Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

"Με το ζόρι να παίξουν τα Ισπανόπαιδα. Για τον λαχταρίδη, τα έχω πει"...!!

Ο Νίκος Αλέφαντος σχολιάζει με τον... μοναδικό του τρόπο τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ!
"Με το ζόρι να παίξουν τα Ισπανόπαιδα. Για τον λαχταρίδη, τα έχω πει"...
Δεν ξέρω τι περιμένετε να ακούσετε... Θα πω αυτά που είδα εγώ με το δικό μου μάτι, και τα καλά και τα κακά. Αρχίζω με τον Τοροσίδη. Απέδειξε χθες γιατί τον υποστηρίζω πάντα, γιατί τον θεωρώ παίκτη που θα μπορούσε να παίξει σε μεγάλη ξένη ομάδα. Του άλλαξε τα φώτα του Αρσάβιν, έκανε και επελάσεις. Το δε δοκάρι από τη σουτάρα του ήταν εκπληκτικό το πώς άλλαξε πόδι και εκτέλεσε με το αριστερό. Ήταν μπάκαρος χθες.
Ο Χολέμπας δεν είναι μεγάλη κλάση αλλά έχει τα τρεξίματα και το κορμί. Τους προτιμώ αυτούς τους δύο ασυζητητί από κάτι Μανιάτηδες και κάτι Ζαραδούκες.
Τέτοια Άρσεναλ σαν και αυτή που βρήκες χθες, δεν έχεις ξαναβρεί και ούτε θα ξαναβρείς στην Αγγλία. Μια Άρσεναλ που διανύει τη χειρότερη περίοδο της 20ετίας, με αμφισβήτηση Βενγκέρ από τον κόσμο, έχοντας πουλήσει Φάμπρεγκας και Νασρί, έχοντας και 10 απουσίες από τραυματισμούς, με τον Σονγκ κατά ανάγκη στόπερ, και στα χαφ να έχει ένα αιώνιο ταλέντο 30 χρονών, τον Ροζίτσκι, και έναν περιπατητή τον Αρτέτα. Γλένταγε ο Ολυμπιακός στο κέντρο.
Κι όμως βρεθήκαμε να χάνουμε 2-0 στο εικοσάλεπτο. Πείτε μου έναν άνθρωπο στον κόσμο που θα άφηνε έξω τον Αβραάμ για να βάλει τον Μαρκάνο σε αυτό το ματς. Δηλαδή με το ζόρι να παίξει κι ο Μαρκάνο, να παίξει κι ο Ορμπάιθ, να παίξει κι ο Φουστέρ, να παίξουν όλα τα Ισπανόπαιδα.
Για εμένα ο Ολυμπιακός έπρεπε να αρχίσει την 11άδα του με δύο διαφορετικά πρόσωπα. Με Αβραάμ, τον πιο γρήγορό σου παίκτη πίσω, ασυζητητί. Και με Μοντέστο 6άρι. Είδατε κανέναν Ορμπάιθ; Συγνώμη αλλά εγώ έψαχνα να τον βρω και δεν τον έβρισκα. Μικρές κινήσεις, δεν καλύπτει μεγάλους χώρους λέμε, σε ένα ματς που χρειαζόσουν βοήθειες από το 6άρι σου στα στόπερ, είδατε πώς φάγαμε τα γκολ. Αν είχαμε Αβραάμ και Μοντέστο, αντί Μαρκάνο και Ορμπάιθ, θα ήμασταν πολύ καλύτερα. Χρειαζόσουν το 6άρι σου να κάνει μεγάλη κίνηση να δώσει και βοήθειες στα αριστερά διότι ο Μιραλάς δεν πίεζε τον Σανιά. Και είχε προβλήματα ο Χολέμπας έχοντας τον 18χρονο Τσαμπερλέιν και τον Σανιά να ανεβαίνει.
Μία ανύπαρκτη Άρσεναλ βρέθηκε να προηγείται 2-0 στο εικοσάλεπτο από παιδαριώδη λάθη. Καλά, για τον τερματοφύλακα δεν έχω να πω κάτι άλλο, τα έχω πει τόσες φορές από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα, τον έχω ονομάσει «λαχταρίδη». Αυτό τα λέει όλα.
Η περσινή ομάδα είχε μαλλιάσει η γλώσσα μου ότι χρειαζόταν ένα μεγάλο τερματοφύλακα και δύο χάφαρους. Κυρίως ένα μεγάλο 6άρι. Έκαναν 13 μεταγραφές και ακόμα ψάχνω το μεγάλο τερματοφύλακα και τους δύο χάφαρους.
Κατά τα άλλα ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλός χθες, κρίμα και άδικο που δεν έκανε διπλό εκεί μέσα, το άξιζε, τουλάχιστον να μην χάσει. Μπορούσε να κερδίσει εκεί, να εκμεταλλευτεί τα προβλήματα της Άρσεναλ, το απέδειξε μέσα στο γήπεδο ο Ολυμπιακός ότι άξιζε κάτι καλύτερο, σήμερα θα μιλάγαμε για πρόκριση αν δεν είχε φάει αυτά τα δύο παιδαριώδη γκολ.
Ο Ιμπαγάσα έχω ξαναπεί ότι παρά τις 13 μεταγραφές παραμένει αυτός που κάνει τη διαφορά στον Ολυμπιακό. Παίκταρος όσο άντεχε.
Ο Φέισα ήταν καλός χθες, πρέπει όμως να τον δούμε να έχει συνέχεια και κυρίως να μην έχει τραυματισμούς.
Τώρα πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός να επαναλάβει αυτήν την εμφάνιση και να του πάρει τα σώβρακα του ΠΑΟΚ. Έχει υποχρέωση ο Ολυμπιακός να κερδίσει τον ΠΑΟΚ και να πάρει και την Ντόρτμουντ στο Καραϊσκάκη. Σάπια είναι φέτος η Ντόρτμουντ. Πελαγοδρομεί στο γερμανικό πρωτάθλημα και στην Μαρσέιγ πήγε και άρπαξε τρία γκολ χθες.
Όταν είχε γίνει η κλήρωση σας είχα πει ότι δεν τη φοβάμαι την Ντόρτμουντ διότι δεν υπάρχουν γερμανικές ομάδες σοβαρές στο Τσάμπιονς Λιγκ εκτός της Μπάγερν! Ότι επανειλημμένως έχουμε νικήσει μέσα κι έξω τις γερμανικές ομάδες οι ελληνικές ομάδες, εκτός της Μπάγερν. Ο Ολυμπιακός πρέπει να πάρει την 3η θέση. Να κερδίσει εδώ τη Ντόρτμουντ, να κερδίσει εδώ την Άρσεναλ, να πάρει ένα Χ στη Γερμανία. Κι ένα Χ στη Μαρσέιγ, γιατί όχι. Μην σας πω ότι και η πρόκριση ακόμα δεν έχει τελειώσει.
Τρίχες είναι ο όμιλος του Ολυμπιακού που τον φοβόντουσαν, έχουν μεγάλα προβλήματα στα πρωταθλήματά τους και οι 3 αντίπαλοι του Ολυμπιακού, δεν είναι σε καλή κατάσταση. Και όμως κύριε, έχουμε μηδέν βαθμούς. Μηδέν. Έχει 4 βαθμούς ο ΑΠΟΕΛ, και έχει μηδέν βαθμούς ο Ολυμπιακός, να πέσεις κάτω. Όλα γίνονται στο ποδόσφαιρο...
Με προβληματίζει ο Μπόλονι την Κυριακή, είναι ένας προπονητής που σέβομαι, δεν το λέω τώρα, το είχα πει με το που ήρθε στον ΠΑΟΚ ότι αυτός είναι καλός προπονητής. Ο ΠΑΟΚ άφησε εκτός ταξιδιού στη Ρωσία Γκαρσία και Σαλπιγγίδη, οι άλλοι θα είναι ταλαιπωρημένοι από τον αγώνα και το ταξίδι, παίζουν μία μέρα μετά τον Ολυμπιακό, και έρχονται από μεγάλο ταξίδι για να πάνε στον Πειραιά, τόσες μέρες μακριά από τα σπίτια τους. Ούτε προπόνηση καλή θα μπορέσουν να κάνουν.
Θέλει προσοχή όμως ο ΠΑΟΚ. Με ρωτάει ο Σινάνογλου τι 11άδα θα κατέβαζα εγώ. Θα απαντήσω: Θέλω να ξεκινήσουν 11άδα και ο Τζιμπούρ και ο Μιραλάς και ο Πάντελιτς! Να πιέσουν τον ΠΑΟΚ. Και ας κατέβουν τα μπακ του ΠΑΟΚ, να δούμε πού θα πάνε, και τι πάρτι θα γίνει στην πλάτη τους αν κατεβαίνουν. Εγώ θα κατέβαζα την εξής 11άδα: Κοστάντζο (δεν έχουμε άλλο). Τοροσίδη, Χολέμπας στα μπακ. Αβραάμ και Μέλμπεργκ. Μοντέστο, Ιμπαγάσα, Φουστέρ. Μπροστά είπα πριν ποιους. Αναλόγως με την εξέλιξη του ματς, πρώτη αλλαγή θα ήταν ο Φέισα. Υπολογίσιμη αλλαγή θα ήταν και ο Αμπντούν, αν ήθελα να βγάλω έξω τον Πάντελιτς και να περάσω Μιραλάς καρφί να αναστατώσει τους στόπερ του ΠΑΟΚ. Υπολογίσιμη αλλαγή θα ήταν και ο Ορμπάιθ αναλόγως την εξέλιξη του αγώνα.
Πηγή: katimagiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: