Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Δεν θέλουμε επαγγελματίες!!

Επιτρέψτε να πανηγυρίσουμε το υπέροχο μπάσκετ στον αγώνα με την Σερβία και γενικά την σπουδαία δουλειά που έκανε αυτή η ομάδα. Το σχόλιο του Τάσου Μαγουλά για την εθνική ομάδα.
Δεν θέλουμε επαγγελματίες
Αυτή η ομάδα την οποία έκτισε ένας πολύ καλός προπονητής και δύο εξαιρετικοί συνεργάτες. Για την ακρίβεια, μία ομάδα την οποία κλήθηκαν να την ξαναχτίσουν αφού ο πρώτος σχεδιασμός πήγε στα σκουπίδια με τον τραυματισμό του Σπανούλη και τις αποχωρήσεις των Σχορτσιανίτη, Μαυροκεφαλίδη.
Αν το σκεφτούμε πιο ήρεμα, η επιτυχία του Ζούρου δεν είναι η εικόνα που παρουσιάσαμε, το αποτέλεσμα, η προσπάθεια, η αξιοπρέπεια. Το προπονητικό επίτευγμα …εντοπίζεται στο ότι κλήθηκε να αλλάξει τον σχεδιασμό του. Ένας σχεδιασμός που επικεντρωνόταν στην ταχύτητα και την διεισδυτικότητα του Σπανούλη, τα πικ εν ρολ με τον Σχορτσιανίτη και το σταθερό σκοράρισμα του Μαυροκεφαλίδη. Το 50% του επιθετικού μας παιχνιδιού δηλαδή. Όλα αυτά έπρεπε να αναπροσαρμοστούν, λιγότερο από έναν μήνα πριν ξεκινήσει το τουρνουά. Το δε βασικό πλέι μέικερ, ο Νικ Καλάθης, θα έμπαινε στις προπονήσεις μετά τις 15 Αυγούστου. Ενθυμούμενοι το …κλάμα για την απουσία του Φώτση το 2007, θα έπρεπε φέτος να περάσουμε όλοι κάτω από το λείψανο του Αγίου Γερασίμου στις 16 Αυγούστου μήπως και καταφέρει αυτό το σύνολο απλά και μόνο να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο για την Λιθουανία.
Ότι σχεδίασε ο προπονητής το υλοποίησαν οι παίκτες. Κυρίως όμως οι ηγέτες αυτής της ομάδας ο Ζήσης, ο Μπουρούσης, ο Φώτσης φρόντισαν ώστε αυτή η ομάδα, με τον δεύτερο χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας στο τουρνουά, να φοράει καλά πάνω της το εθνόσημο. Να καταλαβαίνει το βάρος της φανέλας της Ελλάδας και να μην πάρουν κανέναν αγώνα αψήφιστα. Να είναι πάντα σε εγρήγορση. Όλα αυτά υπό την αφόρητη πίεση του προέδρου και των συν αυτών οι οποίοι για μία ακόμα φορά έκαναν μόνο κακό. Θα τα πούμε όμως μία άλλη μέρα για αυτά τα …παιδιά.
Εν κατακλείδι, πέτυχαν σε ότι στόχο τους θέσαμε. Έπαιξαν καλό μπάσκετ, έγιναν ομάδα, προχωρήσαμε στην ανανέωση, προκρίθηκαν και στο προολυμπιακό. Τώρα;
Ήδη ο πρόεδρος και η λοιπή πιτσιρικαρία καταστρώνει τα σχέδιά της. Παίρνει τα κινητά, ετοιμάζεται να κινητοποιήσει τους άσωτους…σωτήρες για τον μεγάλο στόχο. Συνομήλικος ο πρόεδρος με τους σταυροφόρους άλλωστε, ξεκινά την σταυροφορία για το Λονδίνο. Να τους προλάβουμε. Λένε κι έχουν δίκιο ότι ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει. Αυτή η ομάδα με τον Σπανούλη…κλείνει. Ταπεινή άποψη. Όσοι ξεκίνησαν προετοιμασία φέτος να πάρουν θέση και για του χρόνου. Πλην Σχορτσιανίτη. Τόσα χρόνια η εθνική ήταν «κλειδωμένη» στις αλλαγές, στις προσθήκες, γιατί να αλλάξουμε τώρα;
Αυτοί που ήθελαν να παίξουν έπαιξαν. «Επαγγελματίες» δεν θέλουμε, τουλάχιστον ο γράφων.
Αλήθεια, ο Μαυροκεφαλίδης τιμωρήθηκε, δίκαια με όσα έχουμε μάθει ωστόσο ο Σχορτσιανίτης δεν θα τιμωρηθεί(και αυτός είχε όντως πρόβλημα αλλά το έλυσε για την Μακάμπι); Γιατί τόση σιωπή από τον συγκινημένο πρόεδρο; Αυτή η ομάδα δίδαξε αξιοπρέπεια και αυταπάρνηση. Για ένα …μπιπ πικ εν ρολ, πικ εν ποπ, σπλιτ άουτ, ντινάι θα τα γκρεμίσουμε όλα; Ας απαντήσει ο καθένας μας ανάλογα με την οπτική του γωνία.
Την υπερηφάνεια που μας έδωσαν οι παίκτες και οι προπονητές τους αυτό το καλοκαίρι, μην την ξεχάσουμε ποτέ. Όσα μετάλλια και αν έρθουν στο μέλλον.
Πηγή: Contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: