Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Αύξηση για ένα μήνα, ανοιχτή για Σαχπατζίδη

Πώς οι άνθρωποι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανοίγουν το δρόμο για να ολοκληρωθεί η επένδυση στην πλευρά Σαχπατζίδη-Φλωρίδη. Τι προβλέπει ο σχετικός νόμος περί ανωνύμων εταιριών

Αύξηση για ένα μήνα, ανοιχτή για Σαχπατζίδη
Από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το ενδιαφέρον των Γιώργου Σαχπατζίδη και Βασίλη Φλωρίδη για επένδυση στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο κόσμος αντιλήφθηκε ότι η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί όταν τα χρήματα που θα βάλουν στα ταμεία του συλλόγου θα μετοχοποιηθούν.
Γι' αυτό και η διαδικασία νέας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ και ορισμένες λεπτομέρειές της, όπως η διάρκειά της και το ποιοι θα έχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν απέκτησαν ιδιαίτερη σημασία. Το olaPAOK έχει το ρεπορτάζ για όλα όσα θέλετε να μάθετε.
-Με βάση το νόμο 2190/1920 περί Ανωνύμων εταιριών το μικρότερο χρονικό διάστημα που μπορεί να μείνει μία ΑΜΚ ανοιχτή είναι ένας μήνας και το ανώτερο τέσσερις μήνες με δικαίωμα παράτασης για ακόμη ένα. Βάσει των πληροφοριών που έχει συλλέξει το olaPAOK.gr, η ΠΑΕ, όπως είχε κάνει και στην περίπτωση των Αράβων, θα προτείνει στη Γενική Συνέλευση στις 22 Αυγούστου να εγκριθεί ΑΜΚ με χρονικό ορίζοντα ενός μήνα, έτσι ώστε να μην δημιουργήσει επιπλέον καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της επένδυσης.
Διευκρινίζεται, σ' αυτό το σημείο, ότι η εταιρική λογική επιτάσσει τα χρήματα της επένδυσης να μπουν τις τελευταίες μέρες στην ΑΜΚ, προκειμένου να μην έχει το χρόνο να γίνει κίνηση από άλλο ενδιαφερόμενο.
-Το άλλο στοιχείο που πρέπει να διευκρινιστεί είναι ότι ο Γιώργος Σαχπατζίδης, όπως και όλοι οι παλιοί μέτοχοι, έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στην ΑΜΚ. Αυτό που θα καταργηθεί μέσω της Γ.Σ. είναι το δικαίωμα προτίμησης των παλιών μετόχων. Με απλά λόγια, δεν θα υπάρχει ένας μήνας διαθέσιμος αρχικά για να αγοράζουν μετοχές μόνο οι παλιοί μέτοχοι. Σ' αυτή την περίπτωση θα έπρεπε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου να παραμείνει ανοικτή για δύο μήνες συνολικά (ένα μόνο για τους παλιούς μετόχους και άλλον ένα για παλιούς και πιθανούς νέους, χωρίς περιορισμό).
Πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το μεγαλύτερο μέρος ή όλα τα χρήματα της οικογένειας Σαχπατζίδη που θα μπουν στα ταμεία της ΠΑΕ θα μετοχοποιηθούν στα ονόματα των δύο γιων του Κατερινιώτη επιχειρηματία.
Πηγή: olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: