Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Εχει όσα ονόματα γουστάρει!!

Κούκλος ο πρίγκηψ. Να τον πιεις στο ποτήρι. Αν μη τι άλλο ο Σουλτάν Μπιν Νάσερ Μπιν Αμπντούλ Ραχμάν Αλ Σαούντ είναι ωραίο παιδί. Ποδοσφαιρικά φέρνει σε κάτι ανάμεσα σε Μπελούτσι και Ντιόγο. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.
Εχει όσα ονόματα γουστάρει
Εμφανώς πιο ψηλός από τον Αργεντινό, αλλά έχουνε την ίδια χαίτη-λασπωτήρα στο σβέρκο. Με τον Ντιόγο σαφώς και μοιάζει πιο πολύ.
Καταρχήν στο χρώμα της σκουράδας και κατά δεύτερο λόγο στο χαμόγελο. Αν δεν το έχετε προσέξει ο Τσάκας έχει κάνει επαγγελματική δουλειά. Στη μία φωτογραφία που ο πρίγκιπας φοράει γραβάτα είναι σοβαρός, ενώ στην άλλη που είναι με σκέτο πουκάμισο είναι χαμογελαστός. Οπως κάνει η αστυνομία στις φωτογραφίες των κακοποιών, που έχει μία ανφάς και μία προφίλ. Αν προσέξει κάποιος τη λεπτομέρεια, θα διαπιστώσει ότι και στις δύο φωτογραφίες ο νεαρός πρίκηψ φοράει το ίδιο γκρι πουκάμισο. Με τους γιακάδες πάνω από τα πέτα του σακακιού όταν είναι χωρίς γραβάτα. Προφανώς θα είναι το αγαπημένο του.
Δεν είναι δυνατόν ο πρίγκηψ να έχει ένα μόνο πουκάμισο πλύνε-βάλε. Υπό την ευρεία έννοια κι όχι ποδοσφαιρικά ο πρίγκηψ είναι λες κι έχει μόλις ξεμυτήσει από την Αγία Βαρβάρα. Με καλλιτεχνικό όνομα το Μανόλιο Ελ Γύφτο. Μέλος του λαϊκού συγκροτήματος Λος Τσιγγανέιρος. Σαν να βλέπεις απόγονο του Γιώργου Μάγκα χωρίς κλαρίνο. Οπως βέβαια θα μπορούσε να είναι ένα απλό παιδί του μαχαλά, που βγάζει το ψωμί του καβάλα στο Ντάτσουν με την καρότσα τίγκα στα κιλίμια και τα χαλιά. Δεν είναι μόνο η Δέσποινα Μοιραράκη που ασκεί τη σχετική τέχνη. Πριν τα χαλιά μπουν στην τηλεόραση, τα έχει κουβαλήσει στις πλάτες της η ηρωική φυλή των τσιγγάνων. Ξεφύγαμε όμως.
Οπως στο Βατικανό όταν βγαίνει λευκός καπνός από την καμινάδα και λένε «Habemus Papam», έτσι και τα εκατομμύρια των Παναθηναϊκών μπορούν πλέον να βροντοφωνάξουν: «Εχουμε πρίγκιπα». Εστω και σε φωτογραφία. Εστω και σε καρτ ποστάλ. Ο Τσάκας το 'πε και το 'κανε. Κι ας ψάχνουνε οι άπιστοι Θωμάδες να βρούνε το κουτί με τα σπίρτα. Οτι η πρώτη σφραγίδα του πρίγκιπα ήταν στρογγυλή και η δεύτερη οβάλ. Πρίγκιπας είναι, έχει όσες σφραγίδες γουστάρει και πουθενά δεν δίνει λογαριασμό. Κι ότι καταρχήν το όνομά του περιείχε το Φαρχάν, που στη συνέχεια έγινε Ραχμάν. Πρίγκιπας είναι ξαναλέμε κι έχει όσα ονόματα γουστάρει. Και Φαρχάν και Ραχμάν, μέχρι και Αστραχάν.
Πιο ισχυρός και νταής από τον Ομπάμα
ΜΕΤΑ λοιπόν το μέιλ του πρίγκηπα, την ξεκάθαρη τοποθέτησή του, τη σφραγίδα και τις δύο φωτογραφίες, το πράγμα κατά τις δημοσιογραφικές εκτιμήσεις αρχίζει να σοβαρεύει. Μοναδικό εμπόδιο η μουτσούνα του Τσάκα (φωτό). Και κατά κάποιο τρόπο είναι προφανές. Τύποι σαν τον Τσάκα, όταν ήντουσαν μικροί στο σχολείο, είχανε φάει πολύ ξύλο. Τα παιδιά την έχουνε τη βαρβαρότητα μέσα τους. Μόλις βλέπουνε κάποιο πιο όμορφο ή πιο άσχημο πέφτουνε απάνω του.
Τα τραύματα αυτά φωλιάζουν στις ευαίσθητες ψυχούλες και με την πάροδο των χρόνων, όταν βρουν την ευκαιρία, βγαίνουν στην επιφάνεια. Ετσι κι ο Τσάκας. Τώρα με τον πρίγκιπα παίρνει την εκδίκησή του: «Εσείς ήσασταν που με κοροϊδεύατε και δεν με παίζατε όταν ήμουνα μικρός; Τώρα θα δείτε». Κι αρχίζει να υποβάλλει τους δημοσιογράφους, τους οπαδούς του Παναθηναϊκού και όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο στο μαρτύριο της σταγόνας. Ολοι εξακολουθούν να τον ειρωνεύονται και να τον χλευάζουν, αλλά αυτός τους παίζει κομπολόι.
Με δόσεις με το σταγονόμετρο διαχειρίζεται την υπόθεση του πρίγκιπα. Στην αρχή έδωσε τις φωτογραφίες του, στη συνέχεια θα τον βάλει να μιλήσει στο ραδιόφωνο και σήμερα απ' ό,τι λέει θα τον βγάλει στην τηλεόραση. Οι δημοσιογράφοι νομίζουν ότι τον κοροϊδεύουνε, αλλά αυτός είναι που κάνει πλάκα μαζί τους. Αυτοί είναι που τον κυνηγάνε και τον παίρνουνε μέρα νύχτα τηλέφωνο. Από κανέναν δεν ζήτησε ο Τσάκας να του δώσει συνέντευξη. Κι αυτός τους κογιονάρει. Αλλα τους λέει τη μία μέρα, άλλα την άλλη.
Επίτηδες. Μπερδεύει τα ονόματα του πρίγκιπα, χρησιμοποιεί ελληνικούς ιδιωματισμούς στα εγγλέζικα, κάνει το κάθε τι για να τους έχει στην πρίζα. Κι αν ο πρίγκιπας στο μήνυμα μιλάει σε πληθυντικό μεγαλειότητας ο Τσάκας στις απαντήσεις του δείχνει πιο ισχυρός και πιο νταής κι από τον Ομπάμα. Σχετικά με την απαγόρευση της ελληνικής νομοθεσίας σε αλλοδαπούς να κατέχουν το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών σε ΠΑΕ, ο Τσάκας τοποθετήθηκε σαν πλανητάρχης: «Ή θα προσφύγουμε στα ευρωπαϊκά δικαστήρια ή ο πρίγκιπας θα έρθει σε επαφή με τους ιθύνοντες ν' αλλάξει αυτός ο νόμος». Χαίρετε. 
Από την αρχή
ΜΗΔΕΝΙΣΕ λοιπόν το κοντέρ στον Ηρακλή ο Ανδρέας Παντελή τώρα που θα παίξουνε στη Δέλτα Εθνική και ξεκινάνε από την αρχή. Χωρίς χρέη. Οπως κάνανε πέρυσι στην Καλαμάτα. Με το που έπεσε η ομάδα από τη Βήτα Εθνική, δεν ήτανε κορόιδα να παίξουνε στη Γάμα. Και να κουβαλάνε απάνω τους όλα τα χρέη. Παίξανε στη Δέλτα και τώρα που ανεβήκανε στη Γάμα δεν χρωστάνε σέντζι. Οπως έχει γίνει ηθελημένα ή μη και με άλλες ομάδες. Οταν μια ομάδα πέφτει στην ερασιτεχνική κατηγορία και διαλύεται σαν ΠΑΕ, τα χρέη σε Δημόσιο και ΙΚΑ βαραίνουν τα φυσικά πρόσωπα. Με τις περισσότερες των περιπτώσεων να ισχύει το «ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος». Οταν όμως αυτή η ομάδα ανέβει κάποια στιγμή σε επαγγελματική κατηγορία, η καινούργια ΠΑΕ που θα ιδρυθεί δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με την προηγούμενη.
Να σβήνει για πάντα από τον χάρτη
ΜΟΝΟ το όνομα είναι το ίδιο. Το ΑΦΜ είναι καινούργιο και κατά συνέπεια διαφορετικό. Κι εδώ είναι το μέγιστο καραγκιοζιλίκι του κράτους. Ρίχνει δηλαδή κανόνι η κάθε Καλαμάτα πέρυσι και ο κάθε Ηρακλής φέτος. Αυτοδιαλύονται επίτηδες. Για να μην πληρώσουν τα χρέη τους. Οχι μόνο σε Δημόσιο και ΙΚΑ, αλλά σ' ένα σωρό κόσμο: Παίκτες, προπονητές, υπαλληλικό προσωπικό. Σε διάφορους τρίτους, όπως ξενοδοχεία, ταξιδιωτικά γραφεία και προμηθευτές. Ολοι χάνουνε τα λεφτά τους. Κι σ' ένα δύο χρόνια η κάθε Καλαμάτα κι ο κάθε Ηρακλής ξαναγίνονται ΠΑΕ κανονικά και με το νόμο. Χρησιμοποιούν το ίδιο όνομα, αλλά δεν αναλαμβάνουν τα χρέη. Κι εδώ είναι που όπως είπαμε το κράτος και οι υπουργοί ξύνουνε πατσές. Αντί να βγάλουνε ένα νόμο και μόνο αν πληρώσεις τα χρέη μπορείς να επανιδρύσεις ΠΑΕ με το ίδιο όνομα. Αν όχι δεν έχει το δικαίωμα να λέγεσαι Καλαμάτα. Θα σε λένε Μαύρη Θύελλα. Δεν μπορείς να ξαναπαίξεις σαν Ηρακλής. Παίξε σαν Γηραιός. Οποιος πέφτει και χρωστάει αν δεν πληρώσει σβήνει από τον χάρτη. Για πάντα.
Πού να μην είχε πάρει στα σοβαρά την κάθαρση
ΣΤΙΣ 18 Ιουλίου είχανε βγει στη φόρα οι συνομιλίες για τα στημένα Νο 2. Οι συνομιλίες του Τσακογιάννη δηλαδή από το δεύτερο τηλέφωνο. Πέρασε ο Αύγουστος, τελειώνει ο Σεπτέμβριος και οι 10 ομάδες Β', Γ' Εθνικής που εμπλέκονται είναι ακόμα στον αέρα. Δεν ξέρουνε σε ποια κατηγορία θα παίξουνε. Σήμερα είναι οι απολογίες τους και οι τελεσίδικες αποφάσεις υπολογίζονται στα μέσα Οκτωβρίου. Οπως και ο ΟΦΗ, ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο Αστέρας Τρίπολης που εμπίπτει στα στημένα Νο 1 του Ιουνίου, που απολογούνται αύριο Παρασκευή. Επειδή οι αθλητικοί εισαγγελείς κάνανε το καλοκαίρι διακοπές. Σκεφτείτε δηλαδή να μην είχε πάρει στα σοβαρά η κυβέρνηση την κάθαρση.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: