Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

"Μελετημένη απόφαση το λουκέτο"

Aναγκαίο ήταν το λουκέτο στο "AEL fc Arena", καθώς είχε μελετηθεί σοβαρά από το νομικό τμήμα των "βυσσινί", όπως σχολίασε σε δηλώσεις του ο Σωτήρης Μάρκου.
"Μελετημένη απόφαση το λουκέτο"
Ο διευθυντής του γηπέδου σχολίασε στον "SentraFM" για το θέμα:

«Ελπίζω πως δε θα διευθύνω ένα κλειστό γήπεδο. Είμαστε σε δυσάρεστη θέση 9 μήνες μετά τα εγκαίνια του γηπέδου να προχωρήσουμε σε μια σκληρή, αλλά πολύ σοβαρά μελετημένη απόφαση, να αναστείλουμε τη λειτουργία του γηπέδου μέχρι νεοτέρας.
Ήταν ένα διαπραγματευτικό χαρτί στα χέρια μας, καθώς κινούμαστε εντός της νομιμότητας και μη έχοντας άλλη λύση ήταν το μοναδικό που μπορούσαμε να κάνουμε ως μέτρο πίεσης προς την πολιτεία και τις αρχές, προς τους ανθρώπους που πρέπει να καταλάβουν ότι οι εταιρίες που είναι τυπικές και τηρούν τις δεσμεύσεις τους, πρέπει να έχουν την ίδια τυπική συμπεριφορά και από το κράτος σε κάποια πράγματα».
Για το θέμα με το ΦΠΑ: «Η ΓΗΠΕΔΟ ΛΑΡΙΣΑ ΑΕ, πλήρωνε για 15 μήνες κάθε μήνα σύμφωνα με τις πιστοποιήσεις των έργων, τους εργολάβους και απέδιδε το ΦΠΑ στο κράτος. Πληρώναμε την ΕΡΓΟ 3 για να κατασκευάσει το γήπεδο και κάθε μήνα δίναμε το ανάλογο ΦΠΑ στο κράτος. Μέσα στην πρόοδο των 15 μηνών ως την ολοκλήρωση κατασκευής του γηπέδου, αποδόθηκε ΦΠΑ ύψους 7,5 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με τους νόμους πρέπει να επιστρέψει πίσω.
Εμείς, η ΠΑΕ ΑΕΛ, ο κ. Πηλαδάκης, κανείς μας δεν είναι παράλογος και δε ζητάμε την άπαξ καταβολή του ποσού. Θέλουμε απλά μια νομοθετική ρύθμιση με γραπτές δεσμεύσεις, να μας πουν ότι το ποσό αυτό θα επιστραφεί κάποια στιγμή, σε βάθος χρόνου με οποιαδήποτε μορφή, με προκαταβολή, με δόσεις με κάποιο τρόπο. Αρκεί να υπάρξει η δέσμευση ότι θα μας επιστραφεί και δε θα μετατίθεται το θέμα κάθε τόσο ανάλογο με τις αλλαγές στην πολιτική ηγεσία.
Στο παρελθόν έχουμε βρεθεί στη δυσάρεστη θέση η πολιτική ηγεσία να μας υπόσχεται χρήματα χωρίς ποτέ να υλοποιεί τις υποσχέσεις. Εμείς καταφέραμε να κάνουμε αυτό το μεγάλο έργο με μηδενική χρηματική συνεισφορά από το κράτος».
Για την υπαγωγή της ΕΡΓΟ 3 στο άρθρο 99: «Κάποια στιγμή σιωπηρά χωρίς να το γνωρίζουμε, η ΕΡΓΟ 3 έκανε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 και άφησε ανεκτέλεστες εργασίες εμποδίζοντας ουσιαστικά τη λειτουργία του γηπέδου. Κάναμε μεγάλες προσπάθειες να προσπερνάμε τις ατέλειες για να γίνεται λειτουργικό το γήπεδο, να γίνονται αγώνες, εκδηλώσεις κλπ. Η ΕΡΓΟ 3 άφησε προμηθευτές απλήρωτους.
Δεν έχω ακριβή γνώση του διακανονισμού αποπληρωμής τους, όμως το ποσό που χρωστούν σε επιχειρηματίες ξεπερνά τα 2,5 εκατ. ευρώ. Οι περισσότεροι είναι Λαρισαίοι και «έβαλαν πλάτη». Εμείς αντιμετωπίζουμε το ίδιο τους επιχειρηματίες και τους βιοπαλαιστές εργάτες. Τα λεφτά αυτά λείπουν από τις οικογένειες και δε θα πληρωθούν».
Για το διάστημα στο οποίο θα μείνει κλειστό το γήπεδο: «Θέλω να πιστεύω ότι θα είναι μικρό το διάστημα μέχρι να δραστηριοποιηθεί η πολιτεία και να βρεθεί λύση. Το καλοκαίρι είχαν προγραμματιστεί συναυλίες και συνέδρια, πέρα από τα φιλικά της ομάδας, ενώ υπάρχουν και οι επιχειρήσεις όπως τα εστιατόρια και άλλα, που κλείνουν και μένουν στον «αέρα». Έγινε το γήπεδο και το ψυχαγωγικό πάρκο για να υπάρχουν θέσεις εργασίας και τώρα τα πράγματα έγιναν δυστυχώς έτσι.
Θα πρέπει να επιστρέψουμε στο «Αλκαζάρ». Αν δε βρούμε μια λύση θα πρέπει να συζητήσουμε με τις αρμόδιες υπηρεσίες και να καταλήξουν κάπου οι αρμόδιες υπηρεσίες, να λυθεί το πρόβλημα. Να υπάρξει μια λύση και να μας πουν τι θα γίνει με το ποσό αυτό. Είπαμε ότι δεν περιμένουμε να πάρουμε όλο το ποσό και να σωθούμε. Είναι ένα μεγάλο ποσό το οποίο θέλουμε όταν το πάρουμε να το επενδύσουμε ξανά στο έργο αυτό και θέλουμε από την πολιτεία να μας ενημερώσει για το πώς μπορούμε να έχουμε μια λύση, έτσι ώστε να κάνουμε τον προγραμματισμό μας και να ξέρουμε τι θα γίνει με αυτά τα χρήματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: