Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Η ευθύνη του Ζαγοράκη

Ο Κώστας Γιαννακίδης υποστηρίζει ότι ο Θοδωρής Ζαγοράκης οφείλει να λειτουργήσει ως θεματοφύλακας των αρχών της ομάδας. Συμφωνείτε;
Η ευθύνη του Ζαγοράκη
Το απόγευμα της Τρίτης μία ανακοίνωση εξεδόθη από την Τούμπα: «Σήμερα, 26 Ιουλίου 2011, συναντήθηκαν οι κ.κ Κατσαρής, Ζαγοράκης, Σαχπατζίδης οι οποίοι είχαν τηλεφωνική συνομιλία και με τον κ. Φλωρίδη. Αποφάσισαν να προχωρήσουν ενωμένοι, με μοναδικό γνώμονα το καλό του ΠΑΟΚ. Τις επόμενες μέρες, μετά από το παιχνίδι της Πέμπτης, θα υπάρξουν οριστικές και επίσημες ανακοινώσεις.»
Για όσους δεν γνωρίζουν, ο κ. Θανάσης Κατσαρής είναι πρόεδρος του Α.Σ ΠΑΟΚ, δηλαδή του Ερασιτέχνη. Ο κ. Γιώργος Σαχπατζίδης είναι επιχειρηματίας από την Κατερίνη. Οι δραστηριότητες του χαρακτηρίζονται πολυσχιδείς και πολυδαίδαλες, ενώ ο ίδιος ουδέποτε έκρυψε την αγάπη του για τον ΠΑΟΚ. Ο κ. Βασίλης Φλωρίδης είναι και αυτός επιχειρηματίας, ομογενής από την Κωνσταντινούπολη, από τη μήτρα του συλλόγου. Η συγκίνηση σε πνίγει με δάκρυα και μόνο που το σκέφτεσαι. 'Εχει και άλλα. 'Οπως ένα τατουάζ με τον Δικέφαλο. Δεν είχε εγγυητική τραπέζης και πειστικές απαντήσεις για το πλήρες αντικείμενο και το εύρος των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων. Μάλιστα, όσο προσπαθούσε να πείσει τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ πέρασε μία νύχτα στο κρατητήριο για κάποιες καταδίκες που εκκρεμούν εις βάρος του. Τέλος, όλοι γνωρίζουμε τον Θοδωρή Ζαγοράκη, τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Οι Ζαγοράκης και Κατσαρής, λοιπόν, στην αρχή μπήκαν στην κουβέντα με τους Φλωρίδη και Σαχπατζίδη. Αργότερα βγήκαν. Λογικό καθώς δεν έπεσαν πειστικά στοιχεία στο τραπέζι. Τον ΠΑΟΚ έδιναν, όχι το σπίτι τους! Τώρα φαίνεται ότι αλλάζουν στάση απέναντι στους δύο επιχειρηματίες που υπόσχονται μετεγγραφές και ταμειακές ανάσες. Καλό θα ήταν να εξηγήσουν επισήμως και δημοσίως τι ήταν αυτό που κέρδισε τη συγκατάβαση τους. Πριν από λίγες ημέρες ο κ. Φλωρίδης αδυνατούσε να καταθέσει μία εγγυητική τραπέζης προκειμένου οι συνομιλητές του να γνωρίζουν ότι όσα λέει έχουν και οικονομικό αντίκρισμα. Τώρα οι ίδιοι συνομιλητές ετοιμάζονται να τον υποδεχθούν στην ομάδα. Το αρχικό σχέδιο έλεγε πως ο κ. Φλωρίδης θα αναλάμβανε την προεδρία της ομάδας με τους Ζαγοράκη και Βρύζα στις θέσεις των αντιπροέδρων-παραστατών. Ισχύει και τώρα κάτι τέτοιο; Θα το μάθουμε ως την άλλη εβδομάδα.
Ο Θοδωρής Ζαγοράκης είναι ο άνθρωπος που έδωσε στον ΠΑΟΚ τα περισσότερα μετά τον Γιώργο Παντελάκη. Η ευθύνη του είναι μεγάλη. 'Οχι για το αν θα βρει πέντε-έξι εκατομμύρια ευρώ για το ταμείο της ομάδας. Ούτε για το αν θα κρατήσει τον Βιερίνια και θα αγοράσει φορ και στόπερ. Ο Ζαγοράκης οφείλει, όσο και αν ακούγεται κωμικά αφελές, να λειτουργήσει ως θεματοφύλακας των αρχών του ΠΑΟΚ. Διότι αυτά που πρεσβεύει ο ΠΑΟΚ για τον κόσμο του είναι μεγαλύτερα από κάθε επιτυχία στους αγωνιστικούς χώρους, εκεί όπου η λάσπη λερώνει την εικόνα του ποδοσφαίρου. Αν ο Ζαγοράκης είναι σίγουρος για το ποιόν και τις προθέσεις των ανθρώπων, ας τους δώσει το χέρι του. Αν πάλι διατηρεί τις αμφιβολίες του, έστω την ύστατη στιγμή ας θυμηθεί ότι ο Σταύρος Νταϊφάς δεν μνημονεύεται μόνο για τα πρωταθλήματα που κέρδισε, αλλά και για το πρόσωπο στο οποίο παρέδωσε την ομάδα του. Και εσύ Θοδωρή δεν έχεις πάρει τίτλους.
Πηγή: protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: