Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Οι.... εξηγήσεις του Μαυροκεφαλίδη

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης αρνήθηκε την κλήση της Εθνικής ομάδος και με προσωπική δήλωσή του ενημέρωσε για τους λόγους που τον έκαναν να βάλει την οικογένεια πάνω από τη «γαλανόλευκη».



Αναλυτικά:
«Μετά από πολλή σκέψη και χωρίς να μου είναι ευχάριστο, επικοινώνησα με τους ομοσπονδιακούς προπονητές και τους ανθρώπους της εθνικής ομάδας για να τους ενημερώσω ότι δεν θα μπορέσω να ενισχύσω την προσπάθεια της εθνικής μας στο ερχόμενο Ευρωμπάσκετ.
Δυστυχώς, λόγοι ανωτέρας βίας οι οποίοι συνδέονται με σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα με αναγκάζουν με μεγάλη μου λύπη να απουσιάσω από τις υποχρεώσεις τις εθνικής μας. Επειδή οι λόγοι της απουσίας μου δεν αφορούν προσωπική επιθυμία, ούτε ανάγκη για ξεκούραση αλλά προσωπικό πρόβλημα το οποίο είχε λυθεί αλλά εσχάτως έλαβε διαφορετικές διαστάσεις, δεν θα μπορούσα να γνωρίζω την εξέλιξη αυτή και να είχα ειδοποιήσει τους ανθρώπους της εθνικής νωρίτερα.
Θεωρώ ύψιστη τιμή την κλήση στην εθνική ομάδα και ποτέ δεν θα έθετα εαυτόν εκτός αυτής αν δεν υπήρχε ιδιαίτερα σοβαρός λόγος. Επιπροσθέτως, επειδή η συμμετοχή και η καθιέρωσή ενός αθλητή με την εθνική ομάδα προσφέρει σε αυτόν κύρος και αξία, μπορεί ο καθένας να καταλάβει ότι αυτή μου η απόφαση δεν έχει να κάνει με κανένα προσωπικό συμφέρον αφού μόνο κακό κάνει στην καριέρα μου ως αθλητή στην ηλικία που βρίσκομαι.
Παρόλα αυτά, επειδή βάζω την οικογένειά μου πάνω από τον αθλητισμό, η απόφασή αυτή αποτελεί μονόδρομο.
Ελπίζοντας οι λόγοι της απουσίας μου να λάβουν αποδοχή από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τους ομοσπονδιακούς μας προπονητές
Ειλικρινώς
Λουκάς Μαυροκεφαλίδης».

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: