Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Επιφυλακή για τα ύποπτα!!

Το ποσό των 25.000 ευρώ σε ετήσια βάση θα δώσει η UEFA σε κάθε ομοσπονδία, άρα και στις 53 ομοσπονδίες που έχει υπό την αιγίδα της!
Επιφυλακή για τα ύποπτα
Ο λόγος; Θα είναι ο μισθός (ή μέρος του μισθού) τού ανθρώπου που θα λειτουργεί ως σύνδεσμος και θα παρακολουθεί τα παράνομα στοιχήματα. Στην Ελλάδα θα προσληφθεί Ελληνας και θα τον επιλέξει η ΕΠΟ, αλλά η UEFA θα έχει την υψηλή εποπτεία. Μάλιστα, προβλέπεται να υπάρχει και διαδικτυακό σύστημα και άμεση ενημέρωση με το τι θα συμβαίνει στις άλλες ομοσπονδίες, όπως και στενή συνεργασία με τους αντίστοιχους συναδέλφους του.
Πάντως, ο Πλατινί δεν σκοπεύει να πάρει θέση για τα στημένα ή να αποφασίσει κάποιες κυρώσεις, γιατί φοβάται την επόμενη μέρα και το ενδεχόμενο να δικαιωθεί κάποια ομάδα ακόμη και στο CAS. «Παντού στο ποδόσφαιρο εγκληματικά στοιχεία αναμειγνύονται για λόγους στοιχηματικούς» φέρεται να είπε κατά τη διάρκεια της κουβέντας και ενώ τον ενδιέφερε κυρίως η βία. Από πλευράς κυβέρνησης ιδιαίτερα ενημερωμένος ήταν ο Γ. Παπανδρέου, στην ατζέντα έπεσε το θέμα του ντόπινγκ, της βίας, της διαιτησίας (γιατί δεν διακόπτονται αγώνες), αλλά και τα στημένα.
Θα πρέπει να τονιστεί πως περισσότερο από όλους τη συνάντηση ήθελε ο κ. Πιλάβιος, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, ο οποίος δύσκολα έκρυβε το χαμόγελό του όταν ο Μισέλ Πλατινί έλεγε «mon ami Sofoklis»!
Tέλος, επισημαίνουμε ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ είπε πως του έκανε εντύπωση και η γνώση του Πρωθυπουργού για τα ποδοσφαιρικά θέματα, ενώ Ομοσπονδία και κυβέρνηση επιβεβαίωσαν πως πορεύονται μαζί για να θέσουν νέους κανόνες διαφάνειας στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: