Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Κυριαζής: «Νιώσαμε προδομένοι από τη διοίκηση»

Ο Γιώργος Κυριαζής, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis», ούτως ώστε να τοποθετηθεί για το αν θα βρίσκεται στην αυριανή «πρώτη» του Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο, για τους λόγους που κατέθεσε προσφυγή, αλλά και για το πώς ένιωσε όταν ήρθαν οι περιβόητες «συνομιλίες» στο φως της δημοσιότητας.
Σχετικά με το ενδεχόμενο παρουσίας του στην αυριανή πρώτη προπόνηση: «Λογικά δεν θα βρίσκομαι. Ο λόγος είναι ότι έχω καταθέσει προσφυγή και η θέση μου είναι εξαιρετικά λεπτή. Είναι λογικό πως μια μερίδα κόσμου αναμένεται να διαφωνήσει μαζί μου και δεν θέλω να συμβεί κάτι τέτοιο σε μια πολύ σημαντική ημέρα για τον Ηρακλή. Είναι μια μέρα ενθουσιασμού και όχι αντιδράσεων για τον κόσμο. Δεν είναι θέμα φόβου, απλά είναι αυτό που τόνισα νωρίτερα. Ο Ηρακλής στέλνει αύριο μήνυμα πως είναι ζωντανός».
Για τους λόγους για τους οποίους κατέθεσε προσφυγή: «Ακόμα κι όταν απουσίασα για οκτώ χρόνια στην Ιταλία, αισθανόμουν Ηρακλής, ένιωθα Ηρακλής, ήμουν Ηρακλής. Συναισθηματικά δεν αλλάζει τίποτα, αυτό εννοείται, αλλά από εκεί και πέρα είμαστε επαγγελματίες. Με τους περισσότερους συμπαίκτες μου που έχω μιλήσει είτε είναι ελεύθεροι είτε έχουν κάνει προσφυγή. Νομίζω πως ελάχιστοι είναι αυτοί που θα δώσουν το παρών στην αυριανή πρώτη προπόνηση. Η υπομονή είναι μια εντελώς αόριστη έννοια για τον καθένα, πέρασαν δύο μήνες και κάτι από το τέλος του πρωταθλήματος και δεν είχαμε καμία ενημέρωση.
Εκεί όμως που αισθανθήκαμε προδομένοι άπαντες ήταν από την κίνηση που πήγε να γίνει με την οικογένεια Ψωμιάδη. Με μια τέτοια συμφωνία αντιληφθήκαμε πως όλοι (όχι μόνο οι ποδοσφαιριστές, αλλά και οι υπάλληλοι) πως θα βρεθούμε στο δρόμο και με χρωστούμενα. Γι’ αυτό και ήρθε το ξέσπασμα, που έφερε τις προσφυγές».
Για το κλίμα που επικρατούσε φέτος στην ομάδα: «Σε γενικές γραμμές σταματήσαμε να παίρνουμε χρήματα από τον Ιανουάριο. Έγιναν και πάρα πολλά πράγματα που δεν μπορούν να ειπωθούν. Υπήρχαν επιλεκτικές πληρωμές, κάποια πράγματα βγήκαν προς τα έξω, τα γνωρίζαμε πολύ καλά. Δεν είναι μυστικό πως σε κάποιες στιγμές, 7-8 ποδοσφαιριστές πληρωνόντουσαν κανονικά και οι υπόλοιποι όχι. Νομίζω πως αυτό τα λέει όλα και δεν χρειάζεται να πω τίποτα περισσότερο. Προσωπικά δεν με πήρε κανένας τηλέφωνο όλο αυτό το χρονικό διάστημα, είχαμε μια επαφή πριν 2-3 μέρες για την πρώτη προπόνηση. Θεωρώ πως η διοίκηση θα μπορούσε να αφιερώσει λίγο περισσότερο χρόνο στους ποδοσφαιριστές της, αλλά και τους υπαλλήλους της».
Σχετικά με το σκάνδαλο των στημένων αγώνων: «Δεν ξέρω τι πρέπει να περιμένω από αυτό το θέμα. Όταν έχεις συνηθίσει να γίνονται τόσα πολλά και να μην τιμωρείται κανένας, τότε χάνεις την αισιοδοξία σου. Μακάρι να τιμωρηθούν όλοι και να μπει μια τάξη, αλλά εγώ προσωπικά το βλέπω εξαιρετικά δύσκολο. Στην Ιταλία υπήρξαν τιμωρίες σε άτομα και ομάδες. Στην Ελλάδα υπήρξε ένας σάλος το πρώτο δεκαήμερο και τώρα έπεσαν οι τόνοι.
Φυσικά και διάβασα κάποιες από τις συνομιλίες που ήθελαν ως εύκολο θύμα τον Ηρακλή. Τότε μάλιστα μιλούσα με έναν συμπαίκτη μου και αναρωτιόμασταν για ποιον λόγο πραγματικά καθόμαστε και ματώνουμε, ιδρώνουμε, τραυματιζόμαστε και μένουμε έξω για 7-8 μήνες. Με όλα όσα διάβασα, πρόκειται για έναν μεγάλο άθλο, το ότι καταφέραμε να παραμείνουμε στην κατηγορία.
Σχετικά με το ενδεχόμενο να συζητήσει ξανά με τον Ηρακλή: «Πάντα ήμουν ανοικτός σε κάθε συζήτηση με την ομάδα. Με την προσφυγή θέλησα απλώς να διασφαλίσω τα χρήματα μου. Από εκεί και πέρα φυσικά και θα συζητούσα. Άλλο θέμα είναι το αν θα βρεθεί τελικά λύση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: