Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Υποχρέωση στον Πιλάβιο έβγαλε τελικά ο Πλατινί

Τη βοήθεια της Ευρώπης στα θέματα ποδοσφαίρου ζήτησε ο πρωθυπουργός από τον Μισέλ Πλατινί κατά τη διάρκεια της επίσκεψης-αστραπή του προέδρου της UEFA στην Ελλάδα.
Υποχρέωση στον Πιλάβιο έβγαλε τελικά ο Πλατινί
Γράφει ο Βασίλης Παπανικολάου...
Σιγά που θα γινόταν κάτι διαφορετικό. Από τη στιγμή που το βρήκαμε το κόλπο, ό,τι κάναμε με την τρόικα και τους Ευρωπαίους εταίρους μας για την οικονομία, το κάνουμε τώρα και στο ποδόσφαιρο.
Είναι ωραίο, ευγενές και πολύ εύκολο: δηλώνουμε δηλαδή μια γενική και επί παντός επιστητού αδυναμία να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και ζητάμε από τους «φίλους και συμμάχους μας» να τα λύσουν αυτοί αντί για μας. Μόνο που δεν σκεφτήκαμε ότι το κόλπο δεν γίνεται να πιάνει πάντα. Διότι αυτό που κατάλαβα εγώ στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι πως ο Πλατινί χέστηκε για το ποδόσφαιρο της Ελλάδας και τα προβλήματα που έχουμε και δήθεν θέλουμε να λύσουμε.
Και καλά κάνει εδώ που τα λέμε. Ποια είναι δηλαδή η Ελλάδα και τι τον νοιάζει τον Πλατινί ώστε να πάρει ο ίδιος τις αποφάσεις που πρέπει να πάρουν άλλοι; Το πράγμα είναι απλό και δεν το καταλάβαμε από την αρχή: στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν ομόλογα, σπρεντ και cds. Η κρίση στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν κρύβει κάποιον... επικίνδυνο ιό, από τον οποίο να κινδυνεύει η υπόλοιπη Ευρώπη, όπως έγινε με την ελληνική οικονομία. Για να το πω πιο απλά: «να κι αν πτωχεύσει, να κι αν δεν πτωχεύσει» το σπορ με την μπάλα και τα πόδια που παίζεται στη χώρα μας.
Αυτή είναι η αντιμετώπιση από τον Πλατινί, ο οποίος είναι φανερό πως έκανε αναγκαστικά αυτήν την επίσκεψη, επειδή βλέπει τον Πιλάβιο στριμωγμένο από τα γεγονότα. Επίσκεψη-δώρο στον Σοφοκλή ήταν αυτό το ταξιδάκι και απόδειξη είναι οι δηλώσεις που έκανε το αφεντικό της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας: «Οταν αποφασίσουν αμετακλήτως τα δικαστήρια, θα δούμε και εμείς τι θα κάνουμε». Αυτό είπε ο Μισέλ. Πιάσ' τ' αυγό και κούρευτο, δηλαδή.
Γι' αυτό είναι ώρα να καταλάβουμε ότι το πρόβλημα θα το λύσουμε μόνοι μας και σε αυτό δεν πρόκειται να βοηθήσει κανένας Πλατινί και κανένας Ευρωπαίος αξιωματούχος. Πώς θα το λύσουμε; Ας μην τα βάφουμε μαύρα. Τι έκανε το κράτος όταν είδε ότι δεν μπορεί να πιάσει τους φοροφυγάδες; Εριξε στα κεφάλια μας μια περιποιημένη περαίωση και πενήντα νέους φόρους και το έλυσε το προβληματάκι. Ούτε κούραση ούτε ιδρώτας, καλοκαιράκι που είναι. Ας κάνει το ίδιο και στο ποδόσφαιρο, αφού αυτό είναι που ξέρει να κάνει καλά.
Μια καλή περαίωση σε όλες τις ομάδες που ακούστηκαν για ύποπτα και στημένα παιχνίδια, για να τελειώνουμε. Να τους πει δηλαδή «ξέρω ότι στήνετε ματς και κονομάτε, ώρα να πληρώσετε και κάτι». Μέχρις εκεί μπορεί να πάει το θέμα και όποιος ονειρεύεται άλλα πράγματα, καλύτερα να τα ξεχάσει. Αυτό το κράτος έχουμε, αυτά ξέρει να κάνει, με αυτά θα βολευτούμε...
Πηγή: Εξέδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: