Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

«Κερδίσαμε μία μάχη, ο… πόλεμος συνεχίζεται»

Η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ σαφώς και δίνει μία δόση αισιοδοξίας στην ΠΑΕ Ηρακλής. Δίνει δικαίωμα στην ελπίδα, όπως λένε χαρακτηριστικά. Ήταν κάτι σημαντικό, αφού με βάση την απόφαση εκτίθεται η ΕΠΟ και το αντίστοιχο όργανο της, που είναι η Δευτεροβάθμια Επιτροπή. Βέβαια, υπάρχουν ακόμη πολλά επεισόδια για να έρθει η τελική δικαίωση. Άλλωστε, αυτό στον Ηρακλή, το ξέρουν και το γνωρίζουν.
Για τους ανθρώπους, που βρίσκονται αυτή τη στιγμή κοντά στην ομάδα και κάνουν ότι είναι δυνατό, ήταν κάτι σημαντικό, έστω κι αν η χαρά τους δεν κράτησε πολύ ύστερα από την επικύρωση της βαθμολογίας. Και σε αυτό το κομμάτι πάντως πιστεύουν ότι θα δικαιωθούν. Χαρακτηριστικές είναι μάλιστα οι δηλώσεις του προέδρου της προσωρινής διοίκησης, Νίκου Αρταβάνη στο «Μ», ο οποίος φυσικά ήταν σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τη νομική εκπροσώπηση της ΠΑΕ, τον Βαγγέλη Χατζηιωάννου. Τόσο για το Διαιτητικό, όσο και για το συμβούλιο της Λίγκας.
«Προς συμφέρον του Ηρακλή»
Όπως και με τον Κεφαλά, που ήταν «παρών» στην Αθήνα για τη συνεδρίαση, αφού εκπροσώπησε την ΠΑΕ σε αυτή τη δύσκολη μάχη. «Κερδίσαμε μία μάχη, ο… πόλεμος συνεχίζεται», ήταν η ατάκα του Νίκου Αρταβάνη στο «Μ», όταν ρωτήθηκε σχετικά για το σχόλιο, που θα μπορούσε να έκανε όσον αφορά το θέμα της αδειοδότησης και της απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ. Όσο για την απόφαση της Λίγκας; Ορισμένοι τη θεωρούσαν δεδομένη. Πίστευαν και έλεγαν ότι η βαθμολογία θα επικυρωθεί. «Η πίεση της ‘Nova’ ήταν αυτή που έκανε ως πρόσχημα κάποιους να ψηφίσουν υπέρ της επικύρωσης. Δεν ήταν εικονική η επικύρωση, αλλά μπορεί να μεταβληθεί προς το συμφέρον του Ηρακλή», λένε χαρακτηριστικά οι «κυανόλευκοι» σχετικά με το θέμα.
«Σε περίπτωση που δικαιωθούμε από το CAS για το θέμα της ενημερότητας, τότε θα καταλάβουμε εκ νέου την 11η θέση της βαθμολογίας», επισημαίνεται από την πλευρά της ΠΑΕ Ηρακλής. «Φαντάζομαι, ότι θα πρέπει να ληφθεί απόφαση και γι’ αυτούς τους φακέλους, που πήραν αδειοδότηση από τη δευτεροβάθμια», είπε χθες ο Κώστας Κεφαλάς για τον Πανιώνιο.
«Δεν στέκει…»
Στην ΠΑΕ πάντως δεν χάνουν την αισιοδοξία τους, παρά την επικύρωση της βαθμολογίας. Θεωρούν ότι θα δικαιωθούν. Το λέει ξεκάθαρα ο Νίκος Αρταβάνης. «Εξακολουθούμε να θεωρούμε ότι ηθικά και νομικά δεν στέκει η επικύρωση της βαθμολογίας. Πιστεύω, θα δικαιωθούμε…», ήταν η απάντηση του Αρταβάνη στο «Μ» για το όλο θέμα. Ζητήθηκε βεβαίως να κάνει και ένα σχόλιο για την πρώτη προπόνηση της ομάδας, που θα γίνει αύριο το απόγευμα στο Καυτανζόγλειο, αν και η κατάσταση είναι πολύ άσχημη, διότι υπάρχει λειψανδρία παικτών, αλλά και συνεργατών.
«Όσο μεγαλύτερη παρουσία έχουμε, τόσο δύναμη θα δώσουμε σε αυτούς που αγωνίζονται για τη δικαίωση, είναι σημαντικό να υπάρχει πολύς κόσμος…», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης Πρωτοδικείου της ΠΑΕ, που ανέλαβε να «τρέξει» ουκ ολίγες εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: