Κάποτε ήταν ο Νέρι Καστίγιο. Τώρα, είναι ο Γιόσου Σαριέγκι που μοιάζει με κακόγουστο αστείο. Το gazzetta.gr εγκαινιάζει της ιστορίες καλοκαιρινής τρέλας με ένα ταξίδι στο 2001!
Ο κόσμος τρελαίνεται να διαβάζει για προετοιμασίες! Ενίοτε είναι η καλύτερη παρέα στην παραλία, παρότι φέτος ο ανταγωνισμός με τους… διαλόγους είναι μεγάλος. Εθιμοτυπικά, η εποχή που οι ποδοσφαιριστές αποκτούν τον χαρακτήρα ομάδας, τόσο μέσα στο γήπεδο, όσο και εκτός είναι όταν φεύγουν στο εξωτερικό. Οι ειδήσεις που μπορείς να διαβάσεις εκείνη την εποχή, μοιάζουν βγαλμένες από καρμπόν… Ή από copy-paste, για να είμαστε συγχρονισμένοι με την τεχνολογική εξέλιξη. Το μόνο που αλλάζει χρόνο με το χρόνο είναι τα ονόματα. Ποιοι κάνουν παρέα με ποιους, ποια είναι τα δωμάτια, ποιους αριθμούς επέλεξαν οι ποδοσφαιριστές, ποιοι εκλέχθηκαν αρχηγοί!

Nery for president!

Στις 23 Ιουλίου του 2001, λοιπόν, ο Ολυμπιακός βρισκόταν στην Αυστρία –όπως άλλωστε συνηθίζει– για το κυρίως μέρος της προετοιμασίας του. Στο ρόστερ υπήρχαν πολλά βαριά ονόματα με εκείνο του νεοαποκτηθέντος και παγκόσμιου πρωταθλητή Κριστιάν Καρεμπέ να ξεχωρίζει. Για μια μέρα, όμως, ήρωας θα γινόταν ο 17χρονος τότε Νέρι Αλμπέρτο Καστίγιο! Ο Τάκης Λεμονής αποφάσισε να γίνει ψηφοφορία και οι παίκτες το πήραν λίγο στο «χαβαλέ», όπως θα σημειώσει την επόμενη μέρα στο πρωτοσέλιδό του ο ΦΙΛΑΘΛΟΣ.

Ο Έλληνας τεχνικός αναγκάστηκε να διακόψει την ψηφοφορία, όταν στον πίνακα υπήρχαν τρία ονόματα που συγκέντρωναν τις περισσότερες ψήφους. Ο Πουρσανίδης ήταν πρώτος, ο Αλέκος Αλεξανδρής δεύτερος και ο Μεξικανός –τότε ήταν Ουρουγουανός ακόμα– τρίτος! Το γεγονός εξόργισε τον τεχνικό του Ολυμπιακού, που αργότερα το βράδυ αποφάσισε να ορίσει αρχηγούς κατόπιν επικοινωνίας με τη διοίκηση της ΠΑΕ και κυρίως με τον Σωκράτη Κόκκαλη. Ορίστηκαν οι Αλεξανδρής, Πουρσανίδης και Ζε Ελίας, ενώ τα ρεπορτάζ εκείνη την εποχή ανέφεραν ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού ήταν εξοργισμένος με τη συμπεριφορά των παικτών.

Λίγες μέρες μετά, μάλιστα, ταξίδεψε ο ίδιος στην Αυστρία και προβλεπόταν κατσάδιασμα, όμως οι καλές εμφανίσεις των Ερυθρολεύκων στα πρώτα φιλικά και το σοβαρό πρόσωπο που έδειξαν οι περισσότεροι μετά το γεγονός, απέτρεψε τα χειρότερα!

Η εκλογή του Γιόσου Σαριέγκι ως πρώτου αρχηγού του Παναθηναϊκού τη στιγμή που υπήρχαν «γερά» χαρτιά να ποντάρουν οι υπόλοιποι παίκτες, ξύπνησε θύμησες από το 2001, έστω κι αν ο Βάσκος πληροί πολλές περισσότερες προϋποθέσεις από εκείνες που πληρούσε ο Νέρι Καστίγιο για να είναι αρχηγός.
gazzetta gr