Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Όλα βαίνουν καλώς για Ντούντα!!

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς βρίσκεται στο Ρότενμπουργκ της Γερμανίας για την προετοιμασίας της εθνικής Σερβίας και δηλώνει αρκετά ευχαριστημένος από την πορεία της.
Ο κόουτς των «πλάβι» μίλησε στην ιστοσελίδα της σερβικής ομοσπονδίας για τις πρώτες ημέρες των προπονήσεων τονίζοντας πως «έχουμε πολύ καλές συνθήκες εργασίας εδώ στο Ρότενμπουργκ. Όλα είναι σε υψηλότατο επίπεδο, από τη διαμονή μέχρι τα γήπεδα, τα γυμναστήρια και τις παροχές. Μέχρι τώρα πραγματοποιήσαμε μόνο μία προπόνηση στο γυμναστήριο, η οποία θα γινόταν κανονικά σε εξωτερικό χώρο, εξαιτίας του καιρού, οπότε μπορώ να πω ότι το δεκαήμερο πλάνο ολοκληρώθηκε επιτυχώς. Οι καιρικές συνθήκες είναι διαφορετικές από ότι στην Φολγκέρια της Ιταλίας, καθώς η θερμοκρασία κυμαίνεται από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Αυτό όμως δεν μας εμπόδισε από το να ανταποκριθούμε στο πρόγραμμα».

Σχετικά με την παρουσία των παικτών του στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας τόνισε ότι «οι παίκτες έχουν δείξει μεγάλη αφοσίωση, πειθαρχία και θέληση το οποίο είναι και αυτό που ζητάω όταν δουλεύω με την εθνική ομάδα. Τώρα έχουμε θέσει τις βάσεις και μπορούμε να δουλέψουμε και να προπονηθούμε σε εντατικότερους ρυθμούς από ότι την πρώτη ημέρα. Το πρωί κάνουμε αεροβική προπόνηση και γυμναστήριο ενώ το απόγευμα μπαίνουμε στο παρκέ και κάνουμε ανάλυση. Στόχος μας είναι, το πρώτο ματς στο Ευρωμπάσκετ, κόντρα στην Ιταλία».

Η ανησυχία των περισσότερων Σέρβων έχει να κάνει με την έλλειψη παιχνιδιών σε συλλογικό επίπεδο αρκετών εκ των βασικών παικτών με τον «Ντούντα» να τονίζει πως «πολλοί από τους παίκτες μας δεν είχαν μία γεμάτη χρονιά με τις ομάδες τους ενώ υπάρχουν και οι τραυματισμοί. Ο Μπιέλιτσα ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα και πρόσφατα ξεκίνησε προπονήσεις με την μπάλα, ενώ ο Βελίτσκοβιτς βρίσκεται κοντά στο να προπονείται σε φουλ ρυθμούς. Πιστεύουμε ότι η προσπάθεια και η δουλειά θα φτιάξουν τη σωστή χημεία στην ομάδα και ότι όλα αυτές οι δυσκολίες θα ξεπεραστούν».

Στο τέλος, ο Ίβκοβιτς σχολίασε το γεγονός ότι ο γάμος του Κόστα Πέροβιτς συνέπεσε με την προετοιμασία της εθνικής λέγοντας πως «δεν ήταν δυνατόν να παραβρεθούμε. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον γαμπρό που επέστρεψε στο Ρότενμπουργκ και δεν γιόρτασε αυτή τη σημαντική στιγμή της ζωής του».
πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: