Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

«Και τι έγινε που έφυγε ο Σισέ;»

Ο Μίμης Δομάζος παρακολούθησε το φιλικό με την Λεχ Ποζνάν και μεταφέρει τις εντυπώσεις του. Ο «Στρατηγός» δεν πιστεύει πως ο Παναθηναϊκός θα χάσει με την φυγή Σισέ. «Δεν κάνει ο Βιτόλο», υποστηρίζει.
«Και τι έγινε που έφυγε ο Σισέ;»
Ο «Στρατηγός» του Παναθηναϊκού αλλά και τους ελληνικού ποδοσφαίρου μίλησε στο gazzetta.gr και αναφέρθηκε στην επερχόμενη χρονιά, τις μεταγραφές, τον Τζιμπρίλ Σισέ αλλά και τα ελαφρυντικά που υπάρχουν αυτή τη στιγμή.
Ο Παναθηναϊκός έδωσε το πρώτο του φιλικό. Πως είδατε εσείς την πρεμιέρα;
«Δεν νομίζω πως μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα από τώρα. Τα πόδια είναι ακόμη... δεμένα από τις προπονήσεις. Άλλωστε οι παίκτες μπήκαν πολύ γρήγορα στις υποχρεώσεις και δεν ξεκουράστηκαν όπως θα έπρεπε. Αυτό που είδα εγώ είναι ότι ο Παναθηναϊκός θέλει πολύ δουλειά ακόμη»
Ποια είναι η γνώμη σας για τις αποχωρήσεις στην ομάδα;
«Εφόσον δεν βρίσκονται χρήματα πρέπει να πουλήσουμε. Αν και δεν θα έπρεπε να το κάνουμε αυτό. Πιστεύω πως δεν έπρεπε να φύγουν τα μεγάλα ονόματα».
Ο Κατσουράνης τόνισε πως ο Παναθηναϊκός θα είναι καλύτερος φέτος. Συμφωνείτε;
«Από αυτά που έχω δεν μέχρι στιγμής δεν νομίζω πως η ομάδα θα είναι καλύτερη φέτος. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν ελαφρυντικά. Η πορεία θα δείξει τι μπορεί να πετύχει η ομάδα»
Χρειάζονται μεταγραφές; Και αν ναι σε ποια θέση θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα;
«Εγώ πιστεύω πως θα πρέπει να βρεθεί ένας παίκτης που θα είναι όλα τα λεφτά. Εκεί θα πρέπει να ποντάρει ο Παναθηναϊκός όλα τα χρήματα του. Σε έναν μεγάλο παίκτη ο οποίος θα αγωνίζεται στο κέντρο του γηπέδου. Ο Βιτόλο δεν κάνει τη διαφορά. Στη θέση του έχουμε τον Σιμάο, τον Κατσουράνη και τον Καραγκούνη. Έχουμε παίκτες να αγωνιστούν και να τα βγάλουν πέρα. Δεν μπορώ να καταλάβω ποιος είναι λόγος που γίνεται τόσος ντόρος με τον Βιτόλο. Αν ήμουν υπεύθυνος θα έλεγα όχι για τον Βιτόλο. Έχουν έρθει πολλοί παίκτες από τη Θεσσαλονίκη και δεν δικαιολόγησαν τη μεταγραφή τους».
Ο Γιόσου Σαριέγκι χρίστηκε αρχηγός...
«Αυτό είναι θέμα του προπονητή. Τα χρόνια άλλαξαν πλέον. Στα δικά μου χρόνια ο πιο παλιός γινόταν και αρχηγός της ομάδας».
Ποια είναι η άποψη σας για τα στημένα;
«Όλα αυτά δεν κάνουν καλό στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο κόσμος ταλαιπωρείται να διαβάζει και να βλέπει τέτοια πράγματα. Αυτό είναι θέμα της δικαιοσύνης. Είμαι υπέρ της τιμωρίας αν όντως υπάρχουν ένοχοι και υπεύθυνοι».
Ο Σισέ βρίσκεται ήδη στη Ρώμη για τη Λάτσιο. Έπρεπε να φύγει;
«Η ιστορία μου λέει ότι στον Παναθηναϊκό έχουν φύγει μεγάλοι παίκτες από την ομάδα και πιο μεγάλοι από τον Σισέ. Ο Παναθηναϊκός δεν χάνει. Αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο να βρούμε επιθετικό σαν τον Σισέ αφού δεν βγαίνει κάποιος μπροστά να βάλει χρήματα η ομάδα δεν μπορεί να... προχωρήσει. Με τα χρήματα που θα πάρει ο Παναθηναϊκός από τον Σισέ, τον Μάτος και όλους τους άλλους θα πρέπει να λειτουργήσει σωστά και να τα διαθέσει για να γίνει σωστή δουλειά. Θα πρέπει να αποκτηθεί παίκτης πιο μικρού διαμετρήματος από τον Σισέ και να κάνει τη δουλειά που έκανε ο Σισέ στο γήπεδο».
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: