Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

«Πάρτι» για Σάλκε – Τβέντε, βαθμός για την κυπριακή ΑΕΚ!

Τα πρώτα τους τρίποντα στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ πανηγύρισαν στην δεύτερη αγωνιστική Σάλκε και Τβέντε, που επικράτησαν με 3-1 της Μακάμπι Χάιφα και 4-1 της Βίσλα Κρακοβίας αντίστοιχα. Τον πρώτο της βαθμό στους ομίλους πανηγύρισε η ΑΕΚ Λάρνακας με το 1-1 κόντρα στην Στεάουα Βουκουρεστίου.
«Πάρτι» για Σάλκε – Τβέντε, βαθμός για την κυπριακή ΑΕΚ!
Ας δούμε τους ομίλους αναλυτικά και τις βαθμολογίες των ομάδων. Μιλάμε φυσικά μόνο για τα παιχνίδια των 20.00.
«Χέρι - χέρι» Άλκμααρ και Μέταλιστ

Στον έβδομο όμιλο, Μέταλιστ Χάρκιβ και Άλκμααρ ήρθαν ισόπαλοι με σκορ 1-1 και έχουν από τέσσερις βαθμούς η καθεμία. Πρώτοι είναι όμως οι Ολλανδοί λόγω γκολ, καθώς στην πρώτη αγωνιστική είχαν... σκορπίσει την Μάλμε με 4-1. Στο σημερινό παιχνίδι πάντως η Άλκμααρ άγγιξε το «διπλό», καθώς μέχρι το 76' προηγούνταν με το γκολ του Άλτιντορ, ωστόσο ο Τάισον διαμόρφωσε το τελικό 1-1. Στο άλλο ματς του ομίλου, η Αούστρια Βιέννης επικράτησε 2-1 εκτός έδρας της Μάλμε με σχετική άνεση και πήρε το πρώτο της τρίποντο. Τελευταία στον όμιλο χωρίς βαθμό είναι η Μάλμε, η οποία σε δύο αγωνιστικές έχει... μαζέψει έξι γκολ!

Έβδομος όμιλος
Μέταλιστ Χάρκιβ - Άλκμααρ 1-1 (76' Τάισον / 26' Άλτιντορ)
Μάλμε - Αούστρια Βιέννης 1-2 (82' Ρανέγκι / 17' Μπαραζίτ, 36' Α. Γκρούνβαλντ)
Έγινε του... διπλού!

Στον όγδοο όμιλος είχαμε την... αυτοκτονία της Μπράγκα, η οποία αν και προηγήθηκε 1-0 της Μπριζ στο 53' με τον Μπαρμπόζα, τελικά ηττήθηκε με 2-1 με τέρματα των Ακπάλα στο 71' και Ντονκ στο 91'. Με αυτό το αποτέλεσμα η Μπριζ έμεινε μόνη πρώτη με έξι πόντους, ενώ η Μπράγκα έμεινε στους τρεις, όσους έχει πλέον και η Μπέρμιγχαμ που επικράτησε 2-1 εκτός έδρας της Μάριμπορ. Τελευταία χωρίς βαθμό η Μάριμπορ.

Όγδοος όμιλος

Μπράγκα - Μπριζ 1-2 (53' Έλντερ Μπαρμπόζα / 71' Ακπάλα, 91' Ντονκ)
Μάριμπορ - Μπέρμιγχαμ 1-2 (29' Βόλας / 64' Μπαργκ, 79' Έλιοτ)

Αγαπημένο σκορ... 1-1!

Στον ένατο όμιλο και τα δύο ματς ήρθαν 1-1, τόσο η Σέλτικ με την Ουντινέζε όσο και η Ρεν με την Ατλέτικο. Μάλιστα, στην Σκωτία είχαμε γκολ των Κελτών στο 3' και την ισοφάριση στο 88'. Με τις ισοπαλίες αυτές Ουντινέζε και Ατλέτικο παρέμειναν πρώτες με τέσσερις πόντους, ενώ Σέλτικ και Ρεν έχουν από έναν πόντο.

Ένατος όμιλος

Σέλτικ - Ουντινέζε 1-1 (3' πέν. Κι Σουνγκ-Γιονγκ / 88' πέν. Αμπντί)
Ρεν - Ατλέτικο 1-1 (55' Μοντάνιο / 87' Χουανφράν)

Σεφτέ οι Κύπριοι, τριάρα η Σάλκε!

Στον δέκατο όμιλο είχαμε το... πάρτι της Σάλκε, η οποία αν και αγχώθηκε επικράτησε τελικά με 3-1 της Μακάμπι Χάιφα. Οι Γερμανοί προηγήθηκαν στο 8' με τον Φουχς, ο οποίος σκόραρε και στο 65', ωστόσο στο 35' ο Βερέντ είχε ισοφαρίσει προσωρινά για τους Ισραηλινούς. Το τελικό 3-1 έγραψε ο Χουράδο στο 82'. Με το αποτέλεσμα αυτό η Σάλκε ανέβηκε στην πρώτη θέση με τέσσερις πόντους, ενώ η Μακάμπι είναι δεύτερη με τρεις. Στο άλλο ματς, η ΑΕΚ Λάρνακας ήρθε ισόπαλη 1-1 με την Στεάουα Βουκουρεστίου και πήρε τον πρώτη της βαθμό στους ομίλους. Μάλιστα, προηγήθηκε στο 59' με τον Μρντάκοβιτς, ωστόσο ο Κοστέα στο 65' ισοφάρισε στο τελικό 1-1. Δύο βαθμούς έχουν οι Ρουμάνοι και έναν οι Κύπριοι.


Δέκατος όμιλος

Σάλκε - Μακάμπι Χάιφα 3-1 (8' και 65' Φουχς, 82' Χουράδο / 35' Βερέντ)
ΑΕΚ Λάρνακας - Στεάουα Βουκουρεστίου 1-1 (59' Μρντάκοβιτς / 65' Κοστέα)

Ανατροπή και... πάρτι για Τβέντε!

Στον έβδομο όμιλο στην κορυφή (λόγω διαφοράς γκολ) βρίσκεται η Τβέντε, η οποία έκανε... σεφτέ στις νίκες με το 4-1 απέναντι στην Βίσλα Κρακοβίας. Το τελικό αποτέλεσμα δεν αποτυπώνει απόλυτα την εικόνα του αγώνα, αφού οι Πολωνοί προηγήθηκαν στο 9' με τον Μπίτον και άγχωσαν τους αντιπάλους τους. Η Τβέντε όμως αντέδρασε άψογα, μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου είχε γυρίσει το ματς και προηγούνταν 2-1, ενώ μέχρι το φινάλε σκόραρε άλλες δύο φορές. Έτσι λοιπόν, οι Ολλανδοί έχουν πλέον τέσσερις βαθμούς, όσους και η Φούλαμ που πήρε το «διπλό» στην Οντένσε με 2-0 και σκόρερ τον Άντριου Τζόνσον στο 36' και στο 88'. Οι Δανοί έπεσαν στην τρίτη θέση με τρεις βαθμούς, ενώ τελευταία χωρίς πόντο παρέμεινε η Βίσλα.

Ενδέκατος όμιλος

Τβέντε - Βίσλα Κρακοβίας 4-1 (32' Σιμ ντε Γιονγκ, 45'+1 και 57 Γιάνκο, 90' Γιάνσεν / 9' Μπίτον)
Οντένσε - Φούλαμ 0-2 (36' και 88' Άντριου Τζόνσον)

Δεν υπάρχουν σχόλια: