Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Στο «μάτι» της FIFA και η Ελλάδα!!

Η καταπολέμηση του φαινομένου των στημένων αγώνων είναι πρωταρχικός στόχος για την παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου, σύμφωνα με στέλεχος της FIFA που αναφέρει μεταξύ άλλων και την Ελλάδα ως παράδειγμα όπου υπήρξε έξαρση αυτής της κατάστασης.

Στο «μάτι» της FIFA και η Ελλάδα
Το φαινόμενο των στημένων αγώνων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη εδώ και αρκετά χρόνια σε πολλές γωνιές του πλανήτη, και η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου επιθυμεί την πάταξή του όποιο κι αν είναι το κόστος προς αυτή την κατεύθυνση. Μάλιστα, με δηλώσεις του στο Reuters από τη Ζυρίχη ο υπεύθυνος Ασφαλείας της FIFA, Κρις Ίτον, τόνισε ότι αυτή η σύγχρονη μάστιγα μπορεί να καταπολεμηθεί με στοχευμένη προσπάθεια, ενώ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο ελληνικό παράδειγμα.
«Πιστεύω πως με την κατάλληλη δουλειά και τη σωστή εποπτεία μπορούμε να εξαλείψουμε αυτό το φαινόμενο. Δεν αποτελεί αδιέξοδη κατάσταση και μπορεί να νικηθεί. Είδαμε στο πρόσφατο παρελθόν αρκετές περιπτώσεις στην Τουρκία, την Ελλάδα, τη Νότια Κορέα, τη Φιλανδία, την Ιταλία αλλά και σε διεθνή φιλικά. Το σημαντικό είναι πλέον πως η αστυνομία ερευνά τις υποθέσεις κάτι που δεν συνέβαινε στο παρελθόν» είπε μεταξύ άλλων ο Κρις Ίτον στο Reuters, ο οποίος στο παρελθόν εργάστηκε στην Ιντερπόλ για περισσότερο από μία δεκαετία.
Μάλιστα, η παγκόσμια ομοσπονδία στις αρχές του τρέχοντος έτους είχε διαμηνύσει ότι είναι διατεθειμένη να δώσει περί τα είκοσι δις ευρώ στην κατεύθυνση της πάταξης αυτής της μάστιγας, για την οποία και ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί έχει τονίσει ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο «καρκίνωμα» στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: