Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Είδε φως με άστρο Κλάους και ...Φωτάκη!

Ό,τι ζήτησε ο Μπόλονι πέτυχε ο ΠΑΟΚ στο Καζάν. Πήρε την ισοπαλία 2-2 από τη Ρουμπίν, με τον Αθανασιάδη να ανοίγει το σκορ (22΄) και τον Φωτάκη να το κλείνει (80΄), για τη 2η αγωνιστική του Europa League.

Είδε φως με άστρο Κλάους και ...Φωτάκη! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ένας ΠΑΟΚ να τον... πιεις στο ποτήρι στο πρώτο μέρος προηγήθηκε με τον Κλάους, πλήρωσε το "μπλάκ-άουτ" στο διάστημα 45`-70`, όπου έχασε το κέντρο και το προβάδισμα με τους Βαλντέζ και Ντιάντιουν να κάνουν το 2-1, αλλά στο τέλος με το γκολ του Φωτάκη στο 80` κατάφερε να πάρει τον βαθμό.
Σίγουρα, ο "Δικέφαλος" είχε και την τύχη με το μέρος του, όμως έχασε στη διάρκεια με τραυματισμούς τους Αρίας και Κοντρέρας, ενώ είχε και τον Βιεϊρίνια σε κακή μέρα. Πάντως, το ρεζουμε είναι πως ο ΠΑΟΚ παρέμεινε ζωντανός στο κυνήγι της πρόκρισης!
Βαλντές εσείς, Κλάους εμείς!
Το πρώτο τέταρτο κύλησε χωρίς ρυθμό στο ματς, με τη Ρούμπιν να έχει μια ανούσια κατοχή. Κάπου εκεί οι Ρώσοι ανέλαβαν πρωτοβουλία και μέσα σε πέντε λεπτά (15` και 20`) απείλησαν με τους Καζάεφ και Καραντενίζ.
Κόντρα όμως στη ροή του ματς, ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη του ευκαιρία. Στο 22` ο Κλάους βρέθηκε στη σωστή θέση στο γύρισμα του Γεωργιάδη και με πλασέ έκανε ακόμα πιο ψυχρή την ατμόσφαιρα στο Καζάν με το 0-1!
Ο ΠΑΟΚ πήρε ηθικό με το γκολ και πατούσε καλύτερα, αλλά οι Ρώσοι δεν σταμάτησαν να είναι επικίνδυνοι, με τον Αρίας να κόβει καθαρά τον
Βαλντέζ που πήγαινε για τετ-α-τετ με τον Κρέσιτς στο 37`. Ένα λεπτό νωρίτερα, λίγο έλλειψε να γίνει το 0-2, όταν ο Αθανασιάδης τσίμπησε την μπάλα πάνω από τον Κουζμίν, σούταρε από πλάγια, απέκρουσε σε κόρνερ ο Ριζίκοφ.
Ατυχία στην ατυχία κι άτακτη υποχώρηση...
Δεν ήταν μόνο που η Ρούμπιν μπήκε... σεληνιασμένη στο δεύτερο μέρος, απειλώντας εις διπλούν με Καζάεφ και Καραντενίζ μέσα σε ένα λεπτό, αλλά και το δοκάρι με τον Καζάεφ, ο ΠΑΟΚ έχασε και τον τραυματία Αρίας, με τον Μπαλάφα να μπαίνει στη θέση του.
Το κακό φαινόταν πως έρχεται για τον ΠΑΟΚ και το μοιραίο έγινε στο 52`, αφού προηγουμένως ο Κοντρέρας είχε σώσει πάλι πάνω στη γραμμή το φάουλ του Νάτσο, με τον Βαλντέζ και την κόντρα στον Μαλεζά να φέρνει το ματς στα ίσα.
Το γήπεδο είχε πάρει επικίνδυνη... κατηφόρα για τον "Δικέφαλο", καθώς οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν μπορούσαν με τίποτα να κρατήσουν μπάλα, ο Βιεϊρίνια ήταν εκτός αγώνα, οπότε το 2-1 στο 65` από τον Ντιάντιουν ήταν μάλλον φυσιολογική κατάληξη.
Το είχε!
Με το που μπήκε ο Ίβιτς και ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κρατήσει λίγο την μπάλα και να εκμεταλλευτεί τους χώρους ήρθε το γκολ! Κάθετη του Σέρβου, σέντρα του Ετο και κεφαλιά του Φωτάκη για το 2-2!!
Τα τελευταία λεπτά ήταν δραματικά! Και οι δυο ομάδες κυνηγούσαν το νικητήριο γκολ με τον ΠΑΟΚ στο 82` με τον Φωτάκη και στις καθυστερήσεις με τους Ίβιτς και Φωτάκη να φτάνει κοντά στο 2-3, για να φεύγει τελικά με την ισοπαλία

Δεν υπάρχουν σχόλια: