Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

H κόντρα για το «σεντόνι» 2012-15!!

Εν μέσω μίας οικονομικής κρίσης που τα «γονατίζει» όλα, αποτελεί (τουλάχιστον) πολυτέλεια να αναφερόμαστε σε αθλητικά τηλεοπτικά δικαιώματα. Όμως, την ΟΥΕΦΑ ελάχιστα την ενδιαφέρει τι συμβαίνει στην χώρα μας και σε κάθε περίπτωση προσπαθεί να προωθήσει το προϊόν της. Το κορυφαίο, δίχως αμφιβολία, είναι το Τσάμπιονς Λιγκ και ακολουθεί το Europa League, διοργανώσεις απ' τις οποίες, για την πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων τους, η ΟΥΕΦΑ εισπράττει εκατομμύρια ευρώ κάθε τριετία.

Για το 2012-15, την ερχόμενη τριετία δηλαδή, ο διαγωνισμός της TEAM (εταιρία που διαχειρίζεται τα τηλεοπτικά της ΟΥΕΦΑ) έχει γίνει σε αρκετές περιοχές του πλανήτη, όχι όμως (ακόμα) στην Ελλάδα όπου αναμένεται να διεξαχθεί μέσα στο ερχόμενο φθινόπωρο. Το ερώτημα, λοιπόν, είναι σε ποια κανάλια θα καταλήξουν οι κορυφαίες διασυλλογικές διοργανώσεις ως και την σεζόν 2014-15.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του mediagate, τα συνδρομητικά κανάλια βρίσκονται (τούτη την στιγμή) σε θέση ισχύος έναντι των ελεύθερης εμβέλειας. Τα «φιλέτα» των δύο διοργανώσεων είναι οι πρώτες επιλογές, ήτοι οι αγώνες των ελληνικών ομάδων (την Τρίτη και την Τετάρτη για το Τσάμπιονς Λιγκ, η Πέμπτη για το Europa League). Αυτά τα «φιλέτα» στην τρέχουσα τριετία ανήκουν στα ελεύθερης εμβέλειας κανάλια (σε MEGA, ΕΡΤ για το Τσάμπιονς Λιγκ, σε ΑΝΤ1 για το Europa League).

Είναι δεδομένη, ωστόσο, η αλλαγή πλεύσης (λόγω κρίσης) στην στάση των καναλιών απέναντι σε αθλητικά δικαιώματα. Και εξηγούμαστε: Η ΕΡΤ αντιμετωπίζει την γνωστή αβεβαιότητα (του «σήμερα είμαι, αύριο δεν είμαι»). MEGA και ΑΝΤ1 έχουν διαπιστώσει πως δεν «βγάζουν» με τίποτα τα χρήματα που έχουν δώσει στην ΤΕΑΜ για την τρέχουσα τριετία, οπότε σκέφτονται πως θα αποτελούσε «απονενοημένο διάβημα» αν επαναλάμβαναν το ίδιο λάθος. Τι μένει;

Τα συνδρομητικά, η Nova και ο ΟΤΕ (για το Conn-X TV) έχουν το απόλυτο προβάδισμα στον διαγωνισμό που θα γίνει το φθινόπωρο. Η Forthnet και ο ΟΤΕ είναι οι μοναδικοί φορείς, οι οποίοι θα μπορούσαν (έστω) να πλησιάσουν τα οικονομικά στάνταρ της ΤΕΑΜ. Αν λάβουμε υπόψη μας και ότι ο ΟΤΕ αναζητεί μία «απάντηση» στην κυριαρχία της Nova στο ελληνικό Πρωτάθλημα, τότε οδεύουμε προς μία συνδρομητική κόντρα που θα παρουσιάσει μεγάλο ενδιαφέρον, ενώ την ίδια στιγμή τα «ελεύθερα» κανάλια να θέλουν, αλλά να μην μπορούν να αντιδράσουν.

Μην ξεχνάμε, τέλος, ότι MEGA, ΑΝΤ1, αλλά και ΕΡΤ προσπάθησαν τους περασμένους μήνες να πείσουν την ΤΕΑΜ για μείωση του κόστους εξαιτίας της δεδομένης κρίσης, αλλά η εταιρία που συνεργάζεται με την ΟΥΕΦΑ ήταν ανένδοτη. Άλλωστε, τα κανάλια είχαν δώσει εγγυητικές τραπέζης για όλη την τριετία.

Οπότε.... μετά την απομάκρυνση απ' το ταμείο, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.
πηγή: theplayer.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: