Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

«Ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο»

Καυστική ανακοίνωση με την οποία διαμαρτύρεται για την ατιμωρησία που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, εξέδωσε η ΠΑΕ Λάρισα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Πριν από μερικά χρόνια, μια από τις κορυφαίες και πιο ιστορικές ομάδες του κόσμου τιμωρήθηκε με υποβιβασμό για εμπλοκή σε σκάνδαλο στημένων αγώνων. Το καλοκαίρι του 2006 η αθλητική δικαιοσύνη της Ιταλίας, αποφάνθηκε μέσα σε 11 εβδομάδες από τη στιγμή που παρέλαβε τη δικογραφία και επέβαλε σαρωτικές ποινές. Μεταξύ άλλων, η Γιουβέντους που υποβιβάστηκε και ο γενικός διευθυντής της, Λουτσιάνο Μότζι, προσέφυγαν στα αρμόδια όργανα αναζητώντας τη δικαίωση. Πέρασαν πέντε χρόνια και στις αρχές Ιουλίου 2011, τα αιτήματά τους απορρίφθηκαν. Με άλλα λόγια, χρειάστηκε να περάσει μία πενταετία για να «τελεσιδικήσει η υπόθεση», όπως αρέσκονται κάποιοι να λένε τις τελευταίες ημέρες.

Κατά την αναχώρηση του Μισέλ Πλατινί από την Ελλάδα, αντιληφθήκαμε πως υπήρξε ύποπτη προχειρότητα ως προς τη μετάφραση και κυρίως την ερμηνεία των δηλώσεών του. Αλήθεια, υπάρχουν κάποιοι που προσπαθούν να μας πείσουν ότι επιθυμία του κ. Πλατινί είναι να περάσουν 7-8 χρόνια για να επιβληθούν αγωνιστικές ποινές σε ΠΑΕ που εμπλέκονται στη στημένους αγώνες; Επίσης, σύμφωνα με τους «ερμηνευτές», ο πρόεδρος της UEFA προτρέπει τους συλλόγους να προσφύγουν στα πολιτικά δικαστήρια, παρακάμπτοντας την αθλητική δικαιοσύνη;
Δεν δήλωσε τίποτα τέτοιο. Ο Γάλλος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας υπήρξε απολύτως σαφής, εξηγώντας πως η UEFA δεν μπορεί να επέμβει, πριν αποφανθούν οι αρμόδιες αρχές μιας χώρας. Τί πιο λογικό;


Στα καθ’ ημάς τώρα, ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο. Για να εφαρμοστεί ο Πειθαρχικός Κώδικας της ΕΠΟ, δεν χρειάζεται ούτε να αποφασίσει το Πλημμελειοδικείο, ούτε να συνεδριάσει ο Αρειος Πάγος, ούτε να περιμένουμε πότε θα πατήσει ο πρώτος άνθρωπος στον Άρη και πότε θα ορκιστεί η πρώτη γυναίκα πρόεδρος των ΗΠΑ.
Η ΑΕΛ εξακολουθεί να υψώνει τη φωνή και το ανάστημά της, στη μάχη για κάθαρση. Όλη η προσοχή μας είναι στραμμένη σε εκείνους που ενδεχομένως θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευθούν δήθεν επίσημες τοποθετήσεις, για να εφαρμόσουν την πιο οικεία πρακτική τους. Την πρακτική της ανομίας και της ατιμωρησίας.

«Fiat iustitia, et pereat mundus»».

Δεν υπάρχουν σχόλια: