Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Ο ΠΑΟΚ μπορεί…!!

Το olaPAOK.gr παρουσιάζει το μεταγραφικό πάρε – δώσε των σημαντικότερων ανταγωνιστών του "Δικέφαλου" εν όψει της της νέας σεζόν, το οποίο μέχρι τώρα μόνο πλούσιο δεν είναι.
Είναι αλήθεια πως ο ΠΑΟΚ προβλημάτισε στα φιλικά, πως δε κινήθηκε σωστά μεταγραφικά και πως έχασε παίκτες που δε θα έπρεπε. Επίσης, είναι αλήθεια, όμως, πως η οικονομική κρίση στην Ελλάδα και τους συλλόγους της δεν επιτρέπει τους ανταγωνιστές του να ενισχυθούν τόσο που να… τρομάζουν. Με δύο τρεις καλές κινήσεις ο ΠΑΟΚ μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά.
Ο ΠΑΟΚ είναι βάσει των ονομάτων στο ρόστερ του αποδυναμωμένος, αν λάβουμε υπόψη πως έφυγαν αρκετοί παίκτες και μέχρι στιγμής αποκτήθηκαν μόνο οι Ρομπέρ, Γεωργιάδης. Οι μεταγραφές, όμως, δεν τελείωσαν και αν ο ΠΑΟΚ πάρει τους παίκτες που θέλει ο Λάζλο Μπόλονι μπορεί και πρέπει να διεκδικήσει κάθε του στόχο, όσο υψηλός και αν είναι.
Ενισχυμένος ο Ολυμπιακός
Και επειδή ο ΠΑΟΚ δεν θα είναι μόνος του στο πρωτάθλημα ρίχνοντας μια ματιά στον ανταγωνισμό, βλέπει πως πέραν του Ολυμπιακού, καμιά άλλη ομάδα δεν ενισχύθηκε. Το αντίθετο μάλιστα. Ακόμα και οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν κάνει τη μεγάλη κίνηση, αλλά έτσι και αλλιώς είχαν πολλές λύσεις. Επένδυσαν περισσότερο σε νεαρούς παίκτες από το εξωτερικό και μόνο η απόκτηση του Γέστε, που φαντάζει σίγουρη, προσθέτει λάμψη.
Ολυμπιακός
Ήρθαν
Λιούμπομιρ Φέισα, Ιβάν Μαρκάνο (δανεικός), Φράνκο Κοστάνζο, Χαβίτο, Φράν Γέστε, Σήφης Δασκαλάκης, Αλεξάντρ Κατάι, Πέταρ Γκρίμπιτς
Έφυγαν
Αντώνης Νικοπολίδης (σταμάτησε), Ραούλ Μπράβο (ελεύθερος), Ούρκο Πάρντο (λήξη δαν. Ραπίντ Βουκουρεστίου), Ντούντου Σεαρένσε (Ατλετικο Μινέιρο), Ζαουάντ Ζαϊρί (ελεύθερος), Γιώργος Κατσικογιάννης (ελεύθερος), Ντένις Επστάιν (Ατρόμητος)
Όταν ο Τότσε αντικαθιστά τον Σισέ…
Ο Παναθηναϊκός μπορεί να πήρε τον Βιτόλο, αλλά η οικονομική του κατάσταση φαίνεται από την επιλογή του να αντικαταστήσει τον Σισέ με τον Τότσε! Έρχεται στην Ελλάδα και ο Κουίνσι, αλλά μην ξεχνάμε πως έφυγαν οι Ζιλμπέρτο Σίλβα, Γκοβού, Γκαρσία και οι δανεικοί Γκάμπριελ και Μάτος. Οπότε είναι πολύ αποδυναμωμένος.
Παναθηναϊκός
Ήρθαν
Βίκτορ Βιτόλο, Κουίνσι Αμπέγιε (δανεικός), Τοτσέ
Επέστρεψε ο Μπίαρσμιρ
Έφυγαν
Τζιμπρίλ Σισέ (Λάτσιο), Γκάμπριελ (Γκρέμιο), Σίντνεϊ Γκοβού (ελεύθερος), Λουίς Γκαρσία, (ελεύθερος), Μαρσέλο Μάτος (Μποταφόγκο), Ζιλμπέρτο Σίλβα (Γκρέμιο)
Πήρε Γκούντγιονσεν, αλλά ακόμα έχει κενά
Το ίδιο ισχύει και με την ΑΕΚ παρότι η μεταγραφή του Γκούντγιονσεν είναι η σημαντικότερη του φετινού καλοκαιριού. Άλλωστε η αποχώρηση παικτών όπως ο Μπλάνκο, Σκόκο, Σάχα, Μίτσελ και αρκετών ακόμα δεν μπορούν να καλυφθούν εύκολα.
ΑΕΚ
Ήρθαν
Έιντουρ Γκούντγιονσεν, Δημ. Κωνσταντόπουλος, Δημήτρης Σιαλμάς, Γιάννης Κοντοές, Στίβ Μπέλεκ (δανεικός), Χοσέ Κάρλος (δανεικός), Χουάν Κάλα, Σωκράτης Τσουκαλάς, Έλφαρ Χέλγκασον, Πολ Κατσέτης, Μαυρούδης Μπουγαϊδης
Έφυγαν
Νάτσο Σκόκο (Αλ Αχλί), Ίσμαελ Μπλάνκο (ελεύθερος), Σάνελ Γιάχιτς (ΑΠΟΕΛ), Έντερ (λήξη δαν. Γκουαρανί), Κρίστιαν Νασούτι (λήξη δαν. Ρίβερ Πλέιτ), Ματέος (λήξη δαν. Ρεάλ Μαδρίτης), Μίτσελ (λήξη δαν. Μπέρμινχαμ), Σεμπάστιαν Σάχα (ελεύθερος), Μιχάλης Τσαμουρλίδης (ελεύθερος), Ντίνο Ντρίπιτς (ελεύθερος), Ναμπίλ Μπαχά (ελεύθερος), Μίλαν Λούκατς (ελεύθερος), Λευτέρης Ιντζόγλου (ελεύθερος)
Πιο αδύναμος από πέρυσι
Όσον αφορά τον Άρη, τα πράγματα είναι μέχρι στιγμής απογοητευτικά. Η παραμονή του Καστίγιο είναι το βασικό κέρδος μέχρι στιγμής ενώ παίκτες όπως ο Καπετάνος, ο Παπαστεριανός που θα έρθει, δεν μπορούν να κάνουν τη διαφορά ενώ είναι αμφίβολο αν μπορούν να σταθούν αγωνιστικά όπως και… οι μέτριοι προκάτοχοί τους.
Η πρώτη σούμα, πάντως, δεν επιτρέπει στον ΠΑΟΚ να εφησυχάσει. Ο Δικέφαλος πρέπει να κοιτάξει τις δικές του αδυναμίες, να τις καλύψει και μετά να τα δώσει όλα μέσα στο γήπεδο.
Άρης
Ήρθαν
Καρίμ Σολτάνι, Κώστας Καπετάνος, Δημήτρης Κοτσώνης, Βασίλης Τριανταφυλλάκος, Θανάσης Κανούλας
Έφυγαν
Ντέιβιντας Τσεσνάουσκις (ελεύθερος), Ραούλ Μπομπαντίγια (λήξη δαν. Γκλάντμπαχ), Χουάνμα (ελέυθερος), Ρονάλντο Γκιάρο (ελεύθερος), Λοθάνο Οριόλ (ελεύθερος), Μαυρούδης Μπουγαϊδης (ΑΕΚ), Ντανίλο Περέιρα (λήξη δαν. Πάρμα), Κριστιάν Πορτίγια (λήξη δαν. Σπόρτινγκ Χιχόν), Τόνι Κάλβο (ελεύθερος).

Δεν υπάρχουν σχόλια: