Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Νέο… μάθημα για ΠΑΟΚ

Ένα ακόμη… μάθημα πήρε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος μετά την ήττα με 2-1 από την Φορτούνα Ντίσελντορφ, έχασε (3-2) και από την Ολλανδική Γκρόνιγκεν. Βέβαια, όπως είχε δηλώσει και ο Λάζλο Μπόλονι, σε τέτοια παιχνίδια  δεν έχει σημασία το αποτέλεσμα, καθώς σε τέτοιους αγώνες βλέπεις πολλά πράγματα που χρειάζονται για να βελτιωθεί η ομάδα. Το μόνο σίγουρο μετά και το δεύτερο φιλικό των «ασπρόμαυρων», είναι ότι χρειάζεται πολύ δουλειά  η ανασταλτική λειτουργία.

Οι μοναδικές αλλαγές που έκανε ο Ρουμάνος τεχνικός σε σχέση με το πρώτο φιλικό αφορούν το δεξί άκρο της άμυνας όπου καταλαμβάνει ο Σνάουτσνερ στη θέση του Ετο, ενώ ο Μωϋσιάδης έχει πάρει τη θέση του Ρομπέρ και στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Παπάζογλου.  

Κατά τα άλλα, την «ασπρόμαυρη» εστία υπερασπίζεται  έτσι ο Χαλκιάς, στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά παίζουν οι Σνάουτσνερ, Κουρδάκης, Τσιρίλο και Αποστολόπουλος. Το ρόλο των αμυντικών χαφ έχουν επωμιστεί οιΣακελλαρίου και Ιντζίδης έχοντας λίγο πιο μπροστά τους τον Τσουκαλά. 

Οι τρεις της επίθεσης ήταν ο Γεωργίου (αριστερά), ο Μωϋσιάδης (δεξιά) και ο Παπάζογλου στην κορυφή. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ είχαν σαν στόχο να  πάρουν το προβάδισμα στο σκορ, αλλά δέχτηκαν γκολ μόλις στο πέμπτο λεπτό της αναμέτρησης. Μετά από γέμισμα του Σπαρβ στην περιοχή του ΠΑΟΚ, ο Βακούνα θα τσιμπήσει την μπάλα προ του Κρέσιτς που θα τον ανατρέψει έχοντας πραγματοποιήσει αργοπορημένη έξοδο. 

Ο διαιτητής έτσι υπέδειξε το πέναλτι με το οποίο ο Μάταβτζ άνοιξε το σκορ. Έξι λεπτά αργότερα οι Θεσσαλονικείς έφτσαν μια… ανάσα από το 1-1. Μετά από ωραίο γύρισμα του Σακελλαρίου, ο Μωυσιάδης θα πλασάρει αδύναμα μέσα από το ύψος του πέναλτι, με αποτέλεσμα ο τερματοφύλακας της Γκρόνιγκεν, Φαν Λου να αποκρούσει εύκολα. 

Λίγο νωρίτερα και πάλι ο Μωϋσιάδης κέρδισε τις κόντρες από τα δεξιά, ωστόσο αφού βγήκε απέναντι από τον τερματοφύλακα της Γκρόνινγκεν, έχασε την ισορροπία του- προσπαθώντας να τον περάσει- και παράλληλα την ευκαιρία να ισοφαρίσει. Και εκεί που οι «ασπρόμαυροι» πίεζαν για το 1-1, στο 25΄ δέχτηκαν και δεύτερο γκολ. Ο Μάταβτζ (και πάλι) εκμεταλλεύτηκε την ασθενή απόκρουση του Κρέσιτς σε συρτό σουτ του Άντερσον μέσα από την περιοχή, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 2-0. 

Εννιά λεπτά αργότερα οι Ολλανδοί σημείωσαν και τρίτο τέρμα. Ο Βακούνα πήρε την μπάλα, ξεπέρασε εύκολα τον Τσιρίλο και με πλασέ δεν δυσκολεύτηκε να «γράψει» το 3-0! Αυτό ήταν και το σκορ ημιχρόνου. Μόνο μια αλλαγή έκανε στην έναρξη του Β΄ μέρους  και αυτή ήταν ο Γιακουμής στη θέση του Κρέσιτς. 

Δεκατέσσερα λεπτά όμως αργότερα, ο Μπόλονι προχώρησε σε δέκα αλλαγές. Στον αγωνιστικό χώρο βγήκαν όλοι πλην του Γιακουμή και στις θέσεις τους πέρασαν οι Λίνο, Ετο, Μαλεζάς, Σαβίνι, Αρίας, Φωτάκης, Ρομπέρ, Σαλπιγγίδης, Βιεϊρίνια και Αθανασιάδης.  

Από εκείνο το σημείο και μετά ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος από τον αντίπαλο του, αλλά τελικά σ δεν μπόρεσε να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα, αλλά κατάφερε να σκοράρει δύο φορές σημειώνοντας ένα τέρμα στο 63΄ με τον Αθανασιάδη και ένα με τον Φωτάκη στο 88΄.

Ο Βιεϊρίνια πάσαρε στον Λίνο, ο Βραζιλιάνος με τη σειρά του  σέντραρε συρτά και ο Κλάους τελείωσε με τον καλύτερο τρόπο την αντεπίθεση του «Δικέφαλου», κάνοντας το 3-1.  Ο Ρομπέρ συνεργάζεται άψογα με τον Λίνο, αυτός πασάρει στον Φωτάκη, ο οποίος με ωραίο φαλτσαριστό  σουτ μειώνει σε 3-2.

Αυτό ήταν και το τελικό σκορ με τον ΠΑΟΚ να γνωρίζει την δεύτερη σερί ήττα του και τον Λάζλο Μπόλονι να παίρνει ένα ακόμη μάθημα. The Player

Δεν υπάρχουν σχόλια: