Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Να τα ξεχάσουν αυτά που ήξεραν;

"Οι οπαδοί μας είχαν συνηθίσει τρόπαια, μεγάλους παίκτες. Τώρα υπάρχουν προβλήματα, αλλά πρέπει να συνεχίσουν να αγαπάνε την ομάδα"! Έτσι ζήτησε ο Φερέιρα βοήθεια από τον κόσμο του Παναθηναϊκού ενόψει Οντένσε!
Να τα ξεχάσουν αυτά που ήξεραν;
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού ενόψει του ματς της Τρίτης με την Οντένσε:
"Το πλάνο μας εξαρτάται από αυτό που μπορούμε να κάνουμε. Με τέσσερις εβδομάδες προπόνηση και έναν αγώνα, το πλάνο μας είναι να παίξουμε για να κερδίσουμε. Διότι παίζουμε με μια ομάδα που την έχουμε γνωρίσει και η δική μας ταυτότητα, ο τρόπος που εμείς παίζουμε και αυτό που κάνουμε στις προπονήσεις δεν μπορεί να αλλάξει. Γιατί δεν υπάρχει λόγος από την στιγμή που παίζουμε με μια ομάδα που φέραμε ισοπαλία. Αυτό θα ήταν λάθος στρατηγικό που δεν πρέπει να κάνουμε. Οποιαδήποτε αλλαγή θα άλλαζε, θα αφαιρούσε αυτό που έχουμε στο μυαλό μας.
Ξέρουμε ότι η Οντένσε είναι μια δυνατή ομάδα, μέσα στα πλαίσια που είχαμε δουλέψαμε καλά σκεπτόμενοι τον αντίπαλο μας και είμαι σίγουρος ότι η Οντένσε δεν θα αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού της. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να επιβεβαιώσουμε την αυτοπεποίθηση μας, να κρατήσουμε το ομαδικό πνεύμα, κρατώντας την φιλοδοξία μας να περάσουμε στην επόμενη φάση.
Δεν παίζει ρόλο η βαθμολογία. Σε αυτά τα ματς παίζει ρόλο η διαφορά των τερμάτων και αυτή την στιγμή παίζουμε με ένα θετικό αποτέλεσμα και αυτό που είναι βασικό είναι να σκεφτούμε την νίκη. Αν πάμε για την ισοπαλία δεν θα έχουμε πετύχει. Πρέπει να σκοράρουμε, αυτή η ομάδα όπως είδαμε πέτυχε ένα γκολ, σε άλλους περισσότερα. Άρα θα μοιραστεί το παιχνίδι με εμάς και ο Παναθηναϊκός θα πρέπει με το ίδιο πνεύμα που είχε στο ματς της Δανίας.
Εκεί ο αντίπαλος ήθελε πολλά γκολ για να σιγουρέψει το αποτέλεσμα. Τώρα ξέρουν ότι πρέπει να βάλουν γκολ για να περάσουν. Την μπάλα την έχουν εκείνοι. Εμείς πρέπει να είμαστε έξυπνοι, να ελέγξουμε το ματς, με την βασική ιδέα να πετύχουμε γκολ. Η ομάδα πρέπει να έχει υπομονή και περισσοτερη διαύγεια για να ελέγξει το ματς.
Ο Κουίνσι δεν μπορεί να παίξει, ο Ζέκα δεν πρόλαβε να δηλωθεί αλλά ο Τοτσέ ίσως παίξει ίσως όχι. Συμμετείχαν στην αποστολή του πρώτου ματε γιατί δεν είχαμε εναλλακτική. Δεν μπορούμε να εξετάσουμε τους παίκτες που δεν έχουν προσαρμοστεί ακόμη και όταν οι προπονήσεις δεν είναι αρκετές για να έχουν την απόδοση που θέλουμε. Δεν είναι δικαιολογία. Πρέπει να είμαστε λογικοί. Ξέρουμε τις βαθιές αλλαγές που έγιναν. Μόνο το πνεύμα της αλλυλεγύης και της αγάπης μπορούν να μας βοηθήσουν για να πάμε καλά"
Υπάρχουν στοιχεία από το πρώτο παιχνίδι που δεν θέλετε να ξαναδείτε;
"Στον πρώτο αγώνα οι φίλαθλοι και όλος ο κόσμος δεν περίμεναν να δουν όσα η ομάδα μας έκανε. Η Οντένσε ήταν πιο καλά προετοιμασμένοι και είδαμε αυτά που ξέραμε στα πρώτα λεπτά, όπου μπήκαν πιο δυνατά. Άρα λοιπόν, η ομάδα της Δανίας ήταν πιο έτοιμη. Μετά ελέγξχαμε το ματς. Μετά το γκολ που πετύχαμε ελέγχαμε καλύτερα το ματς. Στα τελευταία λεπτά δεν καταφέραμε να περιορίσουμε την δυνατότητα του αντιπάλου να βάλουν κινδύνους με ψηλά την μπάλα. Κανένα ματς δεν είναι ίδιο. Πρέπει να κάνουμε το παν για να προκριθούμε. Το θέμα είναι διόρθωσης ορισμένων θεμάτων. Το πιο σημαντικό είναι οι παίκτες να κάνουν αυτό που ξέρουν για να περάσουμε"
Ο Παναθηναϊκός είναι σε καλύτερη φυσική κατάσταση μια εβδομάδα μετά;
"Αυτό δεν είναι θέμα προετοιμασίας. Αύριο θα είμαστε καλύτεροι σε σχέση με τον πρώτο αγώνα. Καμία ομάδα με 4 εβδομάδες προπονήσεις δεν μπορεί να έχει το καλύτερο αποτέλεσμα, την καλύτερη κατάσταση. Θέλω να πω ότι μερικές φορές η ομάδα να μην δείχνει καλά αλλά γίνεται δουλειά. Αυτό που είναι σημαντικό είναι η αυτοπεποίθηση. Το σημαντικό είναι η σωστή προπόνηση. Ούτε η καλύτερη ομάδα στον κόσμο δεν φτανει στο 50%. Εμείς φέτος θα είμαστε πολύ καλύτεροι σε σχέση με πέρυσι.
Θέλω να στείλω ένα μήνυμα στον κόσμο. Ήδη κατάλαβα ότι ο Παναθηναϊκός αυτή την στιγμή δεν είναι σίγουρα αυτός που υπήρξε πριν κάποια χρόνια. Αυτά είναι θέματα στρατηγικής. Σημασία έχει ποιος διοικεί και στις ομάδες διοικούν οι πρόεδροι. Η βασική αλλαγή της ομάδας στο παρόν και το μέλλον επικεντρώνεται στον τρόπο που κάποιος σκέφτεται το ποδόσφαιρο και τον σύλλογο. Τα οικονομικά θέματα που βιώνουν οι χώρες υποχρεώνουν τους ανθρώπους να σκέπτονται την επόμενη ημέρα. Το ποδόσφαιρο είναι μια περίεργη βιομηχανία. Η δουλειά των παικτών πάει πέρα από το γήπεδο. Η δική μου δουλειά είναι η διαχείριση της ομάδας. Οι ποδοσφαιριστές τίθενται σε δύο προβλήματα. Αυτή είναι η κατάσταση του συλλόγου.
Το ποδόσφαιρο αλλάζει και σε αυτόν τον σύλλογο θέλουμε μόνο την νίκη. Πρέπει να δουλεύουμε σκληρά, να είμαστε σοβαροί και όλοι οι ποδοσφαιριστές πρέπει να το κατανοήσουν πολύ καλά. Αν αυτό που πρέπει να κοιτάμε τις νίκες δεν συμβεί θα είναι αποτέλεσμα λαθών, και δεν βγάζω τον εαυτό μου απ'έξω. Τα συναισθήματα του κόσμου πρέπει να μείνουν ίδια.
Είχαν συνηθίσει οι οπαδοί τρόπαια, μεγάλους παίκτες. Είμαστε σε μια πραγματικότητα. Τα προβλήματα ίσως να είναι περισσότερα. Αυτά δεν είναι θέματα για τους οπαδούς να μην αγαπάνε την ομάδα. Δεν θέλω να δω κάποιον να την αγαπά λιγότερο από εμένα. Ο κόσμος αύριο θα είναι εδώ και θέλω να τους δω όλους και να μην μπορώ να τους μετρήσω. Η ομάδα θα πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει δυνατά, με ένταση, ώστε ο δρόμος των επιτυχιών είναι το αύριο της. Αυτός είναι ο τρόπος".
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: