Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Ο ποδοσφαιριστής Βράνιες!!

Εάν πέρυσι τέτοιο καιρό ο Αρης ανακοίνωνε την απόκτηση του Γιούριτσα Βράνιες, είναι σίγουρο πως θα δημιουργούνταν ντελίριο ενθουσιασμό στις τάξεις των οπαδών της ομάδας. Γράφει ο Π. Στεφάνου.
Ο ποδοσφαιριστής Βράνιες
Είναι σίγουρο πως θα υπήρχε υποδοχή στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», κατά την άφιξή του και βεβαίως ο ντόρος απ΄ όλα αυτά θα ήταν πάρα πολύ μεγάλος.
Και δικαίως θα γινόντουσαν όλα τα παραπάνω, διότι ποδοσφαιριστές του μεγέθους και της ποιότητας του Βράνιες δεν έρχονται κάθε μέρα όχι μόνο στον Αρη, αλλά σε ολόκληρο το ελληνικό πρωτάθλημα. Το τι ποδοσφαιριστής είναι ο Κροάτης, το αποδεικνύουν οι εμφανίσεις του με τις φανέλες των Λεβερκούζεν, Βέρντερ Βρέμης και Στουτγκάρδης και ασφαλώς η μακρά του θητεία στο γερμανικό πρωτάθλημα.
Μετά λύπης μου όμως διαπιστώνω, πως αυτή η πολύ μεγάλη μεταγραφή για τον Αρη (σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκεται ο εν λόγω ποδοσφαιριστής), έχει περάσει εντελώς στα ψιλά. Λες και αποκτήθηκε ο «τελευταίος επιλαχών» κάποιου ανυπόληπτου πρωταθλήματος ή λες και έφτασε στη Θεσσαλονίκη κάποιος που απλά ήρθε να κολλήσει τα τελευταία του ένσημα, πριν αποσυρθεί από την ενεργό δράση.
Θυμίζω σε όσους το ξεχνούν ή δεν το ξέρουν πως ο Βράνιες, είναι μόλις 31 ετών (στην πιο ώριμη, δηλαδή, ποδοσφαιρική ηλικία) και πως στόχος του είναι η επιστροφή στην εθνική ομάδα της Κροατίας, κάτι που εκ των πραγμάτων μπορεί να συμβεί, πλέον, μόνο μέσω του Αρη! Αντιλαμβάνεστε τι μπορούν να κερδίσουν αγωνιστικά οι κιτρινόμαυροι απ΄ αυτό το «θέλω» του παίκτη.
Εχουν έρθει πολλοί.... Βράνιες φέτος στην ελληνική Superleague; Ή μήπως δεν μας προκαλούν, πλέον, εντύπωση τα μεγάλα ονόματα, διότι έχουμε... χορτάσει από δαύτα;
Είναι πράγματι απορίας άξιον αυτό που συμβαίνει με τη συγκεκριμένη μεταγραφή. Διότι ακόμη κι αν δεν εμφανιστεί εντός των γραμμών του αγωνιστικού χώρου ο καλός Βράνιες, είναι ικανός να κάνει τη διαφορά έστω κι αν πιάσει τα μισά από τα στάνταρ του! Για τέτοιον ποδοσφαιριστή μιλάμε, σε τέτοια κλάση αναφερόμαστε...
Ούτε και το επιχείρημα των 8 παικτών στη μεσαία γραμμή, στέκει. Εάν ο ένατος είναι ικανός να αλλάξει τα δεδομένα, τότε αρπάζεις την ευκαιρία από τα μαλλιά και τον αποκτάς. Το ίδιο άλλωστε δεν πάει να γίνει και με τον Σανκαρέ; Τι κι αν αποκτήθηκε ο Ντίκο; Ο Σενεγαλέζος (αν καταστεί εφικτό), πρέπει να ντυθεί στα κίτρινα, διότι αυτό επιτάσσει η ποδοσφαιρική λογική.
Ας το ξανασκεφτούν, λοιπόν, όλοι αυτοί που μιλούν για βιβλιάρια του ΙΚΑ και ας ψάξουν αλλού για εν δυνάμει συνταξιούχους. Και στο πρωτάθλημά μας υπάρχουν πολλοί...
Πηγή: novasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: