Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

«Ευρωπαίος» δείχνει μόνο ο ΠΑΟΚ!!

Φτωχός ήταν ο απολογισμός της πρώτης αγωνιστικής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για τις τρεις ελληνικές ομάδες. Γράφει ο Νίκος Κατσαρός.
«Ευρωπαίος» δείχνει μόνο ο ΠΑΟΚ
Δύο ήττες και μία ισοπαλία απέφεραν ελάχιστους βαθμούς στη χώρα μας και συγχρόνως περιόρισαν σημαντικά τις ελπίδες για μια καλή συνέχεια.
Ο ΠΑΟΚ ήταν αναμφισβήτητα η μόνη ομάδα που άξιζε να πάρει κάτι περισσότερο από το παιχνίδι της Τούμπας. Η παρουσία νεαρής ηλικίας αναπληρωματικών στην Τότεναμ έδινε μια καλή ευκαιρία στην ελληνική ομάδα να ξεκινήσει με νίκη στο Γιουρόπα Λιγκ.
Δεν την εκμεταλλεύτηκε, όμως, με δική του ευθύνη. Παρά το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ είχε καλή απόδοση, δεν κατάφερε να φτάσει στο γκολ, ακόμη ούτε και με πέναλτι, αν και στη συγκεκριμένη περίπτωση έπεσε πάνω σε έναν υπερσχολαστικό διαιτητή. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης, πάντως, έχει «χτίσει» μια καλή παρουσία στην Ευρώπη κι αν δεν έχει ατυχίες στη συνέχεια μπορεί κάλλιστα να περάσει στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ.
Την ευκαιρία για ξεκίνημα με νίκη έχασε και ο Ολυμπιακός. Οχι επειδή ήταν ανώτερος της Μαρσέιγ στο μεταξύ τους παιχνίδι, αλλά επειδή οι δυνατότητές του είναι μεγαλύτερες από αυτές που είδαμε στο Καραϊσκάκη. Το πιθανότερο είναι ότι θα τις δείξει στα επόμενα παιχνίδια του, δεν ξέρω όμως αν θα είναι αρκετές για να πάρει βαθμούς στο Λονδίνο, το Ντόρτμουντ ή στη Μασσαλία.
Εγραψα και προχθές ότι οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να κυνηγήσουν την τρίτη θέση του ομίλου, μέσω της οποίας θα μπορέσουν να συνεχίσουν στο Γιουρόπα Λιγκ, όπου έχουν περισσότερες δυνατότητες διάκρισης. Τέλος, η ΑΕΚ, με τις πολλές αδυναμίες που έχει, θα πρέπει να είναι ευχαριστημένη που πέρασε την Ντιναμό Τιφλίδας και να στρέψει την προσοχή της στις εγχώριες διοργανώσεις.
Η βαριά ήττα από μια... απλώς κανονική ευρωπαϊκή ομάδα, όπως είναι η Αντερλεχτ, δεν της αφήνει περιθώρια ελπίδας για κάτι καλύτερο στην Ευρώπη. Ας προσπαθήσει τουλάχιστον να είναι αξιοπρεπής στα επόμενα παιχνίδια της. Παρά την κακή εικόνα που έδειξε στις Βρυξέλλες, πιστεύω ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, έτσι ώστε τουλάχιστον στο πρωτάθλημα να πάει καλύτερα από πέρυσι.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: