Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Ας μην χαλάσει για διακόσια χιλιάρικα…!!

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει τον σχεδιασμό του ενόψει της νέας σεζόν, με τις μεταγραφές των Χαϊνς και Λούκας να έχουν "γεμίσει" κάπως το ελλιπές ρόστερ του.
Ας μην χαλάσει για διακόσια χιλιάρικα…
Γράφει ο Νίκος Ζέρβας.
Σε συνδυασμό με τις συμφωνίες για την ανανέωση με Πρίντεζη, Πελεκάνο και Γλυνιαδάκη το παζλ αρχίζει σιγά-σιγά να συμπληρώνεται, αλλά το σπουδαιότερο κομμάτι, που θα αποτελέσει και «κλειδί» για την ολοκλήρωση του, λείπει. Αυτό, δεν είναι άλλο από τον Νίκο Ζήση, που εκτός από μία σπουδαία προσθήκη, θα επιτρέψει να κυλήσουν ομαλά και οι υπόλοιπες μεταγραφές. Ο διεθνής γκαρντ της Σιένα, θα «κλείσει» τις θέσεις «1» και «2» με Σπανούλη, Λούκας, Σλούκα και Κατσίβελη, οπότε δεν θα χρειαστεί να αποκτηθεί ξένος ή κοινοτικός.
Αυτό, σημαίνει πως θα επιλεγούν τρεις τέτοιοι για την κάλυψη του «4», του «2-3» και ενδεχομένως του «5», αν ο Ντούσαν Ίβκοβιτς δεν συνεχίσει να επιμένει για τον Λάζαρο Παπαδόπουλο. Ο Σπανούλης θα έχει το «alter ego» του μαζί και στο παρκέ, αφού η φιλιά τους και η αγωνιστική συνεργασία τους είναι άριστη, ενώ ο Ολυμπιακός θα έχει προσθέσει στο δυναμικό του έναν αδαμάντινο χαρακτήρα, που εκτός από πολλές δουλειές στο γήπεδο, είναι κομβικός και για την διατήρηση των «στεγανών» στα αποδυτήρια. Η ηλικία και η δεδομένη θέλησή του να επιστρέψει στην Ελλάδα, δίνουν επιπλέον κίνητρο και μεγαλύτερη σιγουριά για το τι θα προσφέρει στους «ερυθρόλευκους». Υπογράφοντας τον Νίκο Ζήση, ξέρεις τι να περιμένεις και δεν πας στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα.
Για όλους αυτούς και άλλους λόγους, η μεταγραφή του κρίνεται επιτακτική για τον Ολυμπιακό. Γι’ αυτό άλλωστε και οι διοικούντες δουλεύουν την υπόθεση. Ο παίκτης ήταν μία ανάσα από τον Πειραιά δύο φορές στο παρελθόν, αλλά οι λάθος χειρισμοί, έβαλαν ανυπέρβλητα εμπόδια. Πάντα κάτι «χάλαγε» την τελευταία στιγμή, οπότε υπάρχει ανησυχία μην παιχτεί το ίδιο έργο για τρίτη φορά. Το ρεπορτάζ, αναφέρει πως οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει σχεδόν σε όλα και το μόνο που απομένει είναι να καμφθούν οι αντιστάσεις τη Σιένα, με την οποία ο παίκτης έχει ένα ακόμη χρόνο συμβόλαιο.
Αυτές, μεταφράζονται σε ένα ποσό κοντά στις 200 χιλιάδες ευρώ, το οποίο αν μπει στα ταμεία των ιταλών, αυτόματα ο παίκτης φοράει την ερυθρόλευκη φανέλα. Είναι πράγματι τόσο μεγάλο εμπόδιο; Αξίζει τον κόπο να μην γίνει ο «γάμος» για έναν τέτοιο ποσό; Δεν λέω, οι εποχές έχουν αλλάξει και η πολιτική της ΚΑΕ είναι διαφορετική, όμως δεν θα είναι κρίμα να μην προστεθεί στο ρόστερ το «κλειδί» του σχεδιασμού, για το 20% των χρημάτων που είχε λαμβάνειν πέρυσι ο συμπαθής Ματ Νίλσεν;
Υ.Γ.: Πάει και ο Σπανούλης λοιπόν. Ο ύπουλος τραυματισμός σε κοιλιακούς προσαγωγούς δεν τον άφησε να εκπληρώσει το όνειρο της συμμετοχής του στο Ευρωμπάσκετ με την Εθνική, αλλά τουλάχιστον απαλλάχθηκε οριστικά από αυτό το πρόβλημα. Τόπο στα νιάτα και την…απειρία λοιπόν για τον Ηλία Ζούρο, αλλά υπάρχει ελπίδα. Αρκεί να αποφορτιστούν τα παιδιά από το άγχος της πρεμιέρας και να τοποθετηθεί χαμηλά ο πήχης. Όποιος βγάλει «χολή» σε περίπτωση αποτυχίας, καλό θα είναι να το ξανασκεφτεί. «Χτίζουμε» για το μέλλον κύριοι και να είστε σίγουροι ότι αυτό θα είναι λαμπρό.
Υ.Γ.1: Γράφαμε πριν λίγες ημέρες για το πόσο κοντά ήταν στην ανανέωση με τον Παναθηναϊκό, Περπέρογλου και Τσαρτσαρής και πόσο σημαντική ήταν αυτή η κίνηση για να διατηρηθεί, σχεδόν, αναλλοίωτος ο «κορμός» των «πράσινων». Στόχος λοιπόν επετεύχθη για τους πρωταθλητές, που αν προσέξουν και στις δύο-τρείς προσθήκες που θα κάνουν, θα παραμείνουν στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ο Πατ Καλάθης, είναι μία καλή αρχή…
Υ.Γ.2: Ο Ηλίας Λιανός βρίσκεται και πάλι με το ένα...πόδι έξω από τον Πανιώνιο και το ελληνικό μπάσκετ. Μακάρι να αποφευχθεί έστω και την τελευταία στιγμή η διοίκηση πρωτοδικείου, αφού θα μιλάμε για μία ακόμη άσχημη εξέλιξη για το άθλημα. Ένα ιστορικό και νοικοκυρεμένο σωματείο θα κινδυνεύει να παλεύει για την παραμονή και αυτό δεν αξίζει στον σύλλογο, ούτε στον μεγαλομέτοχό του.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: