Ετοιμη να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία λέιζερ για τις φάσεις στην γραμμή του τέρματος είναι η Premier League, σύμφωνα με τον πρόεδρό της, Ρίτσαρντ Σκάνταμορ.
Ο επικεφαλής της Premier League έκανε σαφές ότι η χρήση της τεχνολογίας στην γραμμή του τέρματος είναι πιθανό να ξεκινήσει τη σεζόν 2012-13. «Σκοπός του παιχνιδιού είναι τα γκολ. Οι παίκτες κάνουν τα πάντα για να τα πετύχουν ή να τα αποτρέψουν, οι οπαδοί φωνάζουν γι' αυτά και καριέρες ποδοσφαιριστών και προπονητών κρίνονται από αυτά» τόνισε ο Σκάνταμορ.

«Η τεχνολογία είναι διαθέσιμη, η δικαιοσύνη είναι πολύ σημαντική και η Premier League θα την χρησιμοποιούσε αν αυτό ήταν εφικτό. Πλέον η FIFA έχει την τεχνολογική υποδομή και θεωρούμε ότι η περίοδος 2012-13 είναι ρεαλιστικός στόχος» πρόσθεσε.

Το θέμα έχει τεθεί προς συζήτηση εδώ και αρκετά χρόνια, όμως τον τελευταίο έχει πάρει φωτιά εξαιτίας του... Φρανκ Λάμπαρντ. Ο μέσος της Τσέλσι έστειλε στο μουντιάλ του 2010 τη μπάλα ένα μέτρο μέσα από το τέρμα του Νόιερ στον αγώνα Γερμανίας-Αγγλίας και το γκολ δεν μέτρησε ποτέ, ενώ αντίθετα μέτρησε αυτό κόντρα στην Τότεναμ σε αγώνα με τους Μπλε και ενώ η μπάλα δεν είχε περάσει ποτέ.
πηγή: gazzetta.gr