Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Οταν ο Μπόλονι αρνήθηκε τον κλεφτοπόλεμο!!

Η εικόνα του ΠΑΟΚ εναντίον της Τότεναμ έστω κι αν οι Αγγλοι δεν είχαν τα πρωτοκλασάτα ονόματα, μας έδωσε το πρώτο ουσιαστικό στίγμα της εποχής Μπόλονι. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.
Οταν ο Μπόλονι αρνήθηκε τον κλεφτοπόλεμο
Ο Ρουμάνος εμμένει σε κάποια πράγματα που μας κάνουν να απορούμε, όπως για παράδειγμα στην χρησιμοποίηση του Αραούχο Ετο.
Ο Βραζιλιάνος είναι κάτι παραπάνω από μέτριος, αν εξαιρεθεί ο αγώνας που πέρασε, όμως ο Μπόλονι μπαίνει στη λογική «αυτόν έχω με τα χαρακτηριστικά που θέλω, θα τον μάθω να παίζει όπως θέλω». Ο Μπόλονι μπορεί να έχει υπομονή, αλλά σύντομα θα χρειαστεί και τα αποτελέσματα, απλά κανείς μας δεν γνωρίζει τι είναι πιο σωστό. Να τα πάρει μέσα από κλεφτοπόλεμο ή μέσα από καλό ποδόσφαιρο που αρέσει στον προπονητή της ομάδας.
Κάποιος θα αναρωτηθεί για το αν ο ΠΑΟΚ εξαρτά το καλό του ποδόσφαιρο από τη χρησιμοποίηση του Ετο και φυσική η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι όχι.
Ομως είναι ενδεικτικό του πού θέλει να ποντάρει ο προπονητής του. Η επιθετική συμπεριφορά της ομάδας είναι το κλειδί σύμφωνα με τον Μπόλονι και με τους παίκτες που μπορούν να επιτεθούν προσπαθεί να βγάλει μία άκρη. Και η μαγκιά του Ρουμάνου θα είναι να βρει ισορροπία αμυντικά μέσα από την επιλογή του να έχει επιθετική αύρα.
Αυτό είναι ένα παιχνίδι που ο ΠΑΟΚ δεν έχει μάθει να παίζει και είναι λογικό να χρειάζεται χρόνο για να το αφομοιώσει. Τα αγωνιστικά ρίσκα που καλείται να πάρει είναι πολύ περισσότερα από αυτά του πρόσφατου παρεθόντος. Ο ΠΑΟΚ περιμένει και κάποιους παίκτες που θα του δώσουν επιπλέον δυνατότητες στο ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και πίεσης που θέλει να παίξει ο Μπόλονι.
Ο Κοστίν Λαζάρ ουσιαστικά βοήθησε μόνο στον πρώτο αγώνα εναντίον της Βαλερένγκα, ενώ ο Ζουλιάνο Σπαντάτσιο αναμένεται να αγωνιστεί για πρώτη φορά αύριο στη Νέα Σμύρνη, όχι βέβαια για 90 λεπτά, αλλά για ένα μικρό διάστημα. Επίσης, ο Σαλπιγγίδης έκανε ένα μεγάλο παιχνίδι έπειτα από καιρό παρότι δεν είναι έτοιμος, όπως και ο επίσης προερχόμενος από τραυματισμό Βλάνταν Ιβιτς, ενώ κάποτε θα έρθει στα συγκαλά του και ο Πάμπλο Κοντρέρας.
Η ομάδα θα ανέβει αγωνιστικά κι άλλο, αρκεί να πιστέψει στο αγωνιστικό πλάνο του προπονητή της. Η ασφάλεια της άμυνας και… ό,τι βρέξει ας κατεβάσει στην επίθεση, αποτελεί παρελθόν.
Και με τον Κλάους να ανδρώνεται εντυπωσιακά, μάλλον θα πρέπει να φτάσει η στιγμή που θα υποστηριχτεί από το σύνολο το ταλέντο του.
Πηγή: Εξέδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: