Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Κορίτσια, σηκώστε το!

Αυτά τα κορίτσια είναι «φτιαγμένα» από μέταλλο...χρυσό. Κι΄αυτό θα επιδιώξουν να κατακτήσουν οι παίκτριες του Γιώργου Μορφέση που πανηγυρίζουν την πρόκριση τους στον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Σανγκάη.

Η εθνική μας ομάδα γυναικών επικράτησε με 14-11 της αντίστοιχης ομάδας της Ιταλίας στον πρώτο ημιτελικό του παγκοσμίου της Σανγκάης και περιμένουν τις αντιπάλους τους από τον έτερο ημιτελικό μεταξύ Κίνας και Ρωσίας.

Με τις Ρουμπέση και Αντωνάκου να κάνουν ματς... ζωής, η εθνική μας δεν άφησε σε κανένα σημείο του αγώνα τις Ιταλίδες να μπουν στη διεκδίκηση της πρόκρισης. Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με όπλο την καλή της άμυνα, η Ελλάδα πήρε «κεφάλι» στο σκορ και δεν επέτρεψε στην Ιταλία να την προσπεράσει σε κανένα σημείο του αγώνα. Έτσι στο ημίχρονο, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προηγήθηκε 8-5 και έδειξε να έχει τον πλήρη έλεγχο του αγώνα, εκμεταλλευόμενο και την αστοχία των Ιταλίδων.

Στο τρίτο οκτάλεπτο, η ομάδα μας έδειξε να κάνει μία μικρή «κοιλιά» και να δίνει την ευκαιρία στην Ιταλία να φτάσει μέχρι στο 11-8. Τότε ανέλαβαν δράση οι Αντωνάκου και Λιόση κάνοντας το σκορ 13-9. Το τελικό 14-11 χάρισε την πρόκριση στα κορίτσια της Ελλάδας και την ευκαιρία να γράψουν ιστορία με ακόμα πιο χρυσές σελίδες.


Τα οκτάλεπτα: 3-2, 5-3, 3-3, 3-3

Ελλάδα (Μορφέσης): Κούβδου, Τσουκαλά, Μελιδώνη, Ψούνη 1, Λιόση 1, Αβραμίδου, Ασημάκη 2, Ρουμπέση 3, Γερόλυμου 3, Μανωλιουδάκη 1, Αντωνάκου 3, Λαρά, Γουλά.

Ιταλία (Κόντι): Τζορλέρο, Αμπάτε 2, Καζανόβα, Πομέρι, Σαβιόλι 1, Λάπι 1, Κολαϊόκο, Μπιανκόνι 3, Έμμολο 1, Ραμπάλντι 3, Κότι, Φρασιννέτι, Τζίλι  The Player

Δεν υπάρχουν σχόλια: