Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Καϊμακόγλου: «Αυτή η ομάδα έχει καρδιά και μέταλλο»

Η Εθνική Ελλάδος επέστρεψε αήττητη από το διεθνές τουρνουά της Κύπρου και ο Κώστας Καϊμακόγλου μίλησε για τις τρεις νίκες που πήρε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα! Ο παίκτης του Παναθηναϊκού λοιπόν με δηλώσεις του στον Sentra FM 103.3, εξήγησε πως  η εθνική  έχει μέταλλο και καρδιά νικητή, ενώ δεν θέλησε να θέσει στόχο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Λιθουανίας.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Κώστας Καϊμακόγλου: 

Για τον απολογισμό των πρώτων φιλικών, επί κυπριακού εδάφους: «Βγάλαμε θετικό αποτέλεσμα. Όλα τα παιχνίδια, έτσι όπως εξελίχθηκαν, πήγαν στον πόντο, το οποίο σημαίνει πως θα μπορούσαμε και να είχαμε χάσει. Αυτό που προέχει είναι να δούμε πού υστερούμε και να βελτιώσουμε το παιχνίδι μας».

Για το γεγονός πως η Ελλάδα χρειάστηκε ακόμα και να ανατρέψει εις βάρος της διαφορές για να κερδίσει: «Έχει καρδιά αυτή η ομάδα, μέταλλο νικητή. Η Εθνική έχει αποδείξει πως ποτέ δεν τα παρατάει. Έχουμε κάνει πολλές ανατροπές στο παρελθόν. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε όλους τους αγώνες και θα δούμε εάν θα κερδίσουμε. Εάν εξακολουθήσουμε να παλεύουμε, θα έχουμε τύχη».

Για τις πολλές απουσίες της Εθνικής: «Ό,τι έχει συμβεί, το έχουμε αφήσει στο παρελθόν. Κοιτάμε μόνο ποιοι είμαστε εδώ. Η Εθνική είναι κάτι ιερό, κοιτάμε μόνο πώς θα πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Από εκεί και πέρα, ο κόσμος πρέπει να καταλάβει πως οι αθλητές δεν είναι ρομπότ. Το σώμα καταπονείται. Όσοι παίκτες αποχώρησαν φέτος είχαν ο καθένας το λόγο του και ήταν πραγματικός. Όλα τα παιδιά θεωρούν πως αυτή η ομάδα είναι κάτι ιερό, όχι μόνο εγώ».

Για το εάν επηρεάζεται από τις απουσίες το παιχνίδι της Εθνικής: «Λείπουν μεν κάποιοι παίκτες, αλλά παραμένουμε δυνατοί. Ειδικά στις θέσεις «3», «4» και «5» έχουμε πολλά πλεονεκτήματα και είναι πολύ σημαντικό να μεταφέρουμε το παιχνίδι μας εκεί».

Για τους προσωπικούς στόχους του: «Το πρώτο που λέω πάντα είναι να υπάρχει υγεία. Όλα τα άλλα έρχονται με σκληρή δουλειά. Όλοι οι παίκτες έχουμε το ρόλο μας στην Εθνική, αισθανόμαστε καλά και νιώθουμε έτοιμοι να βοηθήσουμε όποτε θα μας ζητηθεί».

Για το γεγονός πως από ρολίστας έχει γίνει πρωταγωνιστής: «Πρόκειται για μετάβαση αντίστοιχη με εκείνη που είχα από το Μαρούσι, όπου ο ρόλος μου ήταν πρωταγωνιστικός, στον Παναθηναϊκό, όπου έχω συγκεκριμένες αρμοδιότητες. Το έχω ξαναζήσει, λοιπόν, και θεωρώ πως είναι εύκολο πλέον για εμένα. Το μόνο που πρέπει να κάνω είναι να παραμείνω συγκεντρωμένος».

Για τον Ηλία Ζούρο: «Έχει συγκεκριμένη φιλοσοφία, την οποία έχει αποτυπώσει στις ομάδες που κοούτσαρε και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Παίζει συγκεκριμένα συστήματα, όλα τα παιδιά αισθανόμαστε άνετα. Παίζουμε ωραίο μπάσκετ, προσπαθούμε να τρέξουμε, να χτυπήσουμε στον αιφνιδιασμό, έχοντας βέβαια πολύ καλή αμυντική λειτουργία».

Για το εάν η Ελλάδα μπορεί να χτυπήσει μετάλλιο στο φετινό Ευρωμπάσκετ: «Στόχος μας είναι το πρώτο ματς. Εάν κοιτάξουμε μακριά, θα χάσουμε την ουσία. Όλοι θέλουμε να φθάσουμε ψηλά. Αυτό που μπορούμε να υποσχεθούμε εμείς, ως παίκτες. είναι πως θα μπούμε μέσα και θα παλέψουμε με όλες τις δυνάμεις μας».





Πηγή: theplayer.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: