Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Δεν πηδάνε εφημερίδα οι παίκτες του Ολυμπιακού

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος αναλύει την εικόνα του Ολυμπιακού στα δύο τελευταία φιλικά (με Μπρέντα και Χέρενφεν). Τι λέει για τις λάθος τοποθετήσεις, αλλά και για τις χαμένες πρώτες μπάλες.
Τα φιλικά του Ολυμπιακού κάθε χρόνο, γίνονται για αρκετούς λόγους. Σίγουρα, ο τελευταίος είναι το να δει ο προπονητής αυτά που θέλει και αυτά που δεν θέλει.

Μάλλον ο βασικότερος είναι, να μπορέσουν να «θάψουν» καλοκαιριάτικα, παράγοντες, δημοσιογράφοι και φίλαθλοι, τους ποδοσφαιριστές και φυσικά τον προπονητή της ομάδας.
Τι έδειξε λοιπόν ο πρωταθλητής της χώρας, μέσα στο 17ωρο που αντιμετώπισε την Μπρέντα και την Χέρενβεν; Κάμποσα! Από τη μέση και μπροστά, αρκετά ενθαρρυντικά, από τη μέση και πίσω αρκετά απογοητευτικά. Το μεγαλύτερο βάσανο τούτη την εποχή στο λιμάνι, είναι ότι τα παιδιά δεν… πηδάνε εφημερίδα.

Χαμένες πρώτες μπάλες στο κέντρο. Μα και η πρώτη μπαλιά να κατακτηθεί, θα χαθεί η δεύτερη. Στατιστικά να το πάρετε, αυτό συνέβη σχεδόν σε όλα τα ματς ως τώρα. Κι όταν το τόπι φτάσει στην περιοχή, εκεί πια, όποιος και να ‘ναι μπροστά στην άμυνα του Ολυμπιακού, έχει ελπίδες πολλές να βγάλει φάση.

Αντίπαλος που θα καταφέρει να περάσει από το πλάι και να βγάλει παράλληλη προς το τέρμα, θα δει τη μπάλα με δυσκολία να κόβεται από τα στόπερ. Τα αμυντικά χαφ καθυστερούν να γυρίσουν, ο κόσμος ουρλιάζει και απαιτεί μεταγραφή, ο Βαλβέρδε θα πιέσει ξανά τον Μαρινάκη και ο τελευταίος θα αρχίσει να συζητά με ατζέντηδες.

Δεν θα αναφερθώ ούτε σε ένα πρόσωπο. Θα μπορούσα να ρημάξω όλους τους κεντρικούς αμυντικούς, να κατσαδιάσω τους πλάγιους μπακ, πλην του Χολέμπας. Να γράψω για τους «κόφτες», για όποιον θέλετε και αγαπάτε τέλος πάντων. Αλλά δεν πάει έτσι στη μπάλα παιδιά. Η προετοιμασία «πέφτει» βαριά πάντα και ο Ολυμπιακός έπαιξε με δυο διαφορετικές ενδεκάδες.

Η ομάδα του, θα είναι το… μείγμα αυτών των δυο διαφορετικών ομάδων, συν κάποιους ποδοσφαιριστές που ακόμη δεν έχουμε δει. Είναι ανώφελο και πάνω απ’ όλα αντιποδοσφαιρικό να αρπάξεις την ομάδα και να της «αλλάξεις τα φώτα», όταν ακόμη έχει να δώσει στο κάτω- κάτω άλλα τέσσερα φιλικά.

Η ουσία είναι, ότι πρέπει να «λυθούν», να κερδίσουν τις τοποθετήσεις που δεν έχουν και να δουλέψουν στις συνεργασίες. Όταν φύγει η κούραση, θα είναι πιο άνετοι, την εφημερίδα θα την πηδήξουν σίγουρα, αλλά μέχρι να γίνει αυτό, θα είναι κάμποσοι οι αντίπαλοι, που όπως και οι παίκτες της Χέρενφεν, θα κερδίζουν μπάλες μπροστά στον Κοστάντσο. Α τώρα που πα για τον Αργεντίνο, τι έχει να ακούσει κι αυτός… sport24 gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: