Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

"Ευρωπαϊκή Σούπερ Λίγκα με 40 ομάδες!"

Την κατάργηση τόσο του Champions League όσο και το Europa League προτείνει ο πρόεδρος της Νάπολι, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, ενώ υποστήριξε πως πρέπει να μειωθεί σταδιακά και ο αριθμός των ομάδων στην Serie A!
"Ευρωπαϊκή Σούπερ Λίγκα με 40 ομάδες!"
Μιλώντας στο "Sky Sport Italia", είπε: "Έχουμε πει χιλιάδες φορές ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι. Αρχικά, θα μπορούσαμε να μειώσουμε τις ομάδες στο ιταλικό πρωτάθλημα σε δεκαοχτώ και στη συνέχεια σε δεκαέξι. Κατά την προσωπική μου άποψη, είναι τρελό το γεγονός πως υπάρχουν υποβιβασμοί. Αν μπορούσα, θα έκανα ένα πρωτάθλημα με δεκαέξι ομάδες και καμία ομάδα δεν θα μπορούσε να υποβιβαστεί, αλλά θα πλήρωνε πρόστιμο".
Και στη συνέχεια, επεσήμανε: "Θα ήθελα, επίσης, μία Ευρωπαϊκή Σούπερ Λίγκα με 40 ομάδες, όπου θα συμμετέχουν οι πρώτες οχτώ από την Ισπανία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Αγγλία και τη Γαλλία. Έτσι, θα καταργηθεί το Europa League, στο οποίο δεν υπάρχουν μεγάλα έσοδα και δεν έχει κανένα ενδιαφέρον. Επίσης, θα μπορούσε να καταργηθεί το Champions League, κάτι που θα μπορούσε να τρέξει η UEFA. Αυτή τη στιγμή έχουμε το ένα δέκατο από τα έσοδα που θα μπορούσαμε να έχουμε με την Ευρωπαϊκή Σούπερ Λίγκα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: