Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Σωτήρχος: «Μπορούμε την άνοδο»

Ο αμυντικός του Λεβαδειακού, Γιάννης Σωτήρχος, φιλοξενήθηκε στον SENTRA 103,3 και στην εκπομπή “Καμμένοι στο Ζέσταμα” με τον Μάνο Σπανόπουλο. 

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Για τα πλέι οφ: Ήταν μία διαδικασία η οποία θα έπρεπε να έχει τελειώσει από τις 8 Ιουνίου. Έχουμε φτάσει 20 Ιουλίου και τώρα όρισαν τα παιχνίδια. Τα προβλήματα για κάποιες ομάδες είναι πάρα πολλά. Ωστόσο, από τη στιγμή που αποφασίστηκε να γίνουν τα πλέι οφ, εμείς είμαστε όσο γίνεται πιο έτοιμοι σαν ομάδα για να πετύχουμε το στόχο μας, δηλαδή να παίξουμε του χρόνου στη Σούπερ Λιγκ. 

Για τη διαφορά των δύο βαθμών με τον Ο.Φ.Η.: Είναι τέσσερα παιχνίδια κι όλα θα κριθούν στο γήπεδο. Τα πιο δύσκολα θα είναι αυτά με τον Ο.Φ.Η. Όλη η ιστορία είναι τα παιχνίδια με τον Ο.Φ.Η. Εμείς προπονούμαστε όλο το καλοκαίρι μέσα στη ζέστη, κάτω από αντίξοες συνθήκες για να είμαστε έτοιμοι, κάτι που σίγουρα δεν είναι και το καλύτερο. Πάντως, φάγαμε το γάιδαρο και μένει η ουρά. 

Για το γεγονός ότι είναι αισιόδοξος για την άνοδο: Όταν, πέρσι, ξεκινήσαμε προετοιμασία, το ρόστερ που είχαμε ήταν για ομάδα Σούπερ Λιγκ κι όχι για Φούτμπολ Λιγκ. Πληρώσαμε κάποια λάθη τα οποία έγιναν, ειδικά το κακό μας ξεκίνημα και μετά ήταν πολύ δύσκολο να καλύψουμε τη μεγάλη διαφορά, που είχαν δημιουργήσει οι άλλες ομάδες, για να πάρουμε μία από τις δύο πρώτες θέσεις. Τελικά, μπήκαμε στα πλέι οφ, που ήταν ο δεύτερος στόχος μας, και ελπίζουμε ότι έστω και την τελευταία στιγμή θα καταφέρουμε να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια και να ανέβουμε. Το ρόστερ μας είναι σχεδόν ίδιο με πέρσι, καθώς έχουν αποχωρήσει μόνο οι Μπάρκογλου και Κορδονούρης. Δεν μας απασχολούν οι άλλες ομάδες, εμείς κοιτάμε τη δική μας και θα μπούμε στο γήπεδο να τα δώσουμε όλα και να πανηγυρίσουμε την άνοδο. 

Το σχόλιό του για τα ύποπτα παιχνίδια:  Ακούστηκαν πάρα πολλά. Βγήκαν στον αέρα πολλές συνομιλίες και είναι πάρα πολύ άσχημο αυτό που γίνεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι αγώνες πρέπει να παίζονται στους αγωνιστικούς χώρους κι όχι στο παρασκήνιο και τις δικαστικές αίθουσες. Αυτό που ξέρω είναι ότι γίναμε διεθνώς ρεζίλι. Εφόσον υπάρχουν αποδείξεις πρέπει να τιμωρηθούν αυτοί που φταίνε. Ελπίζω ότι δεν θα καταφέρουν να τα... κουκουλώσουν πάλι. Εύχομαι να καθαρίσει το ποδόσφαιρο και να παίζεται στους αγωνιστικούς χώρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: