Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Η ώρα της (ευρωπαϊκής) κρίσεως για την ΑΕΚ!!

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για το σημερινό παιχνίδι της ΑΕΚ εναντίον της Στουρμ Γκρατς...
Η ώρα της (ευρωπαϊκής) κρίσεως για την ΑΕΚ
Με τον προπονητή της ομάδας κ. Μανόλο Χιμένεθ να τελεί υπό αμφισβήτηση και τους ποδοσφαιριστές να μην πείθουν τους φίλους της ΑΕΚ ότι μπορούν να δημιουργήσουν ένα συμπαγές σύνολο που τουλάχιστον «θα χάνει δύσκολα» όπως είχε υποσχεθεί ο ισπανός τεχνικός της Ενωσης, το αποψινό (20.00, ΟΑΚΑ) ματς απέναντι στη Στουρμ Γκρατς δεν σηκώνει ακόμα μία απογοητευτική εμφάνιση.
Δεν σηκώνει και άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης εδώ που τα λέμε καθώς μετά τη συντριβή (1-4) στο Βέλγιο από την Αντερλεχτ και παίζοντας απέναντι στη θεωρητικά ασθενέστερη ομάδα του ομίλου, μόνο με το τρίποντο η ΑΕΚ θα δικαιούται να κάνει όνειρα πρόκρισης και στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ.
Εκτός ασφαλώς αν πιστεύει κανείς ότι μετά από ενδεχόμενο στραβοπάτημα της σήμερα, θα μπορέσει να ορθοποδήσει κακτακτώντας θετικά αποτελέσματα και κυρίως νίκες επί της ισχυρής Λοκομοτίβ Μόσχας (μέσα ή έξω), της Αντερλεχτ (στο ΟΑΚΑ) αλλά και επί των αποψινών αντιπάλων της στην Αυστρία στα τέσσερα ματς που έπονται. Στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται, αλλά αυτό δύσκολα μπορεί να ισχύσει για αυτή την ΑΕΚ, όπως τουλάχιστον παρουσιάζεται ως σήμερα στους αγωνιστικούς χώρους.
«Να παίξετε χωρίς άγχος, να προσπαθήσετε να κάνετε αυτά που λέμε στην προπόνηση και να πιστέψετε περισσότερο στους εαυτούς σας» είναι οι τρεις βασικές συμβουλές του κ. Χιμένεθ προς τους ποδοσφαιριστές του, οι οποίοι μετά και την τελευταία τοποθέτηση των οργανωμένων οπαδών με το κωδικό όνομα «Ορίτζιναλ», αισθάνονται πολύ νωρίς την πίεση στο σβέρκο τους.
Η αλήθεια είναι βέβαια ότι η ΑΕΚ θα παραταχθεί με πολλές απουσίες απόψε στο ΟΑΚΑ καθώς για διάφορους λόγους ο κ. Χιμένεθ δεν μπορεί να υπολογίζει στους Κώστα Μανωλά, Γρηγόρη Μάκο, Παντελή Καφέ, Νίκο Γεωργέα και Σάββα Γκέντζογλου. Ο κ. Χιμένεθ προσανατολίζεται στο να δώσει φανέλα βασικού στον 18χρονο αμυντικό μέσο Βίκτωρ Κλοναρίδη ο οποίος στο ματς πρωταθλήματος με την Ξάνθη (νίκη με 4-3 για την ΑΕΚ) πέτυχε το παρθενικό γκολ του με τη φανέλα της ΑΕΚ σε επίσημο αγώνα.
Πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: