιδιά ο Φέντερερ

Οι μεγάλοι αθλητές δεν φαίνονται μόνο στους αγωνιστικούς χώρους. Με μια απίστευτη δωρεά ο Ρότζερ Φέντερερ φροντίζει προκειμένου να αποκτήσουν στέγη και μόρφωση  54.000 παιδιά στο Μαλάουι της Αφρικής.



Πρόκειται ίσως για μια από τις μεγαλύτερες δωρεές που έχουν δοθεί από ιδιώτη και αντικατοπτρίζει την “χρυσή καρδιά” του Ελβετού τενίστα αλλά και την ευαισθητοποίηση του προς το λαό της Αφρικής.
Μέσω του ιδρύματός του και σε συνεργασία με την μη κυβερνητική οργάνωση Action Aid του Μαλάουι ο Ρότζερ Φέντερερ προσφέρει 3.3 εκ δολάρια προκειμένου να κατασκευαστούν 80 κέντρα σε 6 περιφέρειες της χώρας  τα οποία σε βάθος  10ετίας θα μπορεί να στεγάζει αλλά και να προσφέρει εκπαίδευση σε 54.000 παιδιά που ζουν στο όριο του υποσιτισμού.
“Είμαι κι εγώ πατέρας δυο μικρών κοριτσιών  και κάθε μέρα συνειδητοποιώ πόσο γρήγορα μαθαίνουν και πόσο σημαντικό είναι το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνουν” είπε θέλοντας να εξηγήσει κάποιους από τους λόγους για τους οποίους προχώρησε στην εξωπραγματική, για τα αθλητικά τουλάχιστον δεδομένα, προσφορά. “Είμαι ενθουσιασμένος για τη συνεργασία με την Action Aid του Μαλάουι και την ευκαιρία που θα έχουν να αναπτύξουν τις δυνατότητές τους”.
Στο Μαλάουι σχεδόν το 50% των παιδιών κάτω των 5 ετών υποφέρουν από χρόνιο υποσιτισμό και περισσότερα από 3 εκ παιδιά κάτω των 8 ετών δεν πάνε σχολείο.
Μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια με τη δωρεά αυτή θα δημιουργηθούν 80 κέντρα που θα καλύψουν  6 περιφέρειες της δοκιμασμένης χώρας.

Πηγή: contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: