Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΑΕΚ εκπέμπει ...Κολοσ-SOS

Ήττα - σοκ στο τέλος για την ΑΕΚ από τη Στουρμ Γκρατς (1-2). Προηγήθηκε στο 50΄ με τον Κάρλος, έμεινε με 10 στο 52΄ (αποβολή Δέλλα) και στο φινάλε έφαγε δύο γκολ (87΄, 92΄). Πάει και το Europa League;
Η ΑΕΚ εκπέμπει ...Κολοσ-SOS (ΒΙΝΤΕΟ)
Την ήττα γνώρισε η ΑΕΚ στην έδρα της κόντρα στην Στουρμ Γκρατς. Η Ένωση αν και είχε προηγηθεί με γκολ του Κάρλος στο 50' (1-0), έχασε τον Δέλλα στο 52' και με αριθμητικό μειονέκτημα έδωσε αέρα στους Αυστριακούς να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο. Έτσι η ομάδα του Γκρατς έφερε το ματς στα ίσια στο 87' (1-1) με τον Μπουργκστάλερ και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο 37χρονος Χάας έγραψε το τελικό 1-2.
Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο ματς αναλαμβάνοντας εξ αρχής την πρωτοβουλία των κινήσεων. Πραγματοποίησε μάλιστα αρκετές ευκαιρίες, εν αντιθέσει με τους αυστριακούς που δεν απείλησαν ούτε μία φορά την εστία του Αραμπατζή. Η παρουσία του Λεονάρντο από αριστερά έδινε ταχύτητα στην Ένωση, ενώ ο Γκούντγιονσεν εμφανίστηκε πολύ φρεσκαρισμένος σε σχέση με προηγούμενα ματς. Μπορεί το τετ α τετ που είχε με τον Χιμένεθ να αφύπνισε τον Ισλανδό, από τον οποίο περιμένουν πολλά στην ΑΕΚ.
Η ελληνική ομάδα πάντως αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στην τελική προσπάθεια. Ναι μεν έβγαλε ευκαιρίες, με τον Λεονάρντο να αναδεικνύεται σε ενορχηστρωτή των περισσότερων κλασσικών φάσεων, αλλά της έλειπε η ουσία που είναι το γκολ. Ειδικά η ευκαιρία του Μπέλεκ στο 6ο λεπτό, απλά δεν χάνεται. Ύστερα από λάθος γύρισμα της αυστριακής άμυνας, η μπάλα ήρθε... λουκούμι στα πόδια του Καμερουνέζου, ο οποίος μόνος του με τον Τσάβλινα έστειλε την μπάλα άουτ. Ο Αφρικανός επιθετικός είχε άλλες 2 ευκαιρίες να εξιλεωθεί για αυτή τη φάση, αλλά δεν τα κατάφερε. Τα πόδια του έτρεχαν, το μυαλό του όμως όχι.
Έτσι το πρώτο 45λεπτο έληξε με το σκορ να παραμένει στο 0-0. Σημειωτέον, ότι από το 17 και μετά ο ρυθμός έπεσε κατά κόρον και η ΑΕΚ έφτασε στο 41' για να ξανακάνει ευκαιρία...
Στην επανάληψη η Ένωση ευτύχησε να ανοίξει γρήγορα το σκορ. Ύστερα από αντεπίθεση στο 50΄, ο Λεονάρντο βρήκε τον αμαρκάριστο Κάρλος, ο οποίος πρόλαβε την έξοδο του Τσάβλινα, τον κρέμασε και... 1-0. Βέβαια η UEFA είχε ένα ενδοιασμό σε ποιον θα πιστώσει το γκολ. Μία έγραφε τον Κάρλος και μία αυτογκόλ του Σταντφεστ, ο οποίος πάνω στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα, την έστειλε στα δίχτυα
Τα πανηγύρια όμως δεν κράτησαν για πολύ. Όχι γιατί η ΑΕΚ δέχτηκε γρήγορα γκολ, αλλά λόγω της αποβολής του Δέλλα με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Η Ένωση με 10 έπρεπε να ανασυνταχθεί προκειμένου να διατηρήσει το μηδέν και το νικηφόρο αποτέλεσμα. Έτσι ο Χιμένεθ πέρασε τον (στόπερ) Μπουγαΐδη αντί του Γκερέιρο και στο 66' έβγαλε τον καλύτερο παίκτη του αγώνα, Λεονάρντο και πέρασε τον (αμυντικό χαφ) Κλωναρίδη. Η τελευταία κίνηση δεν ενθουσίασε τον κόσμο, ωστόσο, φανέρωσε τις επιδιώξεις του Ισπανού τεχνικού για την διατήρηση του σκορ.
Η αυστριακή ομάδα πίεσε για την ισοφάριση, παρά την αριθμητικό της πλεονέκτημά όμως έδειξε πιο κουρασμένη από την ΑΕΚ. Στο 87' πάντως τα κατάφερε, με τον Μπουργκστάλερ να εκμεταλλεύεται την ολιγωρία της “κιτρινόμαυρης” άμυνας για να φέρει το ματς στα ίσια.
Η Ένωση δεν άντεξε στις καθυστερήσεις και εξέπεμψε... Κολοσ-SOS, όντας με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Δέλλα. Στο 92' ο Χάας εκμεταλλεύτηκε νέο λάθος της άμυνας και με σουτ έγραψε το τελικό 1-2!
95' Λήξη αγώνα

Δεν υπάρχουν σχόλια: