Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στο προσκήνιο!!

Νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα θα επιτευχθούν οι στόχοι για την ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στη χώρα μας, σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στο προσκήνιο
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας του ΥΠΕΚΑ, οι ρυθμίσεις για την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης που ψηφίστηκαν πέρυσι έχουν αυξήσει τόσο το επενδυτικό ενδιαφέρον, όσο και την εγκατεστημένη ισχύ ΑΠΕ καθώς:
-Η συνολική ισχύς από σταθμούς ΑΠΕ αυξήθηκε στο πρώτο εξάμηνο του 2011 κατά 283 μεγαβάτ και διαμορφώθηκε στα 2020MW. Τη μερίδα του λέοντος έχουν τα αιολικά (τα οποία παραμένουν η κυρίαρχη μορφή Ανανεώσιμης Ενέργειας με συνολική ισχύ 1432MW) και τα φωτοβολταϊκά (341MW). Ακολουθούν τα μικρά υδροηλεκτρικά με 206MW, η βιομάζα με 41MW και οι υπόλοιπες μορφές ΑΠΕ (γεωθερμία, ηλιοθερμικά, υβριδικά) που βρίσκονται σε προγενέστερα στάδια.
Ιδιαίτερη σημασία έχουν τα στοιχεία που σηματοδοτούν περαιτέρω ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών, τα οποία είναι η ισχύς των αδειών εγκατάστασης (1900 MW) και οι συμβάσεις αγοραπωλησίας (1351 MW).

Δεν υπάρχουν σχόλια: